Artikel top billede

Aula brudt ned efter corona-melding om lukning af alle skoler: Kæmper stadig med driften

Skolernes it-system, Aula, gik ned onsdag aften efter Regeringens melding om, at samtlige af landets skoler lukker de næste 14 dage. Der opleves fortsat problemer med at logge på.

På et pressemøde onsdag aften fortalte landets statsminister Mette Frederiksen, at landets skoler vil holdes lukket fra mandag og 14 dage frem.

Udmeldingen satte så meget pres på Aula, at systemet gik ned.

Den store interesse fra brugerne har der fortsat været problemer med at logge på her til morgen.

"Vores leverandør Netcompany arbejder på højtryk på at løse problemet. Vi vil holde brugerne opdateret via Aulainfo.dk, lyder det fra Henrik Kirkeskov, presseansvarlig hos Aula til DR.

Læs også: Nye password-krav til Aula på vej: Men bliver mødt med kritik

Ifølge DR fortæller Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, at forældre skal holde sig fra Aula i disse timer.

Skolelederne har nemlig brug for systemet til at organisere den næste tid, og det kan ikke lade sig gøre, hvis for mange forældre forsøger at logge sig på samtidig.

Aula skrev i aftes klokken 20:30 i en driftsopdatering, at det ikke var muligt at logge ind på tjenesten.

Senere på aftenen klokken 23:15 beretterede Aula igen om normal drift.

Torsdag morgen klokken 08:00 lød følgende besked:

"På grund af mange brugere oplever nogle fortsat problemer med at komme på Aula. Vi arbejder på sagen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere