Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook-datacenter i Odense skal levere varme til 12.000 fynboer

Overskudsvarme fra Facebooks datacenter i Odense vil inden for nogle måneder blive anvendt til at varme tusindvis af fynske husstande op.

Om nogle måneder vil lunt kølevand fra Facebooks nye datacenter i Odense begynde at strømme ud i radiatorerne i fynske husstande.

Ifølge Fyens Stiftstidende bliver det muligt, fordi Fjernvarme Fyen for tiden investerer mere end en kvart milliard kroner i at bygge en stor varmecentral.

Vandet fra datacenteret bliver nemlig ikke varmet nok op af overskudsvarmen fra serverne til at det kan sendes direkte ud i byen.

Derfor er der brug for varmepumper, der kan varme det lune vand yderligere op til de påkrævede 70 grader.

Ifølge avisen vil de første 6.900 fynske husstande begynde at modtage det varme vand om et par måneder.

Senere vil yderligere følge.

“Den aftale, vi har med Facebook, går på lige knap 7.000 husstande, og vi har en fælles forståelse med Facebook om at se på, om det er muligt at udnytte yderligere varme. Da vi kan se, at vi udnytter vores nuværende varmepumpeanlæg fuldt ud med den aftale, vi har nu, vil vi gerne udvide centralen. Så kan vi være klar, hvis der kommer mere varme fra Facebook,” siger udviklingschef Kim Winther fra Fjernvarme Fyn til avisen.

Computerworld var i efteråret på besøg i det dengang splinternye datacenter.

Du kan tage med inden for i centeret her: Tag med inden for: Så vild er Facebooks nye datacenter i Odense til 6,5 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere