BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Tidligere tech-ambassadør Casper Klynge trækker topprofil fra Udenrigsministeriet med til Microsoft: "Det har været en no brainer at sige ja"

Få dage efter sin tiltræden har den tidligere danske tech-ambassadør Casper Klynge ansat en af det danske tech-diplomatis grundlæggere som sin stabschef i Microsoft. Han stopper nu efter 10 år i Udenrigsministeriet.

Microsoft har godt gang i ansættelses-kontrakterne i det danske diplomati for tiden.

Få dage efter, at den tidligere danske tech-ambassadør, Casper Klynge, formelt tiltrådte hos Microsoft, trækker han nu endnu en topprofil fra det danske tech-diplomati med sig.

Han har nemlig nu ansat Nikolaj J. Wædegaard som sin stabschef i Microsoft, fortæller hovedpersonen selv på Twitter i en række tweets, som du finder her.

Nærmere betegnet bliver han stabschef i for Microsofts Vice President for European Government Affairs i Bruxelles, som er den tidligere danske tech-ambassadør Casper Klynge.

Han meddelte i januar pludselig, at han trak sig for posten til fordel for topstillingen hos Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i Microsoft

Nikolaj J. Wædergaard skriver på Twitter, at han har fået et tilbud, som han ikke kunne afslå, efter han i mere end 10 år har arbejdet i diplomatiets tjeneste under det danske Udenrigsministerium.

Nikolaj J. Wædegaard betegner sig selv som en af grundlæggerne af det danske tech-diplomati.

“Det har været fascinerende at være en del af rejsen med at løfte teknologiens transformative og geopolitiske implikationer til udenrigspolitik og fremme denne dagsorden globalt,” skriver han.

Han giver her ‘shoutout’ til Casper Klynge, som han betegner som sin ‘tidligere og kommende chef.’

Han roser Casper Klynge for at være en inspirerende og ambitiøs chef.

“Det har været en no brainer at acceptere hans [Casper Klynge, red] tilbud om igen at blive hans ‘partner in crime,’¨skriver Nikolaj J. Wædegaard.

Ifølge ham står Casper Klynge nu i Microsoft i spidsen for en ambitiøs organisation, hvor ‘samspillet mellem tech, global affairs og udenrigspolitik står øverst på dagsordenen.’

Læs også:

Efter halvanden måneds tavshed: Casper Klynge har haft sidste arbejdsdag i dansk tjeneste og forladt Udenrigsministeriet

Microsofts ansættelse af tech-ambassadør Casper Klynge sætter den danske stat i et dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.