Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-kriminelle jagter corona-bytte / NNIT arbejder hjemme / Brug dit grafikkort til at hjælpe med at finde en corona-kur / B&O nedjusterer endnu en gang

Morgen-briefing: It-kriminelle jagter corona-bytte / NNIT arbejder hjemme / Brug dit grafikkort til at hjælpe med at finde en corona-kur / B&O nedjusterer endnu en gang / Mobiltrafikken under corona vokser markant / Gratis TV 2 News til kunder hos Stofa og Boxer i to uger / Apples udviklerkonference i juni vil foregå online / Apple lukker alle butikker uden for Kina frem til 27. marts

Mornings. Så er der nyt fra den fremskudte lyttepost på Amager, som i anledning af virus har fået en mere stationær karakter end sædvanligt. Dagens korte it-nyhedsoverblik er således skrevet på et lille havebord fyldt med to layout-skærme og en workstation produceret i ... Kina. God fornøjelse, ønsker Niels Veileborg, som håber, I alle får en produktiv dag, hvorend I arbejder fra.

It-kriminelle jagter corona-bytte

It-kriminelle har ingen moral, og en corona-pandemi er blot endnu en mulighed for at lokke flere sagesløse i fælden.

Ifølge Center for cybersikkerhed er det aktuelle trusselsbillede øget.

“Kriminelle prøver at udnytte denne situation. De vil for eksempel forsøge at udbrede ransomware og sende phishinglinks og -sms’er under dække af corona”, skriver centeret.

Center for cybersikkerhed har netop lanceret en række gode råd til hjemmearbejde for både virksomheder og ansatte. Du finder dem her.

NNIT arbejder hjemme

Tæt på 3.000 ansatte i NNIT arbejder fra i dag hjemmefra - på linje med ansatte i en række andre selskaber.

Det er Per Kogut, NNIT’s topchef, der deler nyheden på LinkedIn. Han skriver desuden, at dette er muligt blandt andet på grund af en stærk digital infrastruktur og en stærk virksomhedskultur.

Brug dit grafikkort til at hjælpe med at finde en corona-kur

Grafikkortproducenten Nvidia beder nu sine kunder udlåne grafikkortenes overskydende kræfter til at hjælpe med i kampen mod corona.

Nvidia opfordrer kunderne til at bidrage til corona-projekter sat i gang af Folding@home, som er et såkaldt distribueret computing-projekt inden for forskning i sygdomme som ALS, kræft og altså også influenza.

Tippet om den nyhed fik Computerworld på mail af en læser, som også fortæller, at projektet løb tør for regneopgaver her i weekenden på grund af ekstrem stor tilslutning til projektet, men at det nu kører igen.

B&O nedjusterer endnu en gang

Børsnoterede Bang & Olufsen sætter nu tal på konsekvenserne af corona. Selskabets fjerde kvartal bliver meget svært, og samlet set vil årsomsætningen dale med 20-29 procent.

Per Hansen, investeringsøkonom i Nord-net, siger ifølge Ritzau Finans, at B&O næppe eksisterer som selvstændigt selskab om få år.

Mobiltrafikken under corona vokser markant

Teleselskabet 3 fokuserer blandt andet på at opretholde netværkskapaciteten, mens Danmark lukkes ned. Og danskerne er flittige bruger af mobilnetværket i disse dage.

Under statsministerens tale onsdag aften i sidste uge steg opkaldstrafikken med 300 procent i forhold til ugen før. Og dagen efter var dataforbruget 35-65 procent højere end normalt i dagtimerne, fortæller 3.

Selskabet regner med, at dataforbruget vil stige yderligere i de kommende uger.

Gratis TV 2 News til kunder hos Stofa og Boxer i to uger

I krisetider er adgang til ordentlig nyhedsdækning essentiel, og kunderne hos Stofa og Boxer får nu helt gratis adgang til den konstante nyhedsstrøm fra TV 2 News, som jo ellers er en betalingskanal.

Det fortæller selskabet Norlys, som står bag Stofa og Boxer. TV 2 News er gratis indtil udgangen af marts måned.

Apples udviklerkonference i juni vil foregå online

Apples store udviklerkonference i juni bliver en online-konference i lyset af corona-pandemien, meddeler Apple.

På den facon får millioner af udviklere verden over adgang til både præsentationer og sessioner.

For at opveje omsætningstabet for den amerikanske storby San Jose efter aflysningen af den fysiske udviklerkonference vil Apple donere en million dollars til lokale organisationer.

Apple lukker alle butikker uden for Kina frem til 27. marts

Apples butikker i Kina er nu åbnet igen efter lukningen på grund af corona, men samtidig melder Apple nu, at alle øvrige fysiske Apple-butikker nu lukker frem til 27. marts.

Apple har nu også sammenlagt doneret 15 millioner dollars til bekæmpelsen af corona og til at afbøde virkningerne af pandemien.