Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Ny topchef til Nokia - erfaren topchef overtager ledelsen af selskabet

Nokia har udnævnt ny topchef.

Efter en række måneder uden en reel topchef ved roret har finske Nokia udnævnt Rajeev Suri til ny administrerende direktør for selskabet.

Udnævnelsen kommer få dage efter, at Microsoft formelt har overtaget det finske selskab efter en købsaftale mellem Microsoft og Nokia faldt på plads sidste efterår.

Den formelle overtagelse har ladet vente på sig af forskellige juridiske og lovgivningsmæssige årsager.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Microsoft købe Nokia: Her er grunden

Netværkschef

Rajeev Suri kommer fra en stilling som øverste chef for Nokias netværks-division, NSN, der indtil sidste sommer var et joint venture med tyske Siemens.

Han har stået i spidsen for dette selskab siden 2009 og har blandt andet gennemført en meget omfattende restrukturering af selskabet.

Netop netværks-delen kommer til at udgøre en væsentlig del af det nye Nokias omsætning.

Det nye Nokia bliver opdelt i tre forretningsområder, nemlig netværkdivisionen, kort-forretningen Here samt en teknologi-division ('Technology'), der skal fokusere på patenter og udvikling af nye teknologier inden for eksempelvis radio, energi-besparelse og lignende.

Hans hovedopgave bliver nu at overbevise det pressede selskabs investorer om, at der venter en gylden fremtid forude.

Nokia var engang verdens uden sammenligning førende mobilselskab, men missede startskuddet, da Apple i 2007 pludselig satte smartphone-bølgen i gang med lanceringen af den første iPhone.

Siden har Nokia kæmpet for igen at få fodfæste på markedet.

Det kan du læse mere om her: Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet.

Udbetaler formue

Samtidig med udnævnelsen af Rajeev Suri vil Nokia udbetale omkring 20 milliarder kroner i dividende til sine investorer.

Det sker som en slags plaster på såret, efter Nokia sidste år ikke udbetalte udbytte til investorerne for første gang i selskabets 149-årige historie.

Afløser Elop

Formelt afløser Rajeev Suri den tidligere topchef Stephen Elop, der trak sig for syv måneder siden, da aftalen med Microsoft faldt på plads: Tak for hjælpen - Elop scorer 140 millioner i fratrædelse

Stephen Elop er i dag topchef for Microsofts såkaldte Devices Group, der står for blandt andet mobiltelefoner, Xbox, Surface og lignende.

Med Microsofts overtagelse af Nokia skifter Nokia Devices and Services navn til Microsoft Mobile Oy.

Denne afdeling skal udvikle, producere og distribuere mobiltelefoner under Lumia- Asha og Nokia X.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere