Google giver en forsmag på Android 11: Her er det, du kan se frem til

Google slipper allerførste udgave af sit kommende Android-styresystem løs. Softwaren er langt fra færdig endnu, men den giver allerede nu en idé om, hvilke funktioner Google vil satse på.

Søgegiganten Google slipper denne uge den første test-udgave af deres Android 11 styresystem til udviklere.

Med det giver selskabet de første indikationer om, hvilken retning styresystemet til smartphones og tablets vil udvikle sig i.

Allerede timingen af lanceringen af, hvad der kaldes ”Android 11 Developer preview” er et tegn på, at Google kan finde på at pille ved tidslinjen for lanceringen.

Google er ude en måned tidligere end sædvanligt, hvilket senere kan afspejle sig i, hvornår styresystemet får sin bredde debut. Officielt lyder det, at Android 11 bliver lanceret i tredje kvartal i år.

Det udgivne styresystem er dog en tidlig prebeta-version tiltænkt udviklere, hvorfor der endnu kan forventes langt flere nyheder, når Android 11 beta præsenteres - sandsynligvis i forbindelse med Googles I/O udviklermesse i maj 2020.

Herunder får du et overblik over, nogle af de nyheder som Android-brugerne kan se frem til.

Android 11 - de største nyheder
Talebobler – Android 11 byder på nye visuelle elementer til besked-apps. Her vil talebobler kunne dukke op i vilkårlige apps i samspil med Googles beskedtjenester - og måske andre på sigt, så der også kan svares på eksempelvis Facebook Messenger- og Whatsapp-beskeder uden at skulle ud af den app, man ellers skulle være inde i.

Samtaler – talebobler får samtidig et dedikeret afsnit af notifikationsgardiner, hvor de samles til samtaler, som ikke drukner i mængden af øvrige notifikationer. Det vil altså give en kvikadgang til dine samtaler, som opprioriteres i forhold til meddelelser fra apps, systemmeddelelser og lignende.

Fintuning af app-tilladelser – med nyeste Android-version følger endnu en grad af kontrol over, hvad apps kan tilgå på mobilen. Nu kan apps tildeles tidsbegrænset adgang til følsomme komponenter såsom kameraet, mikrofonen eller lokationsoplysninger for blandt andet at undgå, at visse apps snager, når de ikke er i brug.

Skærmoptagelse – Skærmoptagelse bliver fremover en integreret del af Android 11 med en tilpasset interface til at sikre en forevigelse af det, der står på skærmen.

Læs også: Google slipper sine Pixel 4 topmobiler løs: Her er de første indtryk

Android 11 - det løse
Mens Android 11 satser på at gøre særligt kommunikationsfunktionerne bedre i styresystemet, byder styresystemet også på en stribe mindre nyheder, der skulle gøre livet med Android 11 nemmere.
  • ’Fly-mode’ slår ikke længere bluetooth-forbindelse fra
  • ’Mørk mode’ kan slås sig til og fra på automatisk vis
  • Foretrukne apps kan fastlåses til dele-menuen

Læs også: Den mest lovende foldemobil til dato: Samsung Galaxy Z Flip er en klaptelefon med foldbart glasPremium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.