Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem

Den kinesiske netværksgigant Huawei møder anklager om mulig spionage fra amerikanske myndigheder.

Amerikanske myndigheder kan nu dokumentere at kinesiske Huawei, en af verdens førende mobil- og netværksproducenter, kan spionere igennem sit netværksudstyr, skriver the Wall Street Journal.

”Vi har beviser på, at Huawei har kapaciteten til tilgå følsomme oplysninger igennem det netværksudstyr som det leverer og sælger rundt omkring i verden,” lyder beskeden fra den amerikanske regerings sikkerhedsrådgiver, Robert O’Brien.

Flere amerikanske myndigheder har igennem en længere periode rettet anklager mod den kinesiske telegigant, men selve bevisførelsen er blevet holdt tilbage.

USA har tilbageholdt informationer indtil udgangen sidste år, hvor amerikanske allierede som Tyskland og Storbritannien er blevet orienteret, lyder det ifølge mediet.

Producenter af netværksudstyr til teleselskaber er juridisk forpligtede til at bygge en bagdør til de respektive landes myndigheder, men de er også forpligtede til at fremstille udstyr som ikke kan tilgås uden teleselskabernes tilladelse. Det er det forhold, som den amerikanske regering mener er blevet brudt af Huawei.

De nye amerikanske anklager kommer i samme moment som Trump-regeringen forsøger at overbevise amerikanske allierede til at vrage Huawei til udbygningen af særligt det kommende 5G-netværk.

Opdatering 13. februar: Artiklen er blevet rettet efter henvendelse fra Huawei.

Se også: Donald Trump forbereder nye måder at spænde ben for Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere