Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ewii og Kvicknet indgår bredbåndsaftale til gavn for Trekantområdet / Aalborg-selskab runder en halv million maskiner / ERP-leverandøren IFS indgår partnerskab med Dell-selskab / App til tilbudsaviser blev forvekslet med våbenhandler

Morgen-briefing: Ewii og Kvicknet indgår bredbåndsaftale til gavn for Trekantområdet. Apples nedjustering skaber nervøsitet på aktiemarkederne. Aalborg-selskab runder en halv million maskiner. ERP-leverandøren IFS indgår partnerskab med Dell-selskab. Direktør køber aktiemajoriteten i konsulent- og kursusvirksomhed. App til tilbudsaviser blev forvekslet med våbenhandler.

Godmorgen denne tidlige onsdag morgen til dagens overflyvning over de korte it-nyheder.

Vi begynder i det jyske.

Ewii og Kvicknet indgår bredbåndsaftale til gavn for Trekantområdet

Bredbåndsudbyderen Kviknet slutter sig til Ewiis åbne fibernet.

Aftalen betyder, at Kviknets bredbånd bliver tilgængeligt på Ewiis fibernet, og dermed får borgere i Trekantområdet nu flere valgmuligheder, når det kommer til bredbåndsløsninger.

Det skriver Ewii i en meddelelse til Computerworld.

Borgere i Vejle, Fredericia og Kolding kan nu se frem til at kunne vælge mellem syv forskellige udbydere med Kviknet som den seneste, lyder det fra Ewii.

Yoel Caspersen, direktør for Kviknet, ser samtidig frem til at udbyde selskabets bredbåndsløsninger i Trekantområdet.

"Trekantområdet er et nøgleområde, og udviklingen går hastigt her. Det ligger centralt, der er både by og natur og så er der et stærkt og engageret erhvervsliv. Det er et dejligt sted, og det bliver rigtig spændende at gå ind her."

Apples nedjustering skaber nervøsitet på aktiemarkederne

Mandag aften sænkede Apple salgsforventningerne til kvartalet på grund af coronavirus.

Det har medført nervøsitet på de globale aktiemarkeder, hvor der både er blevet set fald blandt de europæiske og amerikanske aktier.

Det skriver Ritzau.

"Apple er en stor og meget global virksomhed. Derfor betyder det noget, når Apple blandt andet siger, at det kinesiske detailsalg er en udfordring," lyder det fra Per Hansen, investeringsøkonom hos børsmægleren Nordnet.

Apple har meldt ud, at selskabet ikke forventer at kunne nå et oprindeligt forventet salg på mellem 63 og 67 milliarder dollar i nuværende kvartal.

Læs også: Apple kan være klar med en ny iPhone i næste måned

Aalborg-selskab runder en halv million maskiner

Det Aalborg-baserede selskab Trackunit kan melde om, at en halv million maskiner er koblet op på selskabets digitale løsning målrettet maskiner og udstyr i byggebranchen.

Det skriver Finans.

Alt fra en skovl, gravko til en kompressorer kan tilkobles selskabets flådestyringsløsninger, der gør det muligt at vide, hvor det givne udstyr er, og hvordan det bliver brugt.

"Vi kan se, hvor godt maskinen har det, om den skal til service, og om den bliver brugt fejlagtigt," lyder det fra Søren Brogaard Jensen, kommerciel direktør i Trackunit, til Finans.

I 2018 havde selskabet en bruttofortjeneste på knap 79 millioner kroner og et resultat på næsten 10 millioner kroner.

ERP-leverandøren IFS indgår partnerskab med Dell-selskab

IFS har indgået et partnerskab med Boomi, der er et selskab under Dell Technologies.

Det skriver selskaberne i en meddelelse til Computerworld.

De to selskaber slår pjalterne sammen med henblik på at kombinere IFS' applikationer til ERP, EAM (enterprise asset management) og FSM (field service management) med et digitalt switchboard fra Boomi, der sammenkobler data, systemer, applikationer og processer.

"Switchboardkonceptet samler alle forretningskritiske applikationer i et centralt punkt. Det betyder for virksomhederne, at de kan øge hastigheden i deres leverandørkæder, forbedre svartiderne på serviceforespørgsler og konkurrere globalt som aldrig før," lyder det fra direktør i IFS Sakari Jorma.

Direktør køber aktiemajoriteten i konsulent- og kursusvirksomhed

Steen Sverker Nilsson køber aktiemajoriteten i konsulent- og kursusvirksomheden Westergaard, hvor han selv er direktør.

Det skriver Westergaard i en meddelelse til Computerworld.

Westergaard specialiserer sig indenfor it service management og solgte tidligere på året sin Servicenow-afdeling og dertilhørende medarbejdere og kunder til Devoteam.

Siden 2005 har Steen Sverker Nilsson været partner og direktør hos Westergaard.

Selskabet blev stiftet i 1998 af Ole Westergaard, som fortsætter i virksomheden som bestyrelsesformand.

"Skiftet er naturligt efter et parløb over mere end 15 år. Med Steen Sverker Nilsson får virksomheden en sikker hånd på rattet. Jeg glæder mig til fortsættelsen," lyder det fra Ole Westergaard.

App til tilbudsaviser blev forvekslet med våbenhandler

Etilbudsavis, en dansk app og hjemmeside hvor du kan finde bunkevise af digitale tilbudsaviser, foretog i 2015 en navneændring forud for en skandinavisk ekspansion.

Med navnet Shopgun skulle den danske tilbudsavisapp indtage Sverige og Norge.

Men trods det mere internationalt klingende brand oplevede selskabet færre downloads, og værst var det, at nogle folk troede, at selskabet solgte våben.

Det skriver Børsen.

"Vi begyndte at blive spurgt, om man kunne købe AK47’ere og andre våben hos os, så det duede sgu ikke," lyder det fra medstifter Christian Birch til Børsen.

Derfor valgte selskabet bag, Tjek, der blandt andet er ejet af milliardæren Karsten Ree, at skifte tilbage til det oprindelige navn Etilbudsavis.

Efter relanceringen blev appen den mest populære i Norge i 57 timer.

Etilbudsavis blev etableret i 2009 af Morten Bo Rønsholdt og Christian Birch, der på daværende tidspunkt bare var henholdsvis 19 og 20 år.

Karsten Ree skød sammen med sin gamle makker fra Den Blå Avis, Frank Ludvigsen, penge i Etilbudsavis tilbage i 2012.

Det sker i dag

Margrethe Vestager (R), som har det overordnede ansvar for det digitale område i EU, fremlægger senere i dag planen for, hvordan Europa kan kæmpe sig tilbage og få en nøgleposition i den teknologiske kamp med USA og Kina.

Det er selvfølgelig en præsentation, som Computerworld følger tæt.

Så læs med senere i dag.

Læs også: Vestager skal forsvare milliard-bøde mod Google: "Den er forkert i forhold til loven, fakta og økonomien"