Efter flere sikkerhedsbrud: EU-ansatte skal skifte til krypteret beskedtjeneste

I et forsøg på at styrke den digitale sikkerhed vil EU-Kommissionen have alle sine ansatte til at flytte al kommunikation over på den krypterede beskedtjeneste Signal.

Fremover skal de ansatte i EU bruge den krypterede beskedtjeneste Signal, når de skal kommunikere med hinanden.

Sådan lyder opfordringen i hvert fald fra EU-Kommissionen, der af hensyn til sikkerheden gerne ser, at medarbejderne fremover bruger den kendte krypterings-app.

Det skriver mediet Politico.

Opfordringen kommer efter, at EU har været involveret i flere sager, hvor fortrolige oplysninger er blevet lækket. Senest blev en delegation fra EU udsat for et databrud efter et besøg til Moskva.

Læs også: Iværksætter-formand frygter Vestagers nye regler for kunstig intelligens: "Vi er desværre meget langt fra at kunne realisere teknologiens muligheder med de regler"

Året forinden blev tusindvis af diplomatiske telegrammer lækket fra en fortrolig EU-database.

EU-Kommissionen har tidligere meddelt, at man snart vil fremlægge en strategi for cybersikkerhed.

Signal er i dag mest udbredt blandt en smal målgruppe af brugere, der er særligt privacy-interesseret. Men det vil selskabet lave om på.

Krypterings-appen har smidt 50 millioner dollar efter udvikling af tjenesten, der skal gøre den markant mere udbredt blandt en meget større gruppe mennesker.

Planen er, at den i fremtiden skal kunne konkurrere med WhatsApp, der forrige år blev opkøbt af Facebook.

Læs også: Her er Vestagers fire nye regler for brug af kunstig intelligens: Langer ud efter ansigtsgenkendelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.