Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

ATP forlanger mere end 100 millioner kroner i erstatning fra KMD

ATP indleder voldgiftsag mod KMD efter fyringen af selskabet. ATP kræver et stort tre-cifret millionbeløb betalt tilbage af KMD.

Danmarks største pensionsselskab, ATP, trækker KMD i retten med krav om tilbagebetaling af et meget stort beløb.

Det sker efter, at ATP tirsdag fyrede KMD som leverandør af it-systemet Social Pension.

KMD vandt ordren i foråret 2015 foran selskaber som EG, CSC og Netcompany, men projektet har været præget af store forsinkelser og problemer.

"Vi indleder nu en voldgiftssag, og her vil vores krav lyde på et større, trecifret million-beløb, som er det tab, som kommunerne - og dermed skatteyderne - i sidste ender risikerer at skulle betale," lyder det fra bestyrelsesformand i Udbetaling Danmark, Frank Jensen.

Tidligere krævet en halv milliard

ATP krævede for få måneder siden mindst en halv milliard kroner i tilbagebetaling fra KMD som kompensation for forsinkelserne på mindst 15 måneder.

Dengang fremlagde ATP angiveligt to modeller for KMD, nemlig en blød (tilbagebetaling af en halv milliard kroner) og en hård model (ophævelse af kontrakten samt krav om tilbagebetaling af en milliard kroner).

Også kommunerne har truet med bål og brand over store forsinkelser og problemer, men de er angiveligt blevet formildet med et helt nyt forlig, hvorunder KMD har indvilget i at tilbagebetale 100 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: KMD betaler 100 millioner kroner i bod til Kombit i stort forlig efter måneders voldsom kritik

KMD blev i januar også sat på porten i Region Syddanmark, der ophævede en kontrakt til 100 millioner kroner på levering af stort løn- og vagtplanssystem.

Det skete, fordi regionen ikke ville acceptere afleveringen af systemet, som regionen mente ikke levere op til kravene i udbuddet.

Det kan du læse mere om her. Region ophæver kæmpekontrakt med KMD.

Også a-kassen FTF-A har fornylig ophæøvet en stor kontrakt med KMD på grund af utilfredshed.

Det kan du læse mere om her: Stor a-kasse fyrer KMD flere år inde i stort projekt: Skifter til Netcompany.

KMD landede i selskabet seneste, lukkede regnskabsår - 2015  - et overskud på 513,4 millioner kroner på en omsætning på 5,1 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere