Artikel top billede

Nye password-krav til Aula på vej: Men bliver mødt med kritik

Om et par måneder indføres der nye krav til password i Uni-Login, der blandt andet anvendes til Aula. Men kravene kritiseres af sikkerhedsekspert.

Nye passwordkrav, der om otte uger indføres i Uni-Login, bliver mødt med kritik om, at kravene ikke nødvendigvis gør adgangen mere sikker - bare mere kompliceret.

Ifølge Version2 vil de nye password-regler til Uni-Login - som blandt andet dækker det landsdækkende Aula-system - betyde, at børn i de store klasser skal have password på mindst otte tegn, som består af både store og små bogstaver samt tal.

Adgangskoderne skal desuden skiftes årligt.

I dag får eleverne udstukket tilfældige koder, som de skal lære udenad.

It-sikkerhedsmand Per Thorsheim er ifølge mediet skeptisk over for de nye regler. Han peger på, at forskning har vist, at lange password med store og små tegn, tal og specialtegn ikke nødvendigvis er mere sikre end så meget andet.

Skolelærer Willam Bendsen siger til mediet, at løsningen er de såkaldte nonsens-sætninger, der er langt nemmere at huske end de komplekse koder.

“Den nyeste forskning siger, at et sikkert kodeord kan være en nonsens-sætning, som på en måde er relateret til noget, du kan huske. Man kan så lave en note til sig selv, som er umulig for andre at afkode, fordi den relaterer til en nonsens-sætning, som man kan huske udenad,” siger han.

Læs også:

Her er planen for den næste store udrulning af Aula

Aula var det mest søgte ord på Google i 2019 i Danmark - slår både Rasmus Paludan og branden i Notre Dame - se den fulde liste her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.