Artikel top billede

Tradeshift er fordoblet i værdi på to år: Sigter efter børsnotering næste år

Den danske iværksættersucces Tradeshift har mere end fordoblet på bare to år. Det sker efter flere kapitalindsprøjtninger senest på svimlende 1,6 milliarder kroner.

I løbet af de sidste to år er tech-virksomheden Tradeshift blevet fordoblet i værdi.

Det sker efter den seneste kapitaltilførsel på 1,6 milliarder kroner, der løfter det samlede beløb, som selskabet har rejst op på 4,4 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

"Det er en eksponentiel kurve, vi har gang i lige nu. De mange første år er en investering i platform, netværk og global infrastruktur. Når man har det, så bliver det lettere og lettere at udnytte det til at skabe værdi," siger administrerende direktør i selskabet, Christian Lanng, til avisen.

Selskabet planlægger at blive børsnoteret i løbet af 2021, fortæller Christian Lanng til Børsen.

Har fyret mere end 100 ansatte

Det danskstiftede selskab har ellers været inde i en turbulent periode, hvor man har været tvunget til at fyre mere end 100 medarbejdere.

Fyringsrunden blev gennemført i midten af januar og ramte medarbejdere på selskabets kontor i København, men også hovedkontoreret i San Francisco er blandt den række af afdelinger over hele verden, der er blevet blevet ramt.

Læs mere her: Danske Tradeshift i stor fyringsrunde: Fyrer trecifret antal medarbejdere - se hvorfor her

Mikkel Hippe Brun, der er medstifter af Tradeshift og chef for selskabets asiatiske forretning, har tidligere fortalt til Computerworld, at selskabet har fyret et trecifret antal medarbejdere.

Han vil dog ikke sætte præcist tal på antallet af fyrede eller oplyse, hvor stor en procentdel af arbejdsstyrken det drejer sig om.

“Jeg bliver nødt til at svare lidt henholdende, når du spørger om specifikke tal. For der foregår stadigvæk nogle konsultationer rundt omkring i verden, hvor vi er underlagt forskellige regler om varslinger og muligheder for at komme med indsigelser,” lød det fra Mikkel Hippe Brun til Computerworld tidligere på måneden.

Han oplyser dog, at selskabet stadig har flere end 1.000 ansatte på verdensplan.

Læs også: "Der dukkede et udbrud af coronavirus op i Suzhou, hvor vi i Tradeshift har vores kinesiske afdeling"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere