Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen) (Foto: Computerworld.dk)

USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem

Den kinesiske netværksgigant Huawei møder anklager om mulig spionage fra amerikanske myndigheder.

Amerikanske myndigheder kan nu dokumentere at kinesiske Huawei, en af verdens førende mobil- og netværksproducenter, kan spionere igennem sit netværksudstyr, skriver the Wall Street Journal.

”Vi har beviser på, at Huawei har kapaciteten til tilgå følsomme oplysninger igennem det netværksudstyr som det leverer og sælger rundt omkring i verden,” lyder beskeden fra den amerikanske regerings sikkerhedsrådgiver, Robert O’Brien.

Flere amerikanske myndigheder har igennem en længere periode rettet anklager mod den kinesiske telegigant, men selve bevisførelsen er blevet holdt tilbage.

USA har tilbageholdt informationer indtil udgangen sidste år, hvor amerikanske allierede som Tyskland og Storbritannien er blevet orienteret, lyder det ifølge mediet.

Producenter af netværksudstyr til teleselskaber er juridisk forpligtede til at bygge en bagdør til de respektive landes myndigheder, men de er også forpligtede til at fremstille udstyr som ikke kan tilgås uden teleselskabernes tilladelse. Det er det forhold, som den amerikanske regering mener er blevet brudt af Huawei.

De nye amerikanske anklager kommer i samme moment som Trump-regeringen forsøger at overbevise amerikanske allierede til at vrage Huawei til udbygningen af særligt det kommende 5G-netværk.

Opdatering 13. februar: Artiklen er blevet rettet efter henvendelse fra Huawei.

Se også: Donald Trump forbereder nye måder at spænde ben for Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere