Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Tidligere tech-ambassadør Casper Klynge trækker topprofil fra Udenrigsministeriet med til Microsoft: "Det har været en no brainer at sige ja"

Få dage efter sin tiltræden har den tidligere danske tech-ambassadør Casper Klynge ansat en af det danske tech-diplomatis grundlæggere som sin stabschef i Microsoft. Han stopper nu efter 10 år i Udenrigsministeriet.

Microsoft har godt gang i ansættelses-kontrakterne i det danske diplomati for tiden.

Få dage efter, at den tidligere danske tech-ambassadør, Casper Klynge, formelt tiltrådte hos Microsoft, trækker han nu endnu en topprofil fra det danske tech-diplomati med sig.

Han har nemlig nu ansat Nikolaj J. Wædegaard som sin stabschef i Microsoft, fortæller hovedpersonen selv på Twitter i en række tweets, som du finder her.

Nærmere betegnet bliver han stabschef i for Microsofts Vice President for European Government Affairs i Bruxelles, som er den tidligere danske tech-ambassadør Casper Klynge.

Han meddelte i januar pludselig, at han trak sig for posten til fordel for topstillingen hos Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i Microsoft

Nikolaj J. Wædergaard skriver på Twitter, at han har fået et tilbud, som han ikke kunne afslå, efter han i mere end 10 år har arbejdet i diplomatiets tjeneste under det danske Udenrigsministerium.

Nikolaj J. Wædegaard betegner sig selv som en af grundlæggerne af det danske tech-diplomati.

“Det har været fascinerende at være en del af rejsen med at løfte teknologiens transformative og geopolitiske implikationer til udenrigspolitik og fremme denne dagsorden globalt,” skriver han.

Han giver her ‘shoutout’ til Casper Klynge, som han betegner som sin ‘tidligere og kommende chef.’

Han roser Casper Klynge for at være en inspirerende og ambitiøs chef.

“Det har været en no brainer at acceptere hans [Casper Klynge, red] tilbud om igen at blive hans ‘partner in crime,’¨skriver Nikolaj J. Wædegaard.

Ifølge ham står Casper Klynge nu i Microsoft i spidsen for en ambitiøs organisation, hvor ‘samspillet mellem tech, global affairs og udenrigspolitik står øverst på dagsordenen.’

Læs også:

Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere