En milliard Android-enheder sårbare over for hackerangreb: "Bekymrende at dyre Android-enheder har så kort levetid"

Mere end en milliard Android-brugere er sårbare over for alvorlige hackerangreb, fordi Google ikke længere udsender patches til ældre Android-versioner.

Brugere med ældre Android-telefoner kan være sårbare over for alvorlige hackerangreb.

Google sender nemlig ikke længere patches ud til Android-versioner ældre end 7,0, skriver BBC.

Ifølge Androids egne data bruger 42,1 procent af styresystemets brugere stadig version 6,0 eller ældre.

Læs også: Huawei på trapperne med sin egen søgemaskine: Huawei Search skal udfordre Google

Det betyder altså, at mere end en milliard bruger verden over risikerer at blive ramt af sårbarheder, der ikke længere bliver patched af Android.

Den britiske forbrugerorganisation Which? har testet en række Android-telefoner med den gamle software, og i alle tilfældes lykkedes det at incifere telefonerne med malware.

De fem telefoner, der blev testet, var Motorola X, Samsung Galaxy A5, Sony Xperia Z2, LG/Google Nexus 5, Samsung Galaxy S6.

Which? mener, at Google bør være langt mere transparente med, hvor længe man leverer sikkerhedsopdateringer. Google er netop nu på trapperne med den seneste opdatering af styresystemet, der er nået til version 11.

Læs mere her: Google giver en forsmag på Android 11: Her er det, du kan se frem til

Organisationen har været i kontakt med Google om problemet, men oplyser til BBC, at it-giganten "ikke lykkedes med at forsikre dem om, at den har planer om at hjælpe brugere, der ikke længere kan opdatere deres enheder."

En af de telefoner, der er blevet testet, er Samsungs Galaxy S6, der blev lanceret i 2015.

"Det er meget bekymrende at dyre Android-enheder har så kort levetid, før de mister deres sikkerheds-support. Det efterlader millioner af brugere i risiko for seriøse konsekvenser, hvis de bliver ofre for hackere," siger Kate Bevan fra Witch?.

BBC har været i kontakt med Google, der ikke vil stille op til interview om sagen.

Læs også: Google lukker helt af for Huawei: Slut med ‘preload’ og ‘sideload’ af Google-appsPremium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.