Morgen-briefing: Regnskabsgiganten Intuit tæt på kæmpe opkøb / Amazon i Holocaust-strid om ny serie / Eksperter: Digitalisering kommer til at skade demokratiet

Regnskabsgiganten Intuit tæt på stort opkøb. Amazon i Holocaust-strid om ny serie. Eksperter: Digitalisering kommer til at skade demokratiet. Elon Musks rum-firma får stor kapitaltilførsel, og så ville Steve Jobs være fyldt 65 år i dag.

Godmorgen.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld, og denne morgen er det Jacob Wittorff, som sidder bag tasterne

Vi skyder dagens første nyhedsopdatering i gang med historien om et stort opkøb, der kan være på vej i den amerikanske tech-verden:

Regnskabsgiganten Intuit tæt på stort opkøb
Den amerikanske fintech-virksomhed Intuit, der udvikler økonomi-software, kan være tæt på at købe virksomheden Credit Karma for 48 milliarder kroner (syv milliarder dollar). Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisen er forhandlingerne så fremskredne, at et opkøb kan blive offentliggjort senere i dag.

Credit Karma har udviklet en økonomi-platform, der især henvender sig til private.

Intuit blev stiftet i San Francisco i 1983, og programmerne Turbotax og Mint er i dag nogle af virksomhedens mest kendte produkter.

Amazon i Holocaust-strid om ny serie
Organisationen bag Auschwitz-mindesmærket, The Auschwitz Memorial, kritiserer nu Amazon for at skildre holocaust utroværdigt i den nye serie Hunters. Det skriver Reuters.

I serien bliver der vist en række grusomheder, som ikke har fundet sted i nazisterne udryddelseslejre. Eksempelvis bliver der i serien spillet menneskelig skak, hvor de indsatte bruges som brikker og efterfølgende bliver henrettet.

Men Auschwitz Memorial advarer på Twitter om, at denne form for opdigtede scener kan misbruges af Holocaust-benægtere:

”Vi ærer ofrene gennem nøjagtighed og faktuel viden,” skriver organisationen bag mindesmærket på Twitter.

Eksperter: Digitalisering kommer til at skade demokratiet
En øget digitalisering af samfundet i det kommende årti vil i overvejende grad være til skade for demokratiet.

Det mener 49 procent af i alt 979 tech-eksperter, der er blevet spurgt i en undersøgelse foretaget af den uafhængige amerikanske tænketank Pew Research Center.

33 procent af de adspurgte i undersøgelsen mener, at en øget digitalisering i overvejede grad vil styrke demokratiet, mens 18 procent ikke vurderer, at det vil medføre væsentlige ændringer.

Elon Musks rum-firma får stor kapitaltilførsel
En ny planlagt kapitaltilførelse skal sikre Elon Musks rumfirma Space X 1,7 milliarder kroner (250 millioner dollar) i ny kapital. Det skriver Reuters.

Med kapitaltilførelsen følger en ny værdiansættelse, der betyder, at Space X bliver lige knap 250 milliarder kroner værd.

I øjeblikket er Space X i færd med at sende en lang række mikrosatellitter med navnet Starlink ud i rummet.

Starlink-satellitterne skal levere bredbåndsinternetforbindelser fra rummet til jordenm og indtil videre har Space X 300 satellitter i kredsløb.

I dag er det 65 år siden, at Steve Jobs blev født
På denne dag i 1955 blev Apple-stifteren Steve Jobs født i San Francisco som søn af Abdulfattah Jandali og Joanne Schieble. Kort efter fødslen blev han dog bortadopteret til Paul og Clara Jobs, som han hele sit liv betragtede som sine eneste forældre.

Steve Jobs døde 5. oktober 2011, men hvis han fortsat havde været i live, ville han altså være fyldt 65 år i dag.
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.