Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook udskyder udrulning af dating-service i Europa i allersidste øjeblik efter besøg fra datatilsyn

Facebook udskyder lanceringen af sin nye dating-tjeneste i Europa i sidste øjeblik efter datatilsyn har aflagt Facebook et tilsynsbesøg.

Facebook sparker lanceringen af ny dating-tjeneste i Europa til hjørne med få dages varsel, efter selskabet har haft det irske datatilsyn på besøg.

Dating-tjenesten skulle have været lanceret i Europa i dag med udgangspunkt i Irland, hvor Facebook har sit europæiske hovedkvarter.

Det irske datatilsyn, DPC, fik Ifølge Reuters imidlertid først besked om lanceringen 3. februar - 10 dage før den skulle finde sted.

Det ultrakorte varsel fik advarselslamperne til at blusse hos det irske datatilsyn, der samtidig ikke havde modtaget nogen dokumentation for Facebooks procedurer, risikoanalyser, vurderinger eller lignende i forbindelse med lanceringen.

Alt dette er påkrævet i forhold til GDPR.

Det har ført til, at det irske datatilsyn aflagde Facebook i Irland et tilsynsbesøg for et par dage siden for at indsamle dokumentation og lignende.

Besøget førte straks til, at Facebook udskød lanceringen af datingtjenesten på ubestemt tid.

Ifølge Reuters er det irske datatilsyn for tiden igang med en række undersøgelser af privacy-forholdene hos både Facebook, WhatsApp og Instagram.

Facebook meddeler, at det ‘meget vigtigt,’ at lanceringen af Facebook Dating kommer til at køre efter bogen.

“Så vi tager os tiden til at sikre, at produktet er klart til det europæiske marked,” hedder det.

Det er endnu uklart, hvornår præcist dating-servicen bliver lanceret i Europa.

Facebook lancerede datingtjenesten i USA i september i fjor.

Selskabet præsenterede tjenesten i 2018. Det kan du læse mere om her: Facebook pønser på ny datingservice.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere