Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Tidligere tech-ambassadør Casper Klynge trækker topprofil fra Udenrigsministeriet med til Microsoft: "Det har været en no brainer at sige ja"

Få dage efter sin tiltræden har den tidligere danske tech-ambassadør Casper Klynge ansat en af det danske tech-diplomatis grundlæggere som sin stabschef i Microsoft. Han stopper nu efter 10 år i Udenrigsministeriet.

Microsoft har godt gang i ansættelses-kontrakterne i det danske diplomati for tiden.

Få dage efter, at den tidligere danske tech-ambassadør, Casper Klynge, formelt tiltrådte hos Microsoft, trækker han nu endnu en topprofil fra det danske tech-diplomati med sig.

Han har nemlig nu ansat Nikolaj J. Wædegaard som sin stabschef i Microsoft, fortæller hovedpersonen selv på Twitter i en række tweets, som du finder her.

Nærmere betegnet bliver han stabschef i for Microsofts Vice President for European Government Affairs i Bruxelles, som er den tidligere danske tech-ambassadør Casper Klynge.

Han meddelte i januar pludselig, at han trak sig for posten til fordel for topstillingen hos Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i Microsoft

Nikolaj J. Wædergaard skriver på Twitter, at han har fået et tilbud, som han ikke kunne afslå, efter han i mere end 10 år har arbejdet i diplomatiets tjeneste under det danske Udenrigsministerium.

Nikolaj J. Wædegaard betegner sig selv som en af grundlæggerne af det danske tech-diplomati.

“Det har været fascinerende at være en del af rejsen med at løfte teknologiens transformative og geopolitiske implikationer til udenrigspolitik og fremme denne dagsorden globalt,” skriver han.

Han giver her ‘shoutout’ til Casper Klynge, som han betegner som sin ‘tidligere og kommende chef.’

Han roser Casper Klynge for at være en inspirerende og ambitiøs chef.

“Det har været en no brainer at acceptere hans [Casper Klynge, red] tilbud om igen at blive hans ‘partner in crime,’¨skriver Nikolaj J. Wædegaard.

Ifølge ham står Casper Klynge nu i Microsoft i spidsen for en ambitiøs organisation, hvor ‘samspillet mellem tech, global affairs og udenrigspolitik står øverst på dagsordenen.’

Læs også:

Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere