Artikel top billede

Forsvaret har købt krypteringsudstyr for millioner af schweizisk firma - har i al hemmelighed været ejet af CIA

Det danske forsvar og Forsvarsministeriet har gennem flere år købt krypteringsudstyr af et schweizisk selskab, der i al hemmelighed har være ejet af den amerikanske efterretningstjeneste.

Siden 1990'erne har Forsvaret og Forsvarsministeriet spenderet millioner kroner på krypteringsudstyr fra et schweizisk firma med navnet Crypto AG.

Nu er det kommet frem, at firmaet i al hemmelighed har været ejet af den amerikanske efterretningstjeneste, CIA.

Det skriver DR.

Krypteringsudstyret er blevet solgt til ambassader og regeringer verden over med hensigten om at opnå sikker kommunikation.

Her har efterretningstjenesten kunne læse med på landenes krypterede samtaler, lyder det.

Læs også: USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem

it-sikkerhedseksperten Peter Kruse mener, at der er en risiko for, at CIA har aflyttet eller overvåget gennem kommunikationsudstyret.

"Det er skræmmende og ret hovedløst, at man ikke sætter sig noget mere ind i det her, når det i årevis har været rygtet, at der er bagdøre i Crypto AG's systemer, siger Peter Kruse, som er it-sikkerhedsekspert hos CSIS Group, til DR.

Siden 1950'erne har Crypto AG solgt krypteringsudstyr til op mod 120 lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere