Hvert minut stjæler it-kriminelle 100.000 kroner gennem phishing-mails

Hvert eneste minut døgnet rundt lykkedes det kriminelle verden over at stjæle mere end 100.000 kroner gennem phishing-mails.

Det kan ikke komme bag på mange, at it-kriminelle er glade for e-mails inficerede med malware.

Faktisk så meget at 94 procent af alt malware bliver sendt gennem e-maillinks, der indeholder malware.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Læs også: En milliard Android-enheder sårbare over for hackerangreb: "Bekymrende at dyre Android-enheder har så kort levetid"

Og der er ingen udsigt til, at det stopper foreløbigt. Der er nemlig mange penge i phishing-mails.

En undersøgelse fra RiskIQ anslår, at der hvert eneste minut bliver stjålet 17.700 dollar, eller hvad der svarer til 116.000 kroner.

Men det er bare toppen af isbjerget for mange virksomheder. Hvis du medregner alt fra eventuelle bøder til tabt arbejdskraft, koster et hackerangreb i gennemsnit 3,92 millioner dollar. Det er cirka 25 millioner danske kroner.

Læs også: Stoppede for få uger siden som CISO hos Lego efter blot et år på posten: Nu har Henrik Lei landet nyt job - skifter til it-sikkerhedsleverandør

Ransomware-angrebet på Demant sidste år kostede den danske koncern 750 millioner kroner. Selskabet fik dog dækket 100 millioner kroner af tabet af en cyberforsikring.

Antallet af angreb på IoT-enheder er eksploderet
Men selvom emails er en yndet angrebsform, så har hackere i stigende grad også fået øjnene op for virksomheders stigende brug af IoT-enheder.

Derfor blev antallet af angreb på enheder forbundet til internettet tredoblet i løbet af de første seks måneder af 2019, viser en opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet F-Secure.

Læs også: Den kendte it-sikkerhedsmand Peter Kruse efter salg af fremstormende selskab: "Jeg er blevet økonomisk sikret. Jeg behøver ikke tænke på kapital resten af mit liv"

Derfor er det heller ikke overraskende, at sikkerhed er et område, som alle virksomheder investerer massivt i.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau blev der verden over investeret 64,2 milliarder kroner i 2019. Opgjort i danske kroner lyder beløbet på 423 milliarder.

Flere danske eksperter har dog advaret imod et overforbrug af it-sikkerhedsteknologi. Ifølge flere sikkerhedseksperter er mange danske virksomheder i gang med at smide penge ud af vinduet på it-sikkerhed, fordi de ikke har kompetencerne til at bruge den nyindkøbte teknologi effektiv.

Læs mere om det her: Danske virksomheder bygger it-sikkerhed i kviksand: Sådan skal du bruge dine penge på cybersikkerhed
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.