Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen) (Foto: Computerworld.dk)

USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem

Den kinesiske netværksgigant Huawei møder anklager om mulig spionage fra amerikanske myndigheder.

Amerikanske myndigheder kan nu dokumentere at kinesiske Huawei, en af verdens førende mobil- og netværksproducenter, kan spionere igennem sit netværksudstyr, skriver the Wall Street Journal.

”Vi har beviser på, at Huawei har kapaciteten til tilgå følsomme oplysninger igennem det netværksudstyr som det leverer og sælger rundt omkring i verden,” lyder beskeden fra den amerikanske regerings sikkerhedsrådgiver, Robert O’Brien.

Flere amerikanske myndigheder har igennem en længere periode rettet anklager mod den kinesiske telegigant, men selve bevisførelsen er blevet holdt tilbage.

USA har tilbageholdt informationer indtil udgangen sidste år, hvor amerikanske allierede som Tyskland og Storbritannien er blevet orienteret, lyder det ifølge mediet.

Producenter af netværksudstyr til teleselskaber er juridisk forpligtede til at bygge en bagdør til de respektive landes myndigheder, men de er også forpligtede til at fremstille udstyr som ikke kan tilgås uden teleselskabernes tilladelse. Det er det forhold, som den amerikanske regering mener er blevet brudt af Huawei.

De nye amerikanske anklager kommer i samme moment som Trump-regeringen forsøger at overbevise amerikanske allierede til at vrage Huawei til udbygningen af særligt det kommende 5G-netværk.

Opdatering 13. februar: Artiklen er blevet rettet efter henvendelse fra Huawei.

Se også: Donald Trump forbereder nye måder at spænde ben for Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere