Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nokias topchef trækker sig: Finsk topprofil udnævnt som ny CEO - skal føre Nokia ind i 5G-æraen

Finske Nokias topchef, Rajeev Suri, trækker sig fra posten. Selskabets bestyrelse har allerede underskrevet ansættelseskontrakt med hans forgænger.

Finske Nokias topchef, Rajeev Suri, trækker sig fra posten som CEO til efteråret, hvor han vil have sidste arbejdsdag med udgangen af august.

Det meddeler Nokia, hvis bestyrelse allerede har skrevet kontrakt med hans afløser.

Fra september overtager den finske topprofil Pekka Lundmark således tøjlerne som CEO for Nokia.

Han kommer fra en stilling som CEO for den finske energi-kæmpe Fortum, hvor han ifølge Nokia ‘vedvarende har leveret robust værdi for aktionærerne og med succes fornyet selskabets strategi.”

Pekka Lundmark kender imidlertid Nokia indefra, idet han gennem 1990’erne havde en række topstillinger i Nokia - herunder var han øverste chef for strategi- og forretningsudvikling i Nokia Networks i en årrække.

Nokia ser muligheden for et stort spring fremad i disse år, hvor 5G-udviklingen for alvor er ved at tage fart.

Nokia er sammen Ericsson de største ikke-kinesiske leverandører af 5G-udstyr i verden, hvor kinesiske Huawei er den klart største spiller.

Huawei er imidlertid i modvind i flere af de vestlige markeder, og heri er der muligheder for Nokia og Ericsson.

Pekka Lundmark meddeler, at han tror på, at Nokia er godt positioneret til 5G-æraen.

“Det er mit mål at sikre, at vi lever op til vores forpligtelser overfor kunder, ansatte, aktionærer og andre interessenter,” lyder det fra ham.

Ifølge Nokia har Rajeev Suri i et stykke tid påtænkt at træde tilbage efter i alt 25 år hos Nokia. Han tiltrådte som CEO i 2014.

Det kan du læse mere om her: Ny topchef til Nokia - erfaren topchef overtager ledelsen af selskabet

Han har sidste arbejdsdag 31. august 2020 og vil herefter fortsætte som rådgiver for selskabets bestyrelse frem til begyndelsen af 2021.

Læs også:

Milliardhandel en realitet: Nokia og Alcatel-Lucent skaber ny global netværksgigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere