Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Ny topchef til Nokia - erfaren topchef overtager ledelsen af selskabet

Nokia har udnævnt ny topchef.

Efter en række måneder uden en reel topchef ved roret har finske Nokia udnævnt Rajeev Suri til ny administrerende direktør for selskabet.

Udnævnelsen kommer få dage efter, at Microsoft formelt har overtaget det finske selskab efter en købsaftale mellem Microsoft og Nokia faldt på plads sidste efterår.

Den formelle overtagelse har ladet vente på sig af forskellige juridiske og lovgivningsmæssige årsager.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Microsoft købe Nokia: Her er grunden

Netværkschef

Rajeev Suri kommer fra en stilling som øverste chef for Nokias netværks-division, NSN, der indtil sidste sommer var et joint venture med tyske Siemens.

Han har stået i spidsen for dette selskab siden 2009 og har blandt andet gennemført en meget omfattende restrukturering af selskabet.

Netop netværks-delen kommer til at udgøre en væsentlig del af det nye Nokias omsætning.

Det nye Nokia bliver opdelt i tre forretningsområder, nemlig netværkdivisionen, kort-forretningen Here samt en teknologi-division ('Technology'), der skal fokusere på patenter og udvikling af nye teknologier inden for eksempelvis radio, energi-besparelse og lignende.

Hans hovedopgave bliver nu at overbevise det pressede selskabs investorer om, at der venter en gylden fremtid forude.

Nokia var engang verdens uden sammenligning førende mobilselskab, men missede startskuddet, da Apple i 2007 pludselig satte smartphone-bølgen i gang med lanceringen af den første iPhone.

Siden har Nokia kæmpet for igen at få fodfæste på markedet.

Det kan du læse mere om her: Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet.

Udbetaler formue

Samtidig med udnævnelsen af Rajeev Suri vil Nokia udbetale omkring 20 milliarder kroner i dividende til sine investorer.

Det sker som en slags plaster på såret, efter Nokia sidste år ikke udbetalte udbytte til investorerne for første gang i selskabets 149-årige historie.

Afløser Elop

Formelt afløser Rajeev Suri den tidligere topchef Stephen Elop, der trak sig for syv måneder siden, da aftalen med Microsoft faldt på plads: Tak for hjælpen - Elop scorer 140 millioner i fratrædelse

Stephen Elop er i dag topchef for Microsofts såkaldte Devices Group, der står for blandt andet mobiltelefoner, Xbox, Surface og lignende.

Med Microsofts overtagelse af Nokia skifter Nokia Devices and Services navn til Microsoft Mobile Oy.

Denne afdeling skal udvikle, producere og distribuere mobiltelefoner under Lumia- Asha og Nokia X.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.