Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Den tidligere danske tech-ambassadør Casper Klynge har halvanden måned efter sin opsigelse haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste.

Den tidligere danske tech-ambassdør Casper Klynge har knap halvanden måned efter sin opsigelse haft sin formelt sidste arbejdsdag i dansk tjeneste.

Casper Klynge trak sig til manges store overraskelse pludselig fra stillingen som verdend første tech-ambassadør midt i januar til fordel for en topstilling hos Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i Microsoft

Siden har der været ganske stille om ham, mens han har ventet på udløbet af sit opsigelsevarsel.

Det skete så søndag.

“I dag trækker jeg mig tilbage fra det danske Udenrigsministerium,” skrev Casper Klynge søndag eftermiddag på sin LinkedIn-profil.

“Det har været en ære at tjene regeringen, den europæiske union og Nato i næsten to årtier på adskillige kontinenter. Dog har intet føltes mere vigtigt end de seneste tre år med opbygningen af ‘techplomacy” fra bunden,” skriver han.

Udenrigsministeriet indsatte straks efter modtagelsen af Casper Klynges opsigelse næstkommanderende Mikael Ekman som konstitueret chef for den danske tech-ambassade .

Siden har der ikke været meldinger om, hvad der kommer til at ske på området.

Udenrigsministeriet ville i forbindelse med Casper Klynges opsigelse ikke oplyse til Computerworld, om stillingen overhovedet ville blive genbesat, men meddelte blot kortfattet, at 'tech-dagsordenen også fremover ville være relevant."

Det kan du læse mere om her: Fremtiden for posten som tech-ambassadør er endnu uvis efter Casper Klynges afgang: "Tech-dagsordenen vil også fremover være relevant"

Computerworld besøgte i november Casper Klynge på hans hovedkontor i San Francisco. Det kan du læse mere om her: Den danske tech-ambassadør Casper Klynge har adgang til direktionerne i verdens største techfirmaer - men det er ikke alle der lytter

Læs også:

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.