Artikel top billede

Forsvaret har købt krypteringsudstyr for millioner af schweizisk firma - har i al hemmelighed været ejet af CIA

Det danske forsvar og Forsvarsministeriet har gennem flere år købt krypteringsudstyr af et schweizisk selskab, der i al hemmelighed har være ejet af den amerikanske efterretningstjeneste.

Siden 1990'erne har Forsvaret og Forsvarsministeriet spenderet millioner kroner på krypteringsudstyr fra et schweizisk firma med navnet Crypto AG.

Nu er det kommet frem, at firmaet i al hemmelighed har været ejet af den amerikanske efterretningstjeneste, CIA.

Det skriver DR.

Krypteringsudstyret er blevet solgt til ambassader og regeringer verden over med hensigten om at opnå sikker kommunikation.

Her har efterretningstjenesten kunne læse med på landenes krypterede samtaler, lyder det.

Læs også: USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem

it-sikkerhedseksperten Peter Kruse mener, at der er en risiko for, at CIA har aflyttet eller overvåget gennem kommunikationsudstyret.

"Det er skræmmende og ret hovedløst, at man ikke sætter sig noget mere ind i det her, når det i årevis har været rygtet, at der er bagdøre i Crypto AG's systemer, siger Peter Kruse, som er it-sikkerhedsekspert hos CSIS Group, til DR.

Siden 1950'erne har Crypto AG solgt krypteringsudstyr til op mod 120 lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere