Artikel top billede

Coronavirus rammer Microsofts kerneforretning: Nedjusterer forventninger for Windows-salg

It-giganten Microsoft har erkendt at man ikke når i mål med det nuværende budget for første kvartal. Det skyldes særligt underleverandører fra Kina, der på grund af coronavirussen ikke kan levere produkter til tiden.

De fem største tech-virksomheder har allerede tabt millioner på det amerikanske aktiemarked på grund af den omdiskuterede coronavirus officielt kendt som COVID-19.

Nu tager Microsoft endnu et dyk efter, at selskabet har annonceret man ikke når i mål med forventningerne til tredje kvartal.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

"Selvom vi ser en stor efterspørgsel efter Windows på linje med vores forventninger, så er vores forsyningskæde længere tid om at vende tilbage til normal drift end vi forventede," lyder det fra Microsoft i en meddelelse.

Læs også: Coronavirus kan få store konsekvenser for Apple: Sådan kan virussen ende med at forsinke den næste iPhone

Det er fortsat usikkert præcist, hvor hårdt Microsoft forventer, at situationen kommer til at ramme selskabet.

Problemerne fra virussmitten har særligt ramt Surface-salget og Microsofts kerneforretning Windows OEM, der sælger licenser til det populære styresystem, og som udgør 40 procent af Windows samlede omsætning.

I sidste uge meddelte både Apple og HP, at salget i de to virksomheder heller ikke går som forventet som en direkte konsekvens af spredningen fra Coronavirus.

Rammer også danske selskaber

Herhjemme er flere danske selskaber også taget en række forholdsregler i forbindelse med coronavirussen.

Læs mere her: Frygt for corona-smitte får TDC til at hjemsende ti medarbejdere

Seneste har TDC sendte ti medarbejdere hjem i to uger, fordi de har været i kontakt med personer, som muligvis er smittet med coronavirus.

Milliardselskabet Tradeshift lukkede i starten af februar også sin kinesiske afdeling, fordi området var ramt af virussen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere