Artikel top billede

(Foto: Andy Highland)

Tradeshift er fordoblet i værdi på to år: Sigter efter børsnotering næste år

Den danske iværksættersucces Tradeshift har mere end fordoblet på bare to år. Det sker efter flere kapitalindsprøjtninger senest på svimlende 1,6 milliarder kroner.

I løbet af de sidste to år er tech-virksomheden Tradeshift blevet fordoblet i værdi.

Det sker efter den seneste kapitaltilførsel på 1,6 milliarder kroner, der løfter det samlede beløb, som selskabet har rejst op på 4,4 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

"Det er en eksponentiel kurve, vi har gang i lige nu. De mange første år er en investering i platform, netværk og global infrastruktur. Når man har det, så bliver det lettere og lettere at udnytte det til at skabe værdi," siger administrerende direktør i selskabet, Christian Lanng, til avisen.

Selskabet planlægger at blive børsnoteret i løbet af 2021, fortæller Christian Lanng til Børsen.

Har fyret mere end 100 ansatte

Det danskstiftede selskab har ellers været inde i en turbulent periode, hvor man har været tvunget til at fyre mere end 100 medarbejdere.

Fyringsrunden blev gennemført i midten af januar og ramte medarbejdere på selskabets kontor i København, men også hovedkontoreret i San Francisco er blandt den række af afdelinger over hele verden, der er blevet blevet ramt.

Læs mere her: Danske Tradeshift i stor fyringsrunde: Fyrer trecifret antal medarbejdere - se hvorfor her

Mikkel Hippe Brun, der er medstifter af Tradeshift og chef for selskabets asiatiske forretning, har tidligere fortalt til Computerworld, at selskabet har fyret et trecifret antal medarbejdere.

Han vil dog ikke sætte præcist tal på antallet af fyrede eller oplyse, hvor stor en procentdel af arbejdsstyrken det drejer sig om.

“Jeg bliver nødt til at svare lidt henholdende, når du spørger om specifikke tal. For der foregår stadigvæk nogle konsultationer rundt omkring i verden, hvor vi er underlagt forskellige regler om varslinger og muligheder for at komme med indsigelser,” lød det fra Mikkel Hippe Brun til Computerworld tidligere på måneden.

Han oplyser dog, at selskabet stadig har flere end 1.000 ansatte på verdensplan.

Læs også: "Der dukkede et udbrud af coronavirus op i Suzhou, hvor vi i Tradeshift har vores kinesiske afdeling"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere