Coronavirus rammer Microsofts kerneforretning: Nedjusterer forventninger for Windows-salg

It-giganten Microsoft har erkendt at man ikke når i mål med det nuværende budget for første kvartal. Det skyldes særligt underleverandører fra Kina, der på grund af coronavirussen ikke kan levere produkter til tiden.

De fem største tech-virksomheder har allerede tabt millioner på det amerikanske aktiemarked på grund af den omdiskuterede coronavirus officielt kendt som COVID-19.

Nu tager Microsoft endnu et dyk efter, at selskabet har annonceret man ikke når i mål med forventningerne til tredje kvartal.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

"Selvom vi ser en stor efterspørgsel efter Windows på linje med vores forventninger, så er vores forsyningskæde længere tid om at vende tilbage til normal drift end vi forventede," lyder det fra Microsoft i en meddelelse.

Læs også: Coronavirus kan få store konsekvenser for Apple: Sådan kan virussen ende med at forsinke den næste iPhone

Det er fortsat usikkert præcist, hvor hårdt Microsoft forventer, at situationen kommer til at ramme selskabet.

Problemerne fra virussmitten har særligt ramt Surface-salget og Microsofts kerneforretning Windows OEM, der sælger licenser til det populære styresystem, og som udgør 40 procent af Windows samlede omsætning.

I sidste uge meddelte både Apple og HP, at salget i de to virksomheder heller ikke går som forventet som en direkte konsekvens af spredningen fra Coronavirus.

Rammer også danske selskaber
Herhjemme er flere danske selskaber også taget en række forholdsregler i forbindelse med coronavirussen.

Læs mere her: Frygt for corona-smitte får TDC til at hjemsende ti medarbejdere

Seneste har TDC sendte ti medarbejdere hjem i to uger, fordi de har været i kontakt med personer, som muligvis er smittet med coronavirus.

Milliardselskabet Tradeshift lukkede i starten af februar også sin kinesiske afdeling, fordi området var ramt af virussen.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.