Hvert minut stjæler it-kriminelle 100.000 kroner gennem phishing-mails

Hvert eneste minut døgnet rundt lykkedes det kriminelle verden over at stjæle mere end 100.000 kroner gennem phishing-mails.

Det kan ikke komme bag på mange, at it-kriminelle er glade for e-mails inficerede med malware.

Faktisk så meget at 94 procent af alt malware bliver sendt gennem e-maillinks, der indeholder malware.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Læs også: En milliard Android-enheder sårbare over for hackerangreb: "Bekymrende at dyre Android-enheder har så kort levetid"

Og der er ingen udsigt til, at det stopper foreløbigt. Der er nemlig mange penge i phishing-mails.

En undersøgelse fra RiskIQ anslår, at der hvert eneste minut bliver stjålet 17.700 dollar, eller hvad der svarer til 116.000 kroner.

Men det er bare toppen af isbjerget for mange virksomheder. Hvis du medregner alt fra eventuelle bøder til tabt arbejdskraft, koster et hackerangreb i gennemsnit 3,92 millioner dollar. Det er cirka 25 millioner danske kroner.

Læs også: Stoppede for få uger siden som CISO hos Lego efter blot et år på posten: Nu har Henrik Lei landet nyt job - skifter til it-sikkerhedsleverandør

Ransomware-angrebet på Demant sidste år kostede den danske koncern 750 millioner kroner. Selskabet fik dog dækket 100 millioner kroner af tabet af en cyberforsikring.

Antallet af angreb på IoT-enheder er eksploderet
Men selvom emails er en yndet angrebsform, så har hackere i stigende grad også fået øjnene op for virksomheders stigende brug af IoT-enheder.

Derfor blev antallet af angreb på enheder forbundet til internettet tredoblet i løbet af de første seks måneder af 2019, viser en opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet F-Secure.

Læs også: Den kendte it-sikkerhedsmand Peter Kruse efter salg af fremstormende selskab: "Jeg er blevet økonomisk sikret. Jeg behøver ikke tænke på kapital resten af mit liv"

Derfor er det heller ikke overraskende, at sikkerhed er et område, som alle virksomheder investerer massivt i.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau blev der verden over investeret 64,2 milliarder kroner i 2019. Opgjort i danske kroner lyder beløbet på 423 milliarder.

Flere danske eksperter har dog advaret imod et overforbrug af it-sikkerhedsteknologi. Ifølge flere sikkerhedseksperter er mange danske virksomheder i gang med at smide penge ud af vinduet på it-sikkerhed, fordi de ikke har kompetencerne til at bruge den nyindkøbte teknologi effektiv.

Læs mere om det her: Danske virksomheder bygger it-sikkerhed i kviksand: Sådan skal du bruge dine penge på cybersikkerhed
Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?