Coronavirus kan få store konsekvenser for Apple: Sådan kan virussen ende med at forsinke den næste iPhone

Tidsplanen for den næste iPhone kan meget vel blive forskubbet på grund af den frygtede coronavirus. Få indblik i tidsplanen her.

En række tidligere Apple-ansatte og eksperter i forsyningskæder, vurderer nu, at der er en stor risiko for, at Apples iPhone-produktion kan blive ramt af forsinkelser på grund af udbruddet af coronavirussen Covid-19.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Konsekvensen kan i værste fald være, at den næste generation af iPhonen, som ventes at blive Apples første 5G-telefon ikke som vanligt vil være klar til lancering i september.

En konsekvens der langt fra er ubetydeligt for Apple, hvis status som et af verdens mest værdifulde selskaber i høj grad er bundet op på netop iPhonen.

For selvom masseproduktionen af iPhones som regel først påbegyndes i løbet af sommeren, så er der ifølge Reuters normalvis allerede travlhed hos Apples kinesiske leverandører i løbet af årets første måneder.

Læs også: IPhone-producent stadig hårdt ramt efter corona-udbrud: Kun 10 procent er mødt på arbejde efter tvangslukning

Her er Apples tidsplan
Kilder oplyser til Reuters, at Apple i perioden efter afslutningen af det kinesiske nytår i januar begynder processen, hvor de første af prototyperne skal forvandles til en endelig version, som kan sendes i masseproduktion.

Derfor er de første produktionsbånd i gang allerede i årets første måneder, hvor Apple og de kinesiske Foxconn-fabrikker producerer de første tidlige version af telefonerne, og tester hvad der kan lade sig gøre.

Ifølge Reuters oplysninger fortsætter processen med at gøre produktionsbåndene i løbet af marts og april, hvor der bliver foretaget prøvekørsler.

De sidste justeringer af produktionen foregår i april og maj. Her er målet, at produktionen skal være klar til at gå i gang i løbet af juni.

Læs også: Apple lukker alle sine butikker i Kina på grund af virusudbrud

Har Apple ingeniører i Kina?
En anonym tidligere Apple-ansat siger til Reuters, at vedkommende derfor forventer, at Apple allerede nu har produktionsbånd kørende, men vedkommende stiller samtidig følgende spørgmsål:

”Er Apples ingeniører sammen med Foxconn-ingeniørerne nu? Hvis de er, så sker der sandsynligvis fremskridt, men hvis de ikke er i karantæne, så kan være dårligt nyt.”

Eksperter i globale forsyningskæder vurderer over for Reuters, at Apple fortsat har tid til at til sikre, at iPhone-produktionen følger planen. De vurderer også at de mange rejserestriktioner udgør en forhindring, fordi det kan betyde, at Apple-folk ikke kan være i direkte kontakt med de kinesiske leverandører.

En tidligere Apple-ansat ved navn Anna-Katrina Sheldetsky siger til Reuters, at denne form for samarbejde på produktionsstederne er helt afgørende, når nye produkter skal sættes i søen

”Du kan naturligvis flyve ingeniørerne et andet sted hen, men det handler også om at have viden, om hvordan du producerer produkterne i de rette mijløer. Det er ikke, fordi du ikke kan lære det, men det er en ting, som det er problematisk at flytte rundt på,” siger hun.

Apple meddelte allerede tidligere på måneden, at selskabet nedjusterer sine økonomiske forventninger i indeværende kvartal, fordi selskabet forventer, at coronavirussen vil få konsekvenser for selskabet produktionskapacitet.

Læs også: Apple udsender varsel: Nedjusterer forventninger på grund af coronavirus


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.