Artikel top billede

Aula brudt ned efter corona-melding om lukning af alle skoler: Kæmper stadig med driften

Skolernes it-system, Aula, gik ned onsdag aften efter Regeringens melding om, at samtlige af landets skoler lukker de næste 14 dage. Der opleves fortsat problemer med at logge på.

På et pressemøde onsdag aften fortalte landets statsminister Mette Frederiksen, at landets skoler vil holdes lukket fra mandag og 14 dage frem.

Udmeldingen satte så meget pres på Aula, at systemet gik ned.

Den store interesse fra brugerne har der fortsat været problemer med at logge på her til morgen.

"Vores leverandør Netcompany arbejder på højtryk på at løse problemet. Vi vil holde brugerne opdateret via Aulainfo.dk, lyder det fra Henrik Kirkeskov, presseansvarlig hos Aula til DR.

Læs også: Nye password-krav til Aula på vej: Men bliver mødt med kritik

Ifølge DR fortæller Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, at forældre skal holde sig fra Aula i disse timer.

Skolelederne har nemlig brug for systemet til at organisere den næste tid, og det kan ikke lade sig gøre, hvis for mange forældre forsøger at logge sig på samtidig.

Aula skrev i aftes klokken 20:30 i en driftsopdatering, at det ikke var muligt at logge ind på tjenesten.

Senere på aftenen klokken 23:15 beretterede Aula igen om normal drift.

Torsdag morgen klokken 08:00 lød følgende besked:

"På grund af mange brugere oplever nogle fortsat problemer med at komme på Aula. Vi arbejder på sagen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere