Artikel top billede

(Foto: Andy Highland)

Tradeshift er fordoblet i værdi på to år: Sigter efter børsnotering næste år

Den danske iværksættersucces Tradeshift har mere end fordoblet på bare to år. Det sker efter flere kapitalindsprøjtninger senest på svimlende 1,6 milliarder kroner.

I løbet af de sidste to år er tech-virksomheden Tradeshift blevet fordoblet i værdi.

Det sker efter den seneste kapitaltilførsel på 1,6 milliarder kroner, der løfter det samlede beløb, som selskabet har rejst op på 4,4 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

"Det er en eksponentiel kurve, vi har gang i lige nu. De mange første år er en investering i platform, netværk og global infrastruktur. Når man har det, så bliver det lettere og lettere at udnytte det til at skabe værdi," siger administrerende direktør i selskabet, Christian Lanng, til avisen.

Selskabet planlægger at blive børsnoteret i løbet af 2021, fortæller Christian Lanng til Børsen.

Har fyret mere end 100 ansatte

Det danskstiftede selskab har ellers været inde i en turbulent periode, hvor man har været tvunget til at fyre mere end 100 medarbejdere.

Fyringsrunden blev gennemført i midten af januar og ramte medarbejdere på selskabets kontor i København, men også hovedkontoreret i San Francisco er blandt den række af afdelinger over hele verden, der er blevet blevet ramt.

Læs mere her: Danske Tradeshift i stor fyringsrunde: Fyrer trecifret antal medarbejdere - se hvorfor her

Mikkel Hippe Brun, der er medstifter af Tradeshift og chef for selskabets asiatiske forretning, har tidligere fortalt til Computerworld, at selskabet har fyret et trecifret antal medarbejdere.

Han vil dog ikke sætte præcist tal på antallet af fyrede eller oplyse, hvor stor en procentdel af arbejdsstyrken det drejer sig om.

“Jeg bliver nødt til at svare lidt henholdende, når du spørger om specifikke tal. For der foregår stadigvæk nogle konsultationer rundt omkring i verden, hvor vi er underlagt forskellige regler om varslinger og muligheder for at komme med indsigelser,” lød det fra Mikkel Hippe Brun til Computerworld tidligere på måneden.

Han oplyser dog, at selskabet stadig har flere end 1.000 ansatte på verdensplan.

Læs også: "Der dukkede et udbrud af coronavirus op i Suzhou, hvor vi i Tradeshift har vores kinesiske afdeling"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere