Artikel top billede

Aula brudt ned efter corona-melding om lukning af alle skoler: Kæmper stadig med driften

Skolernes it-system, Aula, gik ned onsdag aften efter Regeringens melding om, at samtlige af landets skoler lukker de næste 14 dage. Der opleves fortsat problemer med at logge på.

På et pressemøde onsdag aften fortalte landets statsminister Mette Frederiksen, at landets skoler vil holdes lukket fra mandag og 14 dage frem.

Udmeldingen satte så meget pres på Aula, at systemet gik ned.

Den store interesse fra brugerne har der fortsat været problemer med at logge på her til morgen.

"Vores leverandør Netcompany arbejder på højtryk på at løse problemet. Vi vil holde brugerne opdateret via Aulainfo.dk, lyder det fra Henrik Kirkeskov, presseansvarlig hos Aula til DR.

Læs også: Nye password-krav til Aula på vej: Men bliver mødt med kritik

Ifølge DR fortæller Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, at forældre skal holde sig fra Aula i disse timer.

Skolelederne har nemlig brug for systemet til at organisere den næste tid, og det kan ikke lade sig gøre, hvis for mange forældre forsøger at logge sig på samtidig.

Aula skrev i aftes klokken 20:30 i en driftsopdatering, at det ikke var muligt at logge ind på tjenesten.

Senere på aftenen klokken 23:15 beretterede Aula igen om normal drift.

Torsdag morgen klokken 08:00 lød følgende besked:

"På grund af mange brugere oplever nogle fortsat problemer med at komme på Aula. Vi arbejder på sagen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere