Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Efter flere sikkerhedsbrud: EU-ansatte skal skifte til krypteret beskedtjeneste

I et forsøg på at styrke den digitale sikkerhed vil EU-Kommissionen have alle sine ansatte til at flytte al kommunikation over på den krypterede beskedtjeneste Signal.

Fremover skal de ansatte i EU bruge den krypterede beskedtjeneste Signal, når de skal kommunikere med hinanden.

Sådan lyder opfordringen i hvert fald fra EU-Kommissionen, der af hensyn til sikkerheden gerne ser, at medarbejderne fremover bruger den kendte krypterings-app.

Det skriver mediet Politico.

Opfordringen kommer efter, at EU har været involveret i flere sager, hvor fortrolige oplysninger er blevet lækket. Senest blev en delegation fra EU udsat for et databrud efter et besøg til Moskva.

Læs også: Iværksætter-formand frygter Vestagers nye regler for kunstig intelligens: "Vi er desværre meget langt fra at kunne realisere teknologiens muligheder med de regler"

Året forinden blev tusindvis af diplomatiske telegrammer lækket fra en fortrolig EU-database.

EU-Kommissionen har tidligere meddelt, at man snart vil fremlægge en strategi for cybersikkerhed.

Signal er i dag mest udbredt blandt en smal målgruppe af brugere, der er særligt privacy-interesseret. Men det vil selskabet lave om på.

Krypterings-appen har smidt 50 millioner dollar efter udvikling af tjenesten, der skal gøre den markant mere udbredt blandt en meget større gruppe mennesker.

Planen er, at den i fremtiden skal kunne konkurrere med WhatsApp, der forrige år blev opkøbt af Facebook.

Læs også: Her er Vestagers fire nye regler for brug af kunstig intelligens: Langer ud efter ansigtsgenkendelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere