Artikel top billede

Frank Jensen (S), bestyrelsesformand i Udbetaling Danmark og overborgmester i Københavns Kommune.

Nu overtager Netcompany håndteringen af folkepension fra KMD efter langvarig konflikt med Udbetaling Danmark: "Vi har betalt en overpris"

Netcompany overtager fra næste måned udbetalingen af danskernes folkepension. Det sker efter en langvarig konflikt mellem Udbetaling Danmark og KMD.

1. marts har den danske it-gigant KMD udbetalt folkepension til landet pensionister for sidste gang. Fremover skal Netcompany håndtere udbetalingen for ATP, der er en del af Udbetaling Danmark.

Det sker efter den langvarig konflikt mellem ATP og KMD om netop det nye pensionssystem, skriver erhvervsmediet Finans.

"Det har været en kolossal stor proces, hvor meget kunne gå galt. Men vi beviser altså, at det kan lykkes at lave store, nye it-systemer. Vi gør os samtidig fri af et monopol og sørger for, at vi i stedet får standardprodukter, der giver en besparelse på 300 mio. kr. om året for skatteyderne," siger Frank Jensen (S), der udover at være overborgmester i Københavns Kommune, er bestyrelsesformand for Udbetaling Danmark.

Han peger desuden på, at de 98 danske kommuner indtil nu har betalt en overpris i forhold til, hvad markedet kunne levere.

Striden har endda ført til, ATP i foråret forrige på stoppede med at betale de løbende regninger til KMD for håndteringen af pensionerne.

Reaktionen fik herefter KMD til at true med at lukke for kommunernes adgang til pensionssystemet.

Det kan du læse mere om her: Slagsmål mellem ATP og KMD om stort offentligt it-system eskalerer: Nu truer KMD med at lukke for kommuners adgang til Social Pension

Læs også:

Minister skrider ind i strid mellem ATP og KMD: Frygter at KMD vil stoppe udbetaling af pensioner på grund af manglende betalinger fra ATP

Gigantisk ATP-system sendes i genudbud efter dramatisk fyring af KMD: "Det er klart, at vi har tænkt en del over, hvordan vi kan undgå at havne i samme situation"

ATP forlanger mere end 100 millioner kroner i erstatning fra KMD

Nyt it-system fra Netcompany har voldt store problemer for Udbetaling Danmark: Antallet af klagesager steget med 74 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere