Coronavirus kan få store konsekvenser for Apple: Sådan kan virussen ende med at forsinke den næste iPhone

Tidsplanen for den næste iPhone kan meget vel blive forskubbet på grund af den frygtede coronavirus. Få indblik i tidsplanen her.

En række tidligere Apple-ansatte og eksperter i forsyningskæder, vurderer nu, at der er en stor risiko for, at Apples iPhone-produktion kan blive ramt af forsinkelser på grund af udbruddet af coronavirussen Covid-19.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Konsekvensen kan i værste fald være, at den næste generation af iPhonen, som ventes at blive Apples første 5G-telefon ikke som vanligt vil være klar til lancering i september.

En konsekvens der langt fra er ubetydeligt for Apple, hvis status som et af verdens mest værdifulde selskaber i høj grad er bundet op på netop iPhonen.

For selvom masseproduktionen af iPhones som regel først påbegyndes i løbet af sommeren, så er der ifølge Reuters normalvis allerede travlhed hos Apples kinesiske leverandører i løbet af årets første måneder.

Læs også: IPhone-producent stadig hårdt ramt efter corona-udbrud: Kun 10 procent er mødt på arbejde efter tvangslukning

Her er Apples tidsplan
Kilder oplyser til Reuters, at Apple i perioden efter afslutningen af det kinesiske nytår i januar begynder processen, hvor de første af prototyperne skal forvandles til en endelig version, som kan sendes i masseproduktion.

Derfor er de første produktionsbånd i gang allerede i årets første måneder, hvor Apple og de kinesiske Foxconn-fabrikker producerer de første tidlige version af telefonerne, og tester hvad der kan lade sig gøre.

Ifølge Reuters oplysninger fortsætter processen med at gøre produktionsbåndene i løbet af marts og april, hvor der bliver foretaget prøvekørsler.

De sidste justeringer af produktionen foregår i april og maj. Her er målet, at produktionen skal være klar til at gå i gang i løbet af juni.

Læs også: Apple lukker alle sine butikker i Kina på grund af virusudbrud

Har Apple ingeniører i Kina?
En anonym tidligere Apple-ansat siger til Reuters, at vedkommende derfor forventer, at Apple allerede nu har produktionsbånd kørende, men vedkommende stiller samtidig følgende spørgmsål:

”Er Apples ingeniører sammen med Foxconn-ingeniørerne nu? Hvis de er, så sker der sandsynligvis fremskridt, men hvis de ikke er i karantæne, så kan være dårligt nyt.”

Eksperter i globale forsyningskæder vurderer over for Reuters, at Apple fortsat har tid til at til sikre, at iPhone-produktionen følger planen. De vurderer også at de mange rejserestriktioner udgør en forhindring, fordi det kan betyde, at Apple-folk ikke kan være i direkte kontakt med de kinesiske leverandører.

En tidligere Apple-ansat ved navn Anna-Katrina Sheldetsky siger til Reuters, at denne form for samarbejde på produktionsstederne er helt afgørende, når nye produkter skal sættes i søen

”Du kan naturligvis flyve ingeniørerne et andet sted hen, men det handler også om at have viden, om hvordan du producerer produkterne i de rette mijløer. Det er ikke, fordi du ikke kan lære det, men det er en ting, som det er problematisk at flytte rundt på,” siger hun.

Apple meddelte allerede tidligere på måneden, at selskabet nedjusterer sine økonomiske forventninger i indeværende kvartal, fordi selskabet forventer, at coronavirussen vil få konsekvenser for selskabet produktionskapacitet.

Læs også: Apple udsender varsel: Nedjusterer forventninger på grund af coronavirus


mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.