Hvert minut stjæler it-kriminelle 100.000 kroner gennem phishing-mails

Hvert eneste minut døgnet rundt lykkedes det kriminelle verden over at stjæle mere end 100.000 kroner gennem phishing-mails.

Det kan ikke komme bag på mange, at it-kriminelle er glade for e-mails inficerede med malware.

Faktisk så meget at 94 procent af alt malware bliver sendt gennem e-maillinks, der indeholder malware.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Læs også: En milliard Android-enheder sårbare over for hackerangreb: "Bekymrende at dyre Android-enheder har så kort levetid"

Og der er ingen udsigt til, at det stopper foreløbigt. Der er nemlig mange penge i phishing-mails.

En undersøgelse fra RiskIQ anslår, at der hvert eneste minut bliver stjålet 17.700 dollar, eller hvad der svarer til 116.000 kroner.

Men det er bare toppen af isbjerget for mange virksomheder. Hvis du medregner alt fra eventuelle bøder til tabt arbejdskraft, koster et hackerangreb i gennemsnit 3,92 millioner dollar. Det er cirka 25 millioner danske kroner.

Læs også: Stoppede for få uger siden som CISO hos Lego efter blot et år på posten: Nu har Henrik Lei landet nyt job - skifter til it-sikkerhedsleverandør

Ransomware-angrebet på Demant sidste år kostede den danske koncern 750 millioner kroner. Selskabet fik dog dækket 100 millioner kroner af tabet af en cyberforsikring.

Antallet af angreb på IoT-enheder er eksploderet
Men selvom emails er en yndet angrebsform, så har hackere i stigende grad også fået øjnene op for virksomheders stigende brug af IoT-enheder.

Derfor blev antallet af angreb på enheder forbundet til internettet tredoblet i løbet af de første seks måneder af 2019, viser en opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet F-Secure.

Læs også: Den kendte it-sikkerhedsmand Peter Kruse efter salg af fremstormende selskab: "Jeg er blevet økonomisk sikret. Jeg behøver ikke tænke på kapital resten af mit liv"

Derfor er det heller ikke overraskende, at sikkerhed er et område, som alle virksomheder investerer massivt i.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau blev der verden over investeret 64,2 milliarder kroner i 2019. Opgjort i danske kroner lyder beløbet på 423 milliarder.

Flere danske eksperter har dog advaret imod et overforbrug af it-sikkerhedsteknologi. Ifølge flere sikkerhedseksperter er mange danske virksomheder i gang med at smide penge ud af vinduet på it-sikkerhed, fordi de ikke har kompetencerne til at bruge den nyindkøbte teknologi effektiv.

Læs mere om det her: Danske virksomheder bygger it-sikkerhed i kviksand: Sådan skal du bruge dine penge på cybersikkerhedYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
"Ud over alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, er vi begyndt at putter sensorer på vores net og trawlere"
"Ud over alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi nu også indgået et samarbejde med Aarhus Universitet, der gør, at vi putter sensorer på vores net og trawlere"
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Overvejer du at opgradere fra Dynamics AX til 365?
Det kan virke uoverskueligt at opgradere virksomhedens ERP-system fra Microsoft Dynamics AX til 365. Derfor har CGI udviklet et unikt program, CGI Cloud Business Ready, som giver det optimale beslutningsgrundlag og udgør et solidt fundament for en opgradering. CGI Cloud Business Ready gennemføres hurtigt og effektivt til en fast, lav pris på 50.000 kroner ekskl. moms. Download produktbladet nu og opdag alle fordelene. DET FÅR DU BLANDT ANDET MED CGI CLOUD BUSINESS READY: • Gennemgang af virksomhedens nuværende Dynamics AX-løsning, forretningsprocesser, value streams m.m. • Analyse af muligheder for automatisk opgradering af eksisterende processer til Dynamics 365 • Præsentation af strategiske og taktiske gevinster ved at opgradere • Live demo med egne data: Se hvordan udvalgte processer vil fungere i Dynamics 365 • Overblik over omfang og omkostninger ved opgraderingsprojekt