Artikel top billede

Efter flere sikkerhedsbrud: EU-ansatte skal skifte til krypteret beskedtjeneste

I et forsøg på at styrke den digitale sikkerhed vil EU-Kommissionen have alle sine ansatte til at flytte al kommunikation over på den krypterede beskedtjeneste Signal.

Fremover skal de ansatte i EU bruge den krypterede beskedtjeneste Signal, når de skal kommunikere med hinanden.

Sådan lyder opfordringen i hvert fald fra EU-Kommissionen, der af hensyn til sikkerheden gerne ser, at medarbejderne fremover bruger den kendte krypterings-app.

Det skriver mediet Politico.

Opfordringen kommer efter, at EU har været involveret i flere sager, hvor fortrolige oplysninger er blevet lækket. Senest blev en delegation fra EU udsat for et databrud efter et besøg til Moskva.

Læs også: Iværksætter-formand frygter Vestagers nye regler for kunstig intelligens: "Vi er desværre meget langt fra at kunne realisere teknologiens muligheder med de regler"

Året forinden blev tusindvis af diplomatiske telegrammer lækket fra en fortrolig EU-database.

EU-Kommissionen har tidligere meddelt, at man snart vil fremlægge en strategi for cybersikkerhed.

Signal er i dag mest udbredt blandt en smal målgruppe af brugere, der er særligt privacy-interesseret. Men det vil selskabet lave om på.

Krypterings-appen har smidt 50 millioner dollar efter udvikling af tjenesten, der skal gøre den markant mere udbredt blandt en meget større gruppe mennesker.

Planen er, at den i fremtiden skal kunne konkurrere med WhatsApp, der forrige år blev opkøbt af Facebook.

Læs også: Her er Vestagers fire nye regler for brug af kunstig intelligens: Langer ud efter ansigtsgenkendelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere