Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

ATP forlanger mere end 100 millioner kroner i erstatning fra KMD

ATP indleder voldgiftsag mod KMD efter fyringen af selskabet. ATP kræver et stort tre-cifret millionbeløb betalt tilbage af KMD.

Danmarks største pensionsselskab, ATP, trækker KMD i retten med krav om tilbagebetaling af et meget stort beløb.

Det sker efter, at ATP tirsdag fyrede KMD som leverandør af it-systemet Social Pension.

KMD vandt ordren i foråret 2015 foran selskaber som EG, CSC og Netcompany, men projektet har været præget af store forsinkelser og problemer.

"Vi indleder nu en voldgiftssag, og her vil vores krav lyde på et større, trecifret million-beløb, som er det tab, som kommunerne - og dermed skatteyderne - i sidste ender risikerer at skulle betale," lyder det fra bestyrelsesformand i Udbetaling Danmark, Frank Jensen.

Tidligere krævet en halv milliard

ATP krævede for få måneder siden mindst en halv milliard kroner i tilbagebetaling fra KMD som kompensation for forsinkelserne på mindst 15 måneder.

Dengang fremlagde ATP angiveligt to modeller for KMD, nemlig en blød (tilbagebetaling af en halv milliard kroner) og en hård model (ophævelse af kontrakten samt krav om tilbagebetaling af en milliard kroner).

Også kommunerne har truet med bål og brand over store forsinkelser og problemer, men de er angiveligt blevet formildet med et helt nyt forlig, hvorunder KMD har indvilget i at tilbagebetale 100 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: KMD betaler 100 millioner kroner i bod til Kombit i stort forlig efter måneders voldsom kritik

KMD blev i januar også sat på porten i Region Syddanmark, der ophævede en kontrakt til 100 millioner kroner på levering af stort løn- og vagtplanssystem.

Det skete, fordi regionen ikke ville acceptere afleveringen af systemet, som regionen mente ikke levere op til kravene i udbuddet.

Det kan du læse mere om her. Region ophæver kæmpekontrakt med KMD.

Også a-kassen FTF-A har fornylig ophæøvet en stor kontrakt med KMD på grund af utilfredshed.

Det kan du læse mere om her: Stor a-kasse fyrer KMD flere år inde i stort projekt: Skifter til Netcompany.

KMD landede i selskabet seneste, lukkede regnskabsår - 2015  - et overskud på 513,4 millioner kroner på en omsætning på 5,1 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere