Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook-datacenter i Odense skal levere varme til 12.000 fynboer

Overskudsvarme fra Facebooks datacenter i Odense vil inden for nogle måneder blive anvendt til at varme tusindvis af fynske husstande op.

Om nogle måneder vil lunt kølevand fra Facebooks nye datacenter i Odense begynde at strømme ud i radiatorerne i fynske husstande.

Ifølge Fyens Stiftstidende bliver det muligt, fordi Fjernvarme Fyen for tiden investerer mere end en kvart milliard kroner i at bygge en stor varmecentral.

Vandet fra datacenteret bliver nemlig ikke varmet nok op af overskudsvarmen fra serverne til at det kan sendes direkte ud i byen.

Derfor er der brug for varmepumper, der kan varme det lune vand yderligere op til de påkrævede 70 grader.

Ifølge avisen vil de første 6.900 fynske husstande begynde at modtage det varme vand om et par måneder.

Senere vil yderligere følge.

“Den aftale, vi har med Facebook, går på lige knap 7.000 husstande, og vi har en fælles forståelse med Facebook om at se på, om det er muligt at udnytte yderligere varme. Da vi kan se, at vi udnytter vores nuværende varmepumpeanlæg fuldt ud med den aftale, vi har nu, vil vi gerne udvide centralen. Så kan vi være klar, hvis der kommer mere varme fra Facebook,” siger udviklingschef Kim Winther fra Fjernvarme Fyn til avisen.

Computerworld var i efteråret på besøg i det dengang splinternye datacenter.

Du kan tage med inden for i centeret her: Tag med inden for: Så vild er Facebooks nye datacenter i Odense til 6,5 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere