Artikel top billede

Europæiske elnet-systemer hacket: Hackere har fundet vej ind i administrative systemer

Den europæiske sammenslutning er elnet-operatører, der herhjemme tæller Energinet, er blevet hacket.

Den europæiske organisation for elnet-operatører, Entso-E, er blevet hacket.

I en kortfattet meddelelse oplyser Entso-E, at organisationen ‘har fundet beviser på en succesfuld cyber-indtrængen i vores administrative netværk.’

Du finder hele meddelelsen her.

Organisationen Entso-E - det står for ‘The European Network of Transmission System Operators for Electricity’ - koordinerer de europæiske el-markeder.

42 store el-operatører fra 35 lande i Europa er medlem af organisationen, der har hovedkontor i Bruxelles.

El-operatørerne er de selskaber, der i de enkelte lande har til opgave at fordele strømmen, hvilket herhjemme er Energinet.

Organisationen meddeler, at den allerede har udført en risiko-analyse og iværksat en beredskabsplan, der sigter mod at minimere risikoen for og konsekvenserne af eventuelt opfølgende hackerangreb.

“Det er vigtigt at understrege, at Entso-E’s kontor-netværk [der er ramt, red] ikke er forbundet med nogle af de operationelle TSO-systemer [‘transmission system operator, red],” lyder det fra organisationen.

“Vores TSO-medlemmer er blevet informateret, og vi fortsætter med at monitorere og vurdere situationen,” hedder det.

Overfor it-sikkehedsmediet Cyberscoop afviser Entso-E at komme med flere oplysninger om hackerangrebet.

Ifølge mediet er en hel række af organisationens medlemmer nu i gang med at undersøge konsekvenserne af hackerangrebet.

Det gælder både finske Fingrid, svenske Kraftnät og norske Stattnet. Indtil videre er der dog intet, der tyder på, at det er tilfældet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere





mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.