Aula brudt ned efter corona-melding om lukning af alle skoler: Kæmper stadig med driften

Skolernes it-system, Aula, gik ned onsdag aften efter Regeringens melding om, at samtlige af landets skoler lukker de næste 14 dage. Der opleves fortsat problemer med at logge på.

På et pressemøde onsdag aften fortalte landets statsminister Mette Frederiksen, at landets skoler vil holdes lukket fra mandag og 14 dage frem.

Udmeldingen satte så meget pres på Aula, at systemet gik ned.

Den store interesse fra brugerne har der fortsat været problemer med at logge på her til morgen.

"Vores leverandør Netcompany arbejder på højtryk på at løse problemet. Vi vil holde brugerne opdateret via Aulainfo.dk, lyder det fra Henrik Kirkeskov, presseansvarlig hos Aula til DR.Læs også: Nye password-krav til Aula på vej: Men bliver mødt med kritik

Ifølge DR fortæller Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, at forældre skal holde sig fra Aula i disse timer.

Skolelederne har nemlig brug for systemet til at organisere den næste tid, og det kan ikke lade sig gøre, hvis for mange forældre forsøger at logge sig på samtidig.

Aula skrev i aftes klokken 20:30 i en driftsopdatering, at det ikke var muligt at logge ind på tjenesten.

Senere på aftenen klokken 23:15 beretterede Aula igen om normal drift.

Torsdag morgen klokken 08:00 lød følgende besked:

"På grund af mange brugere oplever nogle fortsat problemer med at komme på Aula. Vi arbejder på sagen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.