Artikel top billede

Frank Jensen (S), bestyrelsesformand i Udbetaling Danmark og overborgmester i Københavns Kommune.

Nu overtager Netcompany håndteringen af folkepension fra KMD efter langvarig konflikt med Udbetaling Danmark: "Vi har betalt en overpris"

Netcompany overtager fra næste måned udbetalingen af danskernes folkepension. Det sker efter en langvarig konflikt mellem Udbetaling Danmark og KMD.

1. marts har den danske it-gigant KMD udbetalt folkepension til landet pensionister for sidste gang. Fremover skal Netcompany håndtere udbetalingen for ATP, der er en del af Udbetaling Danmark.

Det sker efter den langvarig konflikt mellem ATP og KMD om netop det nye pensionssystem, skriver erhvervsmediet Finans.

"Det har været en kolossal stor proces, hvor meget kunne gå galt. Men vi beviser altså, at det kan lykkes at lave store, nye it-systemer. Vi gør os samtidig fri af et monopol og sørger for, at vi i stedet får standardprodukter, der giver en besparelse på 300 mio. kr. om året for skatteyderne," siger Frank Jensen (S), der udover at være overborgmester i Københavns Kommune, er bestyrelsesformand for Udbetaling Danmark.

Han peger desuden på, at de 98 danske kommuner indtil nu har betalt en overpris i forhold til, hvad markedet kunne levere.

Striden har endda ført til, ATP i foråret forrige på stoppede med at betale de løbende regninger til KMD for håndteringen af pensionerne.

Reaktionen fik herefter KMD til at true med at lukke for kommunernes adgang til pensionssystemet.

Det kan du læse mere om her: Slagsmål mellem ATP og KMD om stort offentligt it-system eskalerer: Nu truer KMD med at lukke for kommuners adgang til Social Pension

Læs også:

Minister skrider ind i strid mellem ATP og KMD: Frygter at KMD vil stoppe udbetaling af pensioner på grund af manglende betalinger fra ATP

Gigantisk ATP-system sendes i genudbud efter dramatisk fyring af KMD: "Det er klart, at vi har tænkt en del over, hvordan vi kan undgå at havne i samme situation"

ATP forlanger mere end 100 millioner kroner i erstatning fra KMD

Nyt it-system fra Netcompany har voldt store problemer for Udbetaling Danmark: Antallet af klagesager steget med 74 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere