Artikel top billede

Forbrugerombudsmanden politianmelder Apple-forhandleren Humac

Humac er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, der mener, at den danske Apple-forhandler har brudt markedsføringsloven.

Apple-forhandleren Humac er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for overtrædelse af markedsføringsloven.

Baggrunden for anmeldelsen er fire avisannoncer, hvor Humac, ifølge Forbrugerombudsmanden, ikke har oplyst godt nok om omkostningerne ved at låne penge til at købe en computer.

Konkret har Humac reklameret med, at kunderne kan finansiere købet af en ny computer via Santander Consumer Bank, men de øvrige låneomkostninger var kun vist med meget små typer nederst i annoncen, ligesom de var blandet sammen med andre vilkår for tilbuddet, ifølge Forbrugerombudsmanden.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en meddelelse.

Læs også: Manglende forklaringer af fortsatte Atea-partnerskaber siger mere end 1.000 ord for verdens største it-selskaber

Her er begrundelsen fra Forbrugerombudsmanden

Forbrugerombudsmanden Christina Toftegaard Nielsen uddybber politianmeldelsen af Humac i meddelelsen.

"Det koster penge at låne penge, og det skal stå helt klart for forbrugerne, straks de ser en annonce for et attraktivt produkt med et finansieringstilbud. Det er formålet med markedsføringslovens oplysningskrav," lyder det fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i meddelelsen, der fortsætter:

"Det er vigtigt for forbrugerne, at virksomhederne overholder kravet om at vise alle omkostninger ved et lån klart og fremtrædende. Der må ikke være risiko for, at forbrugere, som læser annoncerne, helt overser udgifterne ved at finansiere købet af en vare."

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Humac.

Se også: Humac-direktør om politianmeldelse: "Vi er ikke derhenne, hvor vi i Humac decideret angrer for, at vi forsøger at lave markedsføring på ulødig måde. Det gør vi på ingen måde. Vi overholder markedsføringsloven"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere