Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Den tidligere danske tech-ambassadør Casper Klynge har halvanden måned efter sin opsigelse haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste.

Den tidligere danske tech-ambassdør Casper Klynge har knap halvanden måned efter sin opsigelse haft sin formelt sidste arbejdsdag i dansk tjeneste.

Casper Klynge trak sig til manges store overraskelse pludselig fra stillingen som verdend første tech-ambassadør midt i januar til fordel for en topstilling hos Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i Microsoft

Siden har der været ganske stille om ham, mens han har ventet på udløbet af sit opsigelsevarsel.

Det skete så søndag.

“I dag trækker jeg mig tilbage fra det danske Udenrigsministerium,” skrev Casper Klynge søndag eftermiddag på sin LinkedIn-profil.

“Det har været en ære at tjene regeringen, den europæiske union og Nato i næsten to årtier på adskillige kontinenter. Dog har intet føltes mere vigtigt end de seneste tre år med opbygningen af ‘techplomacy” fra bunden,” skriver han.

Udenrigsministeriet indsatte straks efter modtagelsen af Casper Klynges opsigelse næstkommanderende Mikael Ekman som konstitueret chef for den danske tech-ambassade .

Siden har der ikke været meldinger om, hvad der kommer til at ske på området.

Udenrigsministeriet ville i forbindelse med Casper Klynges opsigelse ikke oplyse til Computerworld, om stillingen overhovedet ville blive genbesat, men meddelte blot kortfattet, at 'tech-dagsordenen også fremover ville være relevant."

Det kan du læse mere om her: Fremtiden for posten som tech-ambassadør er endnu uvis efter Casper Klynges afgang: "Tech-dagsordenen vil også fremover være relevant"

Computerworld besøgte i november Casper Klynge på hans hovedkontor i San Francisco. Det kan du læse mere om her: Den danske tech-ambassadør Casper Klynge har adgang til direktionerne i verdens største techfirmaer - men det er ikke alle der lytter

Læs også:

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere