Nokias topchef trækker sig: Finsk topprofil udnævnt som ny CEO - skal føre Nokia ind i 5G-æraen

Finske Nokias topchef, Rajeev Suri, trækker sig fra posten. Selskabets bestyrelse har allerede underskrevet ansættelseskontrakt med hans forgænger.

Finske Nokias topchef, Rajeev Suri, trækker sig fra posten som CEO til efteråret, hvor han vil have sidste arbejdsdag med udgangen af august.

Det meddeler Nokia, hvis bestyrelse allerede har skrevet kontrakt med hans afløser.

Fra september overtager den finske topprofil Pekka Lundmark således tøjlerne som CEO for Nokia.

Han kommer fra en stilling som CEO for den finske energi-kæmpe Fortum, hvor han ifølge Nokia ‘vedvarende har leveret robust værdi for aktionærerne og med succes fornyet selskabets strategi.”

Pekka Lundmark kender imidlertid Nokia indefra, idet han gennem 1990’erne havde en række topstillinger i Nokia - herunder var han øverste chef for strategi- og forretningsudvikling i Nokia Networks i en årrække.

Nokia ser muligheden for et stort spring fremad i disse år, hvor 5G-udviklingen for alvor er ved at tage fart.

Nokia er sammen Ericsson de største ikke-kinesiske leverandører af 5G-udstyr i verden, hvor kinesiske Huawei er den klart største spiller.

Huawei er imidlertid i modvind i flere af de vestlige markeder, og heri er der muligheder for Nokia og Ericsson.

Pekka Lundmark meddeler, at han tror på, at Nokia er godt positioneret til 5G-æraen.

“Det er mit mål at sikre, at vi lever op til vores forpligtelser overfor kunder, ansatte, aktionærer og andre interessenter,” lyder det fra ham.

Ifølge Nokia har Rajeev Suri i et stykke tid påtænkt at træde tilbage efter i alt 25 år hos Nokia. Han tiltrådte som CEO i 2014.

Det kan du læse mere om her: Ny topchef til Nokia - erfaren topchef overtager ledelsen af selskabet

Han har sidste arbejdsdag 31. august 2020 og vil herefter fortsætte som rådgiver for selskabets bestyrelse frem til begyndelsen af 2021.

Læs også:

Milliardhandel en realitet: Nokia og Alcatel-Lucent skaber ny global netværksgigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.