Artikel top billede

ATP forlanger mere end 100 millioner kroner i erstatning fra KMD

ATP indleder voldgiftsag mod KMD efter fyringen af selskabet. ATP kræver et stort tre-cifret millionbeløb betalt tilbage af KMD.

Danmarks største pensionsselskab, ATP, trækker KMD i retten med krav om tilbagebetaling af et meget stort beløb.

Det sker efter, at ATP tirsdag fyrede KMD som leverandør af it-systemet Social Pension.

KMD vandt ordren i foråret 2015 foran selskaber som EG, CSC og Netcompany, men projektet har været præget af store forsinkelser og problemer.

"Vi indleder nu en voldgiftssag, og her vil vores krav lyde på et større, trecifret million-beløb, som er det tab, som kommunerne - og dermed skatteyderne - i sidste ender risikerer at skulle betale," lyder det fra bestyrelsesformand i Udbetaling Danmark, Frank Jensen.

Tidligere krævet en halv milliard

ATP krævede for få måneder siden mindst en halv milliard kroner i tilbagebetaling fra KMD som kompensation for forsinkelserne på mindst 15 måneder.

Dengang fremlagde ATP angiveligt to modeller for KMD, nemlig en blød (tilbagebetaling af en halv milliard kroner) og en hård model (ophævelse af kontrakten samt krav om tilbagebetaling af en milliard kroner).

Også kommunerne har truet med bål og brand over store forsinkelser og problemer, men de er angiveligt blevet formildet med et helt nyt forlig, hvorunder KMD har indvilget i at tilbagebetale 100 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: KMD betaler 100 millioner kroner i bod til Kombit i stort forlig efter måneders voldsom kritik

KMD blev i januar også sat på porten i Region Syddanmark, der ophævede en kontrakt til 100 millioner kroner på levering af stort løn- og vagtplanssystem.

Det skete, fordi regionen ikke ville acceptere afleveringen af systemet, som regionen mente ikke levere op til kravene i udbuddet.

Det kan du læse mere om her. Region ophæver kæmpekontrakt med KMD.

Også a-kassen FTF-A har fornylig ophæøvet en stor kontrakt med KMD på grund af utilfredshed.

Det kan du læse mere om her: Stor a-kasse fyrer KMD flere år inde i stort projekt: Skifter til Netcompany.

KMD landede i selskabet seneste, lukkede regnskabsår - 2015  - et overskud på 513,4 millioner kroner på en omsætning på 5,1 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere