Artikel top billede

Martin Thorborg om krisen: “Jeg har planlagt min økonomi efter det her”

Iværksætter og Dinero-direktør Martin Thorborg er rustet økonomisk til at gennemgå den fjerde store krise i sin karriere.

Martin Thorborg er klar til at gennemleve den fjerde større, økonomiske krise i sin karriere, fortæller han til Berlingske.

Han besluttede for tre år siden at sælge næsten alle sine aktier i forventningen om, at før eller siden ville komme en boble.

I dag er en stor del af hans formue baseret på kontanter, som han har stående i banken til negative renter. Han erkender, at det har kostet ham ‘frygteligt mange penge’ i tabte gevinster og negative renter.

Men sådan er det blevet, efter at han flere gange har tabt meget store summer på kriserne - ikke mindst dotcom-boblen og i finanskrisen i 2008.

Den veltalende Thorborg fortæller til avisen, at han i dotcom-krisen i 2000 den ene dag overvejede, om han skulle købe en båd, der var stor nok til, at der kunne lande en helikopter på den, og den næste dag glædede sig over, at der var fulgt en robåd med, da han købte sit hus.

Det gentog sig i 2008.

“Jeg tabte endegyldigt troen på, at folk kan have bedre forstand på at handle aktier, end en abe kan kaste med dartpile mod en dartskive. Og siden 2008 er jeg kun blevet bestyrket i, at alle de mennesker, der kalder sig aktiehandlere, analytikere og alt muligt andet, de er en gang spåkoner og kaffegrumskiggende mennesker, som basically ikke aner, hvad de laver. Og det har jeg ikke lyst til at deltage i,” siger han.

Læs også:

Midt i corona-krisen: Det er præcis 20 år siden, at dotcom-boblen brast: Står vi over for en ny nedtur?

Martin Thorborg sender alle Dinero-medarbejdere hjem: "Hvorfor skal de overhovedet møde op på kontoret og tage en unødig chance?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere