Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Martin Thorborg om krisen: “Jeg har planlagt min økonomi efter det her”

Iværksætter og Dinero-direktør Martin Thorborg er rustet økonomisk til at gennemgå den fjerde store krise i sin karriere.

Martin Thorborg er klar til at gennemleve den fjerde større, økonomiske krise i sin karriere, fortæller han til Berlingske.

Han besluttede for tre år siden at sælge næsten alle sine aktier i forventningen om, at før eller siden ville komme en boble.

I dag er en stor del af hans formue baseret på kontanter, som han har stående i banken til negative renter. Han erkender, at det har kostet ham ‘frygteligt mange penge’ i tabte gevinster og negative renter.

Men sådan er det blevet, efter at han flere gange har tabt meget store summer på kriserne - ikke mindst dotcom-boblen og i finanskrisen i 2008.

Den veltalende Thorborg fortæller til avisen, at han i dotcom-krisen i 2000 den ene dag overvejede, om han skulle købe en båd, der var stor nok til, at der kunne lande en helikopter på den, og den næste dag glædede sig over, at der var fulgt en robåd med, da han købte sit hus.

Det gentog sig i 2008.

“Jeg tabte endegyldigt troen på, at folk kan have bedre forstand på at handle aktier, end en abe kan kaste med dartpile mod en dartskive. Og siden 2008 er jeg kun blevet bestyrket i, at alle de mennesker, der kalder sig aktiehandlere, analytikere og alt muligt andet, de er en gang spåkoner og kaffegrumskiggende mennesker, som basically ikke aner, hvad de laver. Og det har jeg ikke lyst til at deltage i,” siger han.

Læs også:

Midt i corona-krisen: Det er præcis 20 år siden, at dotcom-boblen brast: Står vi over for en ny nedtur?

Martin Thorborg sender alle Dinero-medarbejdere hjem: "Hvorfor skal de overhovedet møde op på kontoret og tage en unødig chance?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere