Artikel top billede

Nye password-krav til Aula på vej: Men bliver mødt med kritik

Om et par måneder indføres der nye krav til password i Uni-Login, der blandt andet anvendes til Aula. Men kravene kritiseres af sikkerhedsekspert.

Nye passwordkrav, der om otte uger indføres i Uni-Login, bliver mødt med kritik om, at kravene ikke nødvendigvis gør adgangen mere sikker - bare mere kompliceret.

Ifølge Version2 vil de nye password-regler til Uni-Login - som blandt andet dækker det landsdækkende Aula-system - betyde, at børn i de store klasser skal have password på mindst otte tegn, som består af både store og små bogstaver samt tal.

Adgangskoderne skal desuden skiftes årligt.

I dag får eleverne udstukket tilfældige koder, som de skal lære udenad.

It-sikkerhedsmand Per Thorsheim er ifølge mediet skeptisk over for de nye regler. Han peger på, at forskning har vist, at lange password med store og små tegn, tal og specialtegn ikke nødvendigvis er mere sikre end så meget andet.

Skolelærer Willam Bendsen siger til mediet, at løsningen er de såkaldte nonsens-sætninger, der er langt nemmere at huske end de komplekse koder.

“Den nyeste forskning siger, at et sikkert kodeord kan være en nonsens-sætning, som på en måde er relateret til noget, du kan huske. Man kan så lave en note til sig selv, som er umulig for andre at afkode, fordi den relaterer til en nonsens-sætning, som man kan huske udenad,” siger han.

Læs også:

Her er planen for den næste store udrulning af Aula

Aula var det mest søgte ord på Google i 2019 i Danmark - slår både Rasmus Paludan og branden i Notre Dame - se den fulde liste her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere