Artikel top billede

Europæiske elnet-systemer hacket: Hackere har fundet vej ind i administrative systemer

Den europæiske sammenslutning er elnet-operatører, der herhjemme tæller Energinet, er blevet hacket.

Den europæiske organisation for elnet-operatører, Entso-E, er blevet hacket.

I en kortfattet meddelelse oplyser Entso-E, at organisationen ‘har fundet beviser på en succesfuld cyber-indtrængen i vores administrative netværk.’

Du finder hele meddelelsen her.

Organisationen Entso-E - det står for ‘The European Network of Transmission System Operators for Electricity’ - koordinerer de europæiske el-markeder.

42 store el-operatører fra 35 lande i Europa er medlem af organisationen, der har hovedkontor i Bruxelles.

El-operatørerne er de selskaber, der i de enkelte lande har til opgave at fordele strømmen, hvilket herhjemme er Energinet.

Organisationen meddeler, at den allerede har udført en risiko-analyse og iværksat en beredskabsplan, der sigter mod at minimere risikoen for og konsekvenserne af eventuelt opfølgende hackerangreb.

“Det er vigtigt at understrege, at Entso-E’s kontor-netværk [der er ramt, red] ikke er forbundet med nogle af de operationelle TSO-systemer [‘transmission system operator, red],” lyder det fra organisationen.

“Vores TSO-medlemmer er blevet informateret, og vi fortsætter med at monitorere og vurdere situationen,” hedder det.

Overfor it-sikkehedsmediet Cyberscoop afviser Entso-E at komme med flere oplysninger om hackerangrebet.

Ifølge mediet er en hel række af organisationens medlemmer nu i gang med at undersøge konsekvenserne af hackerangrebet.

Det gælder både finske Fingrid, svenske Kraftnät og norske Stattnet. Indtil videre er der dog intet, der tyder på, at det er tilfældet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere