Artikel top billede

Facebook udskyder udrulning af dating-service i Europa i allersidste øjeblik efter besøg fra datatilsyn

Facebook udskyder lanceringen af sin nye dating-tjeneste i Europa i sidste øjeblik efter datatilsyn har aflagt Facebook et tilsynsbesøg.

Facebook sparker lanceringen af ny dating-tjeneste i Europa til hjørne med få dages varsel, efter selskabet har haft det irske datatilsyn på besøg.

Dating-tjenesten skulle have været lanceret i Europa i dag med udgangspunkt i Irland, hvor Facebook har sit europæiske hovedkvarter.

Det irske datatilsyn, DPC, fik Ifølge Reuters imidlertid først besked om lanceringen 3. februar - 10 dage før den skulle finde sted.

Det ultrakorte varsel fik advarselslamperne til at blusse hos det irske datatilsyn, der samtidig ikke havde modtaget nogen dokumentation for Facebooks procedurer, risikoanalyser, vurderinger eller lignende i forbindelse med lanceringen.

Alt dette er påkrævet i forhold til GDPR.

Det har ført til, at det irske datatilsyn aflagde Facebook i Irland et tilsynsbesøg for et par dage siden for at indsamle dokumentation og lignende.

Besøget førte straks til, at Facebook udskød lanceringen af datingtjenesten på ubestemt tid.

Ifølge Reuters er det irske datatilsyn for tiden igang med en række undersøgelser af privacy-forholdene hos både Facebook, WhatsApp og Instagram.

Facebook meddeler, at det ‘meget vigtigt,’ at lanceringen af Facebook Dating kommer til at køre efter bogen.

“Så vi tager os tiden til at sikre, at produktet er klart til det europæiske marked,” hedder det.

Det er endnu uklart, hvornår præcist dating-servicen bliver lanceret i Europa.

Facebook lancerede datingtjenesten i USA i september i fjor.

Selskabet præsenterede tjenesten i 2018. Det kan du læse mere om her: Facebook pønser på ny datingservice.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere