Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Oracle og Google kan nærme sig afslutningen på 10 år langt milliard-slagsmål om Java

Meget tyder på, at den årelange batalje om Java mellem Oracle og Google vil finde sin afslutning om en måned. Det er dog endnu helt åbent, hvad den vil ende med.

Oracles næsten 10 år lange sag mod Google om selskabets brug af Java ser ud til at nærme sig sin afslutning.

De to parter skal mødes i den amerikanske Højesteret om godt en måned, nemlig 24. marts, hvormed sagen går ind i sin afsluttende fase.

De to selskaber har netop indleveret deres synspunker i sagen til Højesteret som forløber for selve retssagen.

Her fremhæver Oracle igen, at Google har krænket selskabets intellektuelle rettigheder ved at anvende Java API’er i Android-styresystemet.

Det har siden begyndelsen været sagens kerne.

Begyndte i 2010

Den tog sin begyndelse i 2010 kort tid efter, at Oracle havde opkøbt Sun Microsystems, der stod bag Java.

Siden har sagen bølget frem og tilbage i forskellige retsinstanser.

Google implementerede ganske vist sin egen version af Java i Android, men anvendte her de samme navne og funktionaliteter, som Oracles Java.

Oracle har fra begyndelsen hævdet, at Google dermed krænker både patenter, copyright og andre rettigheder forbundet med Java og beskylder Google for plagiering og klar overtrædelse af reglerne.

“Google foretrækker nok at leve i en verden, der ikke er plaget af intellektuelle rettigheder, men i den virkelige verden er rettigheder afgørende beskyttelse og et incitament for innovation,” lyder det fra Oracle.

Ifølge Oracle havde Google i forbindelse med udviklingen af Android mulighed for at erhverve sig licens til koden eller for at skrive sin egen kode.

Men istedet valgte selskabet altså at hugge Oracle-koden, lyder det fra Oracle.

Google argumenterer for sin del for, at verden har brug for åbne software-interfaces.

“Oracles position ville have undermineret en praksis, der har hjulpet udviklerne til at videreudvikle eksisterende teknologi og skabe nye produkter,” lyder det fra Google.

Selskabet peger på, at en eventuel sejr til Oracle i sagen vil være en bombe under den måde, hvorpå tech-industrien altid er gået til et 'så vigtigt emne som software-interfaces," lyder det fra Google.

"Det ville første gang, at copyrigt-ejere ville blive tildelt monopol-lignende magt til at kontrollere oprettelsen af nye implementeringer og applikationer," lyder det fra Google.

Læs Oracles sagsfremstilling til Højesteret her.

Læs Googles fremstilling til Højesteret her.

Læs også:

Oracle kræver milliarder for java-kopiering i Android: Nu trygler Google højesteret om at stoppe den årelange sag

Google taber kæmpeopgør om Android med Oracle - kan skylde Oracle milliarder af kroner for Java-brug
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere