Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regnskabsgiganten Intuit tæt på kæmpe opkøb / Amazon i Holocaust-strid om ny serie / Eksperter: Digitalisering kommer til at skade demokratiet

Regnskabsgiganten Intuit tæt på stort opkøb. Amazon i Holocaust-strid om ny serie. Eksperter: Digitalisering kommer til at skade demokratiet. Elon Musks rum-firma får stor kapitaltilførsel, og så ville Steve Jobs være fyldt 65 år i dag.

Godmorgen.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld, og denne morgen er det Jacob Wittorff, som sidder bag tasterne

Vi skyder dagens første nyhedsopdatering i gang med historien om et stort opkøb, der kan være på vej i den amerikanske tech-verden:

Regnskabsgiganten Intuit tæt på stort opkøb

Den amerikanske fintech-virksomhed Intuit, der udvikler økonomi-software, kan være tæt på at købe virksomheden Credit Karma for 48 milliarder kroner (syv milliarder dollar). Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisen er forhandlingerne så fremskredne, at et opkøb kan blive offentliggjort senere i dag.

Credit Karma har udviklet en økonomi-platform, der især henvender sig til private.

Intuit blev stiftet i San Francisco i 1983, og programmerne Turbotax og Mint er i dag nogle af virksomhedens mest kendte produkter.

Amazon i Holocaust-strid om ny serie

Organisationen bag Auschwitz-mindesmærket, The Auschwitz Memorial, kritiserer nu Amazon for at skildre holocaust utroværdigt i den nye serie Hunters. Det skriver Reuters.

I serien bliver der vist en række grusomheder, som ikke har fundet sted i nazisterne udryddelseslejre. Eksempelvis bliver der i serien spillet menneskelig skak, hvor de indsatte bruges som brikker og efterfølgende bliver henrettet.

Men Auschwitz Memorial advarer på Twitter om, at denne form for opdigtede scener kan misbruges af Holocaust-benægtere:

”Vi ærer ofrene gennem nøjagtighed og faktuel viden,” skriver organisationen bag mindesmærket på Twitter.

Eksperter: Digitalisering kommer til at skade demokratiet

En øget digitalisering af samfundet i det kommende årti vil i overvejende grad være til skade for demokratiet.

Det mener 49 procent af i alt 979 tech-eksperter, der er blevet spurgt i en undersøgelse foretaget af den uafhængige amerikanske tænketank Pew Research Center.

33 procent af de adspurgte i undersøgelsen mener, at en øget digitalisering i overvejede grad vil styrke demokratiet, mens 18 procent ikke vurderer, at det vil medføre væsentlige ændringer.

Elon Musks rum-firma får stor kapitaltilførsel

En ny planlagt kapitaltilførelse skal sikre Elon Musks rumfirma Space X 1,7 milliarder kroner (250 millioner dollar) i ny kapital. Det skriver Reuters.

Med kapitaltilførelsen følger en ny værdiansættelse, der betyder, at Space X bliver lige knap 250 milliarder kroner værd.

I øjeblikket er Space X i færd med at sende en lang række mikrosatellitter med navnet Starlink ud i rummet.

Starlink-satellitterne skal levere bredbåndsinternetforbindelser fra rummet til jordenm og indtil videre har Space X 300 satellitter i kredsløb.

I dag er det 65 år siden, at Steve Jobs blev født

På denne dag i 1955 blev Apple-stifteren Steve Jobs født i San Francisco som søn af Abdulfattah Jandali og Joanne Schieble. Kort efter fødslen blev han dog bortadopteret til Paul og Clara Jobs, som han hele sit liv betragtede som sine eneste forældre.

Steve Jobs døde 5. oktober 2011, men hvis han fortsat havde været i live, ville han altså være fyldt 65 år i dag.