Artikel top billede

Forbrugerombudsmanden politianmelder Apple-forhandleren Humac

Humac er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, der mener, at den danske Apple-forhandler har brudt markedsføringsloven.

Apple-forhandleren Humac er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for overtrædelse af markedsføringsloven.

Baggrunden for anmeldelsen er fire avisannoncer, hvor Humac, ifølge Forbrugerombudsmanden, ikke har oplyst godt nok om omkostningerne ved at låne penge til at købe en computer.

Konkret har Humac reklameret med, at kunderne kan finansiere købet af en ny computer via Santander Consumer Bank, men de øvrige låneomkostninger var kun vist med meget små typer nederst i annoncen, ligesom de var blandet sammen med andre vilkår for tilbuddet, ifølge Forbrugerombudsmanden.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en meddelelse.

Læs også: Manglende forklaringer af fortsatte Atea-partnerskaber siger mere end 1.000 ord for verdens største it-selskaber

Her er begrundelsen fra Forbrugerombudsmanden

Forbrugerombudsmanden Christina Toftegaard Nielsen uddybber politianmeldelsen af Humac i meddelelsen.

"Det koster penge at låne penge, og det skal stå helt klart for forbrugerne, straks de ser en annonce for et attraktivt produkt med et finansieringstilbud. Det er formålet med markedsføringslovens oplysningskrav," lyder det fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i meddelelsen, der fortsætter:

"Det er vigtigt for forbrugerne, at virksomhederne overholder kravet om at vise alle omkostninger ved et lån klart og fremtrædende. Der må ikke være risiko for, at forbrugere, som læser annoncerne, helt overser udgifterne ved at finansiere købet af en vare."

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Humac.

Se også: Humac-direktør om politianmeldelse: "Vi er ikke derhenne, hvor vi i Humac decideret angrer for, at vi forsøger at lave markedsføring på ulødig måde. Det gør vi på ingen måde. Vi overholder markedsføringsloven"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere