Artikel top billede

Nyt grej på vej: Det kan du forvente af Microsofts forårs-event

Kilder tæt på Microsoft beretter, at to af selskabets mest populære enheder snart bliver overhalet.

Selv om det blev til en større hardware-kavalkade fra Microsoft i oktober 2019, er der sandsynligvis ikke længe til, at selskabet har nye lovende Surface-produkter på vej.

Læs også: Microsoft klar med seks nye computere og nyt styresystem i ambitiøs kæmpesatsning: ‘Vores største og mest innovative portefølje til dato’

Ifølge Microsoft-kenderen Brad Sams fra mediet Petri er tech-giganten på vej med afløsere til to af selskabets mest populære Surface-produkter, den kompakte Surface Go samt den stærke multi-enhed Surface Book.

Ingen af delene står over for nogen gennemgribende re-designs, men begge kan forvente at få store opdateringer i maskinrummet.

Med de fornyede kræfter kan der dog også følge mindre optimeringer for at rumme de kraftigere komponenter, lyder det.

Stærkere sager

I Surface Book’s tilfælde bliver der tale om tredje generation af hybrid-maskinen, der kan fungere både som laptop og stor-tablet.

Inde i maskinen bliver den ombordværende processor opgraderet til Intels 10. generation Core-cpu’er, mens grafikkortet forventes at blive fra Nvidias GTX 1600-serie.

Et raytracing-kompatibelt RTX-kort bliver det ikke til, men det forlyder, at topmodellen Surface Book 3 med 15” skærm kan ekviperes med professionelle Quadro-kort fra Nvidia.

Samtidig kan den forventede Surface Book 3 nu udstyres med op til 32 gb ram, mens SSD-lagerpladsen bliver på op til en tb.

I tilfælde af Surface Go’s afløser forventes det, at Microsoft vil holde fast i Intel som processor-leverandør. Selskabet har ellers senest forsøgt sig med løsninger fra både AMD og Qualcomm.

Se også: Disse nye CPU’er gør, at 2020 bliver et ualmindeligt interessant år at købe en bærbar

Det bliver derfor igen en ydmyg Intel Pentium-processor, der vil drive den lille tablet-pc frem, men en stærkere Core M variant forventes også at blive tilgængelig.

Tidligere rygter om en Qualcomm-baseret Surface Go afvises samtidig også.

Med de to nye maskiner følger også rygter om et nyt Surface Headset, om end kun meget få detaljer foreligger.

Hvorvidt det nye headset får debut sammen med de nye pc’er er fortsat uvist.

Se også: Test: Dejlige detaljer og sløje svipsere: Lenovos store Thinkbook-sats virker lidt personlighedsforstyrret

Priser holdes i ro

Microsoft forventes ikke at pille synderligt ved priserne med den nye kollektion.

Surface Go 2 vil således få samme debutpris som sin forgænger: 400 dollar. Surface Book 3 forventes dog at få en lidt lavere pris på omkring 1.400 dollar – omkring hundred mindre end to’erens debutpris.

Omsat til danske kroner vil det svare til priser fra henholdsvis 2.750 kroner og 9.650 kroner før eventuel told, moms og andre afgifter.

Hvornår Microsoft vil præsentere de nye enheder, er ikke offentliggjort endnu. Ifølge Brad Sams bliver der dog tale om et lanceringsevent en gang i foråret.

Et hardware-event kan dog også danne rammen om lanceringen af både Surface Duo og Surface Neo - to banebrydende enheder for selskabet, der blev annonceret i efteråret 2019.

Se også: Microsoft Surface Laptop 3 til test: Du skal være meget forsigtig med hvad du køber her