Nyt grej på vej: Det kan du forvente af Microsofts forårs-event

Kilder tæt på Microsoft beretter, at to af selskabets mest populære enheder snart bliver overhalet.

Selv om det blev til en større hardware-kavalkade fra Microsoft i oktober 2019, er der sandsynligvis ikke længe til, at selskabet har nye lovende Surface-produkter på vej.

Læs også: Microsoft klar med seks nye computere og nyt styresystem i ambitiøs kæmpesatsning: ‘Vores største og mest innovative portefølje til dato’

Ifølge Microsoft-kenderen Brad Sams fra mediet Petri er tech-giganten på vej med afløsere til to af selskabets mest populære Surface-produkter, den kompakte Surface Go samt den stærke multi-enhed Surface Book.

Ingen af delene står over for nogen gennemgribende re-designs, men begge kan forvente at få store opdateringer i maskinrummet.

Med de fornyede kræfter kan der dog også følge mindre optimeringer for at rumme de kraftigere komponenter, lyder det.

Stærkere sager
I Surface Book’s tilfælde bliver der tale om tredje generation af hybrid-maskinen, der kan fungere både som laptop og stor-tablet.

Inde i maskinen bliver den ombordværende processor opgraderet til Intels 10. generation Core-cpu’er, mens grafikkortet forventes at blive fra Nvidias GTX 1600-serie.

Et raytracing-kompatibelt RTX-kort bliver det ikke til, men det forlyder, at topmodellen Surface Book 3 med 15” skærm kan ekviperes med professionelle Quadro-kort fra Nvidia.

Samtidig kan den forventede Surface Book 3 nu udstyres med op til 32 gb ram, mens SSD-lagerpladsen bliver på op til en tb.

I tilfælde af Surface Go’s afløser forventes det, at Microsoft vil holde fast i Intel som processor-leverandør. Selskabet har ellers senest forsøgt sig med løsninger fra både AMD og Qualcomm.

Se også: Disse nye CPU’er gør, at 2020 bliver et ualmindeligt interessant år at købe en bærbar

Det bliver derfor igen en ydmyg Intel Pentium-processor, der vil drive den lille tablet-pc frem, men en stærkere Core M variant forventes også at blive tilgængelig.

Tidligere rygter om en Qualcomm-baseret Surface Go afvises samtidig også.

Med de to nye maskiner følger også rygter om et nyt Surface Headset, om end kun meget få detaljer foreligger.

Hvorvidt det nye headset får debut sammen med de nye pc’er er fortsat uvist.

Se også: Test: Dejlige detaljer og sløje svipsere: Lenovos store Thinkbook-sats virker lidt personlighedsforstyrret

Priser holdes i ro
Microsoft forventes ikke at pille synderligt ved priserne med den nye kollektion.

Surface Go 2 vil således få samme debutpris som sin forgænger: 400 dollar. Surface Book 3 forventes dog at få en lidt lavere pris på omkring 1.400 dollar – omkring hundred mindre end to’erens debutpris.

Omsat til danske kroner vil det svare til priser fra henholdsvis 2.750 kroner og 9.650 kroner før eventuel told, moms og andre afgifter.

Hvornår Microsoft vil præsentere de nye enheder, er ikke offentliggjort endnu. Ifølge Brad Sams bliver der dog tale om et lanceringsevent en gang i foråret.

Et hardware-event kan dog også danne rammen om lanceringen af både Surface Duo og Surface Neo - to banebrydende enheder for selskabet, der blev annonceret i efteråret 2019.


Se også: Microsoft Surface Laptop 3 til test: Du skal være meget forsigtig med hvad du køber herPremium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.