Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

FBI tager nye midler i brug mod hackere: Vil "brænde" de cyberkriminelles infrastruktur ned

Truslen fra cyberkriminelle er tiltagende og antallet af ransomware-angreb stiger. Derfor har de amerikanske myndigheder og FBI givet sig i kast med nye metoder for at ødelægge de kriminelles infrastrukur.

For at forhindre it-kriminelle i at udføre deres ødelæggende arbejde, er de amerikanske myndigheder i færd med at "brænde deres infrastruktur ned," og fratage dem deres værktøjer.

Det fortalte FBI-direktør Christopher Wray ved en cybersikkerheds-konference ved Boston College.

Det skriver mediet Fifth Domain.

Selv usofistikerede cyberkriminelle har nu evnerne til at paralysere hele hospitaler, virksomheder og politistationer, fortalte direktøren.

Læs også: Hackere har allerede tjent millioner på ISS-ransomware: Sådan bruger hackerne Ryuk-malwaren

Den omskiftelige trussel fra de it-kriminelle har tvunget myndighederne til at være kreative og angribe 'the dark web', hvor mange ulovligheder finder sted, og andre værktøjer, som hackere kan udnytte.

"Virkeligheden er nu, at vi er langt fra den tid, hvor vi kunne bekæmpe truslerne en ad gangen. At fange en kriminel af gangen. Vi er nødt til at finde måder, hvorpå vi kan takle sikkerhedstruslen som en helhed," sagde Christopher Wray.

Alene i USA er der sket en stigning i ransomware-angreb fra 2018 til 2019 på 40 procent, fortalte Joseph BonaVolonta, chef for FBI's kontor i Boston ved konferencen.

Læs også: Myndigheder advarer: Hackere kan nemt lure med på din baby-monitor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere