Artikel top billede

Telenor og Telia går i gang med fuld udrulning af 5G i Danmark om et år: Nu skal 3G udfases

Telenor og Telia vil påbegynde opgraderingen af deres fælles mobilnetværk i Danmark til 5G om et år. Her vil selskaberne samtidig begynde at udfase 3G.

Telenor og Telia vil i Danmark gå i gang med at opgradere deres fælles mobil-netværk, TT-netværket, til 5G om et år, hvor selskaberne samtidig vil indlede den gradvise udfasning af 3G-teknologi.

“Moderniseringen påbegyndes i april 2021 og vil ske gradvist derefter over en længere periode,” lyder det fra Telenor og Telia.

TT-netværket har godt 4.300 antenne-positioner og er dermed det største mobilnetværk i Danmark.

TDC er allerede godt i gang med at opgradere sit netværk til 5G i samarbejde med Ericsson, der har overtaget rollen som udstyrs-leverandør fra kinesiske Huawei.

Det kan du læse mere om her: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt

Telia og Telenor meddeler, at de med den planlagte dato i 2021 ‘følger samme teknologi-udvikling som flere andre lande.’

Her udfases ‘den ældre 3G-mobilteknologi gradvist for i stedet at øge kapaciteten på de nyere 4G- og 5G-mobilnetværk,” oplyser selskaberne.

“Når 3G-netværket gradvist udfases, kanaliseres den efterhånden begrænsede 3G-trafik over på 4G- og 5G-netværket,” lyder det.

Læs også:

Telenor og Telia går i luften med 5G-netværk i Danmark: Her er de første master

Telenor og Telia bygger fælles dansk 5G-netværk i samarbejde med Nokia

Energistyrelsen åbner for knald-billige 5G-tilladelser i Danmark: Vil udstede forsøgs-tilladelser til 600 kroner om året

Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere