Oracle og Google kan nærme sig afslutningen på 10 år langt milliard-slagsmål om Java

Meget tyder på, at den årelange batalje om Java mellem Oracle og Google vil finde sin afslutning om en måned. Det er dog endnu helt åbent, hvad den vil ende med.

Oracles næsten 10 år lange sag mod Google om selskabets brug af Java ser ud til at nærme sig sin afslutning.

De to parter skal mødes i den amerikanske Højesteret om godt en måned, nemlig 24. marts, hvormed sagen går ind i sin afsluttende fase.

De to selskaber har netop indleveret deres synspunker i sagen til Højesteret som forløber for selve retssagen.

Her fremhæver Oracle igen, at Google har krænket selskabets intellektuelle rettigheder ved at anvende Java API’er i Android-styresystemet.

Det har siden begyndelsen været sagens kerne.

Begyndte i 2010
Den tog sin begyndelse i 2010 kort tid efter, at Oracle havde opkøbt Sun Microsystems, der stod bag Java.

Siden har sagen bølget frem og tilbage i forskellige retsinstanser.

Google implementerede ganske vist sin egen version af Java i Android, men anvendte her de samme navne og funktionaliteter, som Oracles Java.

Oracle har fra begyndelsen hævdet, at Google dermed krænker både patenter, copyright og andre rettigheder forbundet med Java og beskylder Google for plagiering og klar overtrædelse af reglerne.

“Google foretrækker nok at leve i en verden, der ikke er plaget af intellektuelle rettigheder, men i den virkelige verden er rettigheder afgørende beskyttelse og et incitament for innovation,” lyder det fra Oracle.

Ifølge Oracle havde Google i forbindelse med udviklingen af Android mulighed for at erhverve sig licens til koden eller for at skrive sin egen kode.

Men istedet valgte selskabet altså at hugge Oracle-koden, lyder det fra Oracle.

Google argumenterer for sin del for, at verden har brug for åbne software-interfaces.

“Oracles position ville have undermineret en praksis, der har hjulpet udviklerne til at videreudvikle eksisterende teknologi og skabe nye produkter,” lyder det fra Google.

Selskabet peger på, at en eventuel sejr til Oracle i sagen vil være en bombe under den måde, hvorpå tech-industrien altid er gået til et 'så vigtigt emne som software-interfaces," lyder det fra Google.

"Det ville første gang, at copyrigt-ejere ville blive tildelt monopol-lignende magt til at kontrollere oprettelsen af nye implementeringer og applikationer," lyder det fra Google.

Læs Oracles sagsfremstilling til Højesteret her.

Læs Googles fremstilling til Højesteret her.

Læs også:

Oracle kræver milliarder for java-kopiering i Android: Nu trygler Google højesteret om at stoppe den årelange sag

Google taber kæmpeopgør om Android med Oracle - kan skylde Oracle milliarder af kroner for Java-brugBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"
Interview: ATP-medarbejdere har måttet droppe sommerferien og arbejde om natten, men nu er løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriemidler klar. "Lige nu har vi 300.000 i kø, og der er en ventetid på omkring to timer," siger ATP-underdirektør Jesper Juel-Helwig. Bliv klogere på, hvordan ATP har skabt den nye løsning på tre måneder.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.