Artikel top billede

(Foto: TDC NET)

Telenor og Telia går i gang med fuld udrulning af 5G i Danmark om et år: Nu skal 3G udfases

Telenor og Telia vil påbegynde opgraderingen af deres fælles mobilnetværk i Danmark til 5G om et år. Her vil selskaberne samtidig begynde at udfase 3G.

Telenor og Telia vil i Danmark gå i gang med at opgradere deres fælles mobil-netværk, TT-netværket, til 5G om et år, hvor selskaberne samtidig vil indlede den gradvise udfasning af 3G-teknologi.

“Moderniseringen påbegyndes i april 2021 og vil ske gradvist derefter over en længere periode,” lyder det fra Telenor og Telia.

TT-netværket har godt 4.300 antenne-positioner og er dermed det største mobilnetværk i Danmark.

TDC er allerede godt i gang med at opgradere sit netværk til 5G i samarbejde med Ericsson, der har overtaget rollen som udstyrs-leverandør fra kinesiske Huawei.

Det kan du læse mere om her: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt

Telia og Telenor meddeler, at de med den planlagte dato i 2021 ‘følger samme teknologi-udvikling som flere andre lande.’

Her udfases ‘den ældre 3G-mobilteknologi gradvist for i stedet at øge kapaciteten på de nyere 4G- og 5G-mobilnetværk,” oplyser selskaberne.

“Når 3G-netværket gradvist udfases, kanaliseres den efterhånden begrænsede 3G-trafik over på 4G- og 5G-netværket,” lyder det.

Læs også:

Telenor og Telia går i luften med 5G-netværk i Danmark: Her er de første master

Telenor og Telia bygger fælles dansk 5G-netværk i samarbejde med Nokia

Energistyrelsen åbner for knald-billige 5G-tilladelser i Danmark: Vil udstede forsøgs-tilladelser til 600 kroner om året

Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere