Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Coronavirus rammer Microsofts kerneforretning: Nedjusterer forventninger for Windows-salg

It-giganten Microsoft har erkendt at man ikke når i mål med det nuværende budget for første kvartal. Det skyldes særligt underleverandører fra Kina, der på grund af coronavirussen ikke kan levere produkter til tiden.

De fem største tech-virksomheder har allerede tabt millioner på det amerikanske aktiemarked på grund af den omdiskuterede coronavirus officielt kendt som COVID-19.

Nu tager Microsoft endnu et dyk efter, at selskabet har annonceret man ikke når i mål med forventningerne til tredje kvartal.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

"Selvom vi ser en stor efterspørgsel efter Windows på linje med vores forventninger, så er vores forsyningskæde længere tid om at vende tilbage til normal drift end vi forventede," lyder det fra Microsoft i en meddelelse.

Læs også: Coronavirus kan få store konsekvenser for Apple: Sådan kan virussen ende med at forsinke den næste iPhone

Det er fortsat usikkert præcist, hvor hårdt Microsoft forventer, at situationen kommer til at ramme selskabet.

Problemerne fra virussmitten har særligt ramt Surface-salget og Microsofts kerneforretning Windows OEM, der sælger licenser til det populære styresystem, og som udgør 40 procent af Windows samlede omsætning.

I sidste uge meddelte både Apple og HP, at salget i de to virksomheder heller ikke går som forventet som en direkte konsekvens af spredningen fra Coronavirus.

Rammer også danske selskaber

Herhjemme er flere danske selskaber også taget en række forholdsregler i forbindelse med coronavirussen.

Læs mere her: Frygt for corona-smitte får TDC til at hjemsende ti medarbejdere

Seneste har TDC sendte ti medarbejdere hjem i to uger, fordi de har været i kontakt med personer, som muligvis er smittet med coronavirus.

Milliardselskabet Tradeshift lukkede i starten af februar også sin kinesiske afdeling, fordi området var ramt af virussen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere