Artikel top billede

Bill Gates trækker sig fra Microsofts bestyrelse: Her er de 12 kvinder og mænd, der nu sætter kursen

Bill Gates er færdig i Microsofts bestyrelse, som han nu trækker sig fra - næsten 12 år efter, at han stoppede som direktør og seks år efter, at han trak sig som formand.

Microsofts Bill Gates trækker sig ud af Microsofts bestyrelse og er lægger nu dermed al indflydelse på Microsofts almindelige drift på hylden.

Bill Gates vil istedet nu ‘dedikere mere tid til sine filantropiske aktiviteter,” lyder det fra Microsoft i en meddelelse udsendt fredag aften.

Bill Gates velgørende fond, The Bill & Melissa Gates Foundation, har i en del år været blandt verdens allerstørste velgørende fonde. Fonden fokuserer på at støtte forskning og udviklingen inden global sundhed, uddannelse og seneste klima-forandringer.

Bill Gates trak sig som administrerende direktør for Microsoft helt tilbage i 2000, hvor han overlod den daglige ledelse af Microsoft til Steve Ballmer og selv blev ‘CSA’ - chief software architect - og fortsatte som bestyrelsesformand.

Han trak sig helt ud af den daglige drift af selskabet i sommeren 2008 og stoppede dernæst som bestyrelsesformand i februar 2014.

Bill Gates slipper dog ikke Microsoft. Han er trods salg af en pæn af sine aktier stadig Microsofts største enkeltaktionær med en ejerandel på 1,4 procent.

Det har med Microsofts kraftigt stigende aktiekurser været med til at fastholde ham i rollen som en af verdens rigeste mennesker.

Microsoft meddeler, at han vil fortsætte som teknologisk rådgiver til Microsoft topchef, Satya Nadella.

“Som medlem af bestyrelsen har han udfordret os til at tænke stort og så tænke endnu større. Han efterlader en kultur præget af nysgerrighed og indsigt, der tjener som en inspiration for os alle,” meddeler Microsofts bestyrelsesformand, John W. Thompson.

Microsofts bestyrelse består af 12 medlemmer, der udgør et miks af nogle af erhvervslivets tungeste profiler samt top-iværksættere.

Den ser sådan ud:

- John W. Thompson, uafhængig formand, tidligere CEO i Symantec og direktør for IBM i USA.

- Satya Nadella, CEO i Microsoft.

- Reid Hoffman, medstifter af LinkedIn, nu Greylock Partners (kapitalfond)

- Hugh Johnston, næstformand og CFO i PepsiCo.

- Teri L. List-Stoll, CFO i Gap (tøjkæde)

- Sandra E. Peterson, Clayton, Dubilier & Rice (kapitalfond)

- Penny Pritzker, tidligere amerikansk handelsminister, CEO og stifter, PSP Partners (kapitalfond) - og hendes far grundlagde Hyatt Hotels.

- Charles W. Scharf, CEO i Wells Fargo & Co (bank), tidligere topchef for Visa.

- Arne Sorenson, CEO i Marriot International (hotel-kæde)

- John W. Stanston, formand Trilogy Equity Partners (kapitalfond). Grundlægger af Western Wireless Corporation.

- Emma Walmsley, CEO i GlaxoSmithKline (medicinal)

- Padmasree Warrior, grundlægger og CEO i Fable Group, tidligere CTO i Cisco og Motorola.

Historien om Bill Gates og Microsoft hører efterhånden til blandt de kendte i industri-historien.

Skal du have et hurtigt overblik over den tidligere historie, kan du se denne hurtige oversigt, som Computerworld udgave, da Bill Gates og Microsoft i 2006 meddelte, at han ville begynde sin tilbagetrækning, der altså først blev endelig et par år senere: Tidslinie: Gates historie med Microsoft

Du finder Microsofts meddelelse om Bill Gates' exit til den amerikanske erhvervsstyrelse her.mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.