Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook-datacenter i Odense skal levere varme til 12.000 fynboer

Overskudsvarme fra Facebooks datacenter i Odense vil inden for nogle måneder blive anvendt til at varme tusindvis af fynske husstande op.

Om nogle måneder vil lunt kølevand fra Facebooks nye datacenter i Odense begynde at strømme ud i radiatorerne i fynske husstande.

Ifølge Fyens Stiftstidende bliver det muligt, fordi Fjernvarme Fyen for tiden investerer mere end en kvart milliard kroner i at bygge en stor varmecentral.

Vandet fra datacenteret bliver nemlig ikke varmet nok op af overskudsvarmen fra serverne til at det kan sendes direkte ud i byen.

Derfor er der brug for varmepumper, der kan varme det lune vand yderligere op til de påkrævede 70 grader.

Ifølge avisen vil de første 6.900 fynske husstande begynde at modtage det varme vand om et par måneder.

Senere vil yderligere følge.

“Den aftale, vi har med Facebook, går på lige knap 7.000 husstande, og vi har en fælles forståelse med Facebook om at se på, om det er muligt at udnytte yderligere varme. Da vi kan se, at vi udnytter vores nuværende varmepumpeanlæg fuldt ud med den aftale, vi har nu, vil vi gerne udvide centralen. Så kan vi være klar, hvis der kommer mere varme fra Facebook,” siger udviklingschef Kim Winther fra Fjernvarme Fyn til avisen.

Computerworld var i efteråret på besøg i det dengang splinternye datacenter.

Du kan tage med inden for i centeret her: Tag med inden for: Så vild er Facebooks nye datacenter i Odense til 6,5 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere