Artikel top billede

FBI tager nye midler i brug mod hackere: Vil "brænde" de cyberkriminelles infrastruktur ned

Truslen fra cyberkriminelle er tiltagende og antallet af ransomware-angreb stiger. Derfor har de amerikanske myndigheder og FBI givet sig i kast med nye metoder for at ødelægge de kriminelles infrastrukur.

For at forhindre it-kriminelle i at udføre deres ødelæggende arbejde, er de amerikanske myndigheder i færd med at "brænde deres infrastruktur ned," og fratage dem deres værktøjer.

Det fortalte FBI-direktør Christopher Wray ved en cybersikkerheds-konference ved Boston College.

Det skriver mediet Fifth Domain.

Selv usofistikerede cyberkriminelle har nu evnerne til at paralysere hele hospitaler, virksomheder og politistationer, fortalte direktøren.

Læs også: Hackere har allerede tjent millioner på ISS-ransomware: Sådan bruger hackerne Ryuk-malwaren

Den omskiftelige trussel fra de it-kriminelle har tvunget myndighederne til at være kreative og angribe 'the dark web', hvor mange ulovligheder finder sted, og andre værktøjer, som hackere kan udnytte.

"Virkeligheden er nu, at vi er langt fra den tid, hvor vi kunne bekæmpe truslerne en ad gangen. At fange en kriminel af gangen. Vi er nødt til at finde måder, hvorpå vi kan takle sikkerhedstruslen som en helhed," sagde Christopher Wray.

Alene i USA er der sket en stigning i ransomware-angreb fra 2018 til 2019 på 40 procent, fortalte Joseph BonaVolonta, chef for FBI's kontor i Boston ved konferencen.

Læs også: Myndigheder advarer: Hackere kan nemt lure med på din baby-monitor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere