Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook udskyder udrulning af dating-service i Europa i allersidste øjeblik efter besøg fra datatilsyn

Facebook udskyder lanceringen af sin nye dating-tjeneste i Europa i sidste øjeblik efter datatilsyn har aflagt Facebook et tilsynsbesøg.

Facebook sparker lanceringen af ny dating-tjeneste i Europa til hjørne med få dages varsel, efter selskabet har haft det irske datatilsyn på besøg.

Dating-tjenesten skulle have været lanceret i Europa i dag med udgangspunkt i Irland, hvor Facebook har sit europæiske hovedkvarter.

Det irske datatilsyn, DPC, fik Ifølge Reuters imidlertid først besked om lanceringen 3. februar - 10 dage før den skulle finde sted.

Det ultrakorte varsel fik advarselslamperne til at blusse hos det irske datatilsyn, der samtidig ikke havde modtaget nogen dokumentation for Facebooks procedurer, risikoanalyser, vurderinger eller lignende i forbindelse med lanceringen.

Alt dette er påkrævet i forhold til GDPR.

Det har ført til, at det irske datatilsyn aflagde Facebook i Irland et tilsynsbesøg for et par dage siden for at indsamle dokumentation og lignende.

Besøget førte straks til, at Facebook udskød lanceringen af datingtjenesten på ubestemt tid.

Ifølge Reuters er det irske datatilsyn for tiden igang med en række undersøgelser af privacy-forholdene hos både Facebook, WhatsApp og Instagram.

Facebook meddeler, at det ‘meget vigtigt,’ at lanceringen af Facebook Dating kommer til at køre efter bogen.

“Så vi tager os tiden til at sikre, at produktet er klart til det europæiske marked,” hedder det.

Det er endnu uklart, hvornår præcist dating-servicen bliver lanceret i Europa.

Facebook lancerede datingtjenesten i USA i september i fjor.

Selskabet præsenterede tjenesten i 2018. Det kan du læse mere om her: Facebook pønser på ny datingservice.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere