Artikel top billede

Martin Thorborg om krisen: “Jeg har planlagt min økonomi efter det her”

Iværksætter og Dinero-direktør Martin Thorborg er rustet økonomisk til at gennemgå den fjerde store krise i sin karriere.

Martin Thorborg er klar til at gennemleve den fjerde større, økonomiske krise i sin karriere, fortæller han til Berlingske.

Han besluttede for tre år siden at sælge næsten alle sine aktier i forventningen om, at før eller siden ville komme en boble.

I dag er en stor del af hans formue baseret på kontanter, som han har stående i banken til negative renter. Han erkender, at det har kostet ham ‘frygteligt mange penge’ i tabte gevinster og negative renter.

Men sådan er det blevet, efter at han flere gange har tabt meget store summer på kriserne - ikke mindst dotcom-boblen og i finanskrisen i 2008.

Den veltalende Thorborg fortæller til avisen, at han i dotcom-krisen i 2000 den ene dag overvejede, om han skulle købe en båd, der var stor nok til, at der kunne lande en helikopter på den, og den næste dag glædede sig over, at der var fulgt en robåd med, da han købte sit hus.

Det gentog sig i 2008.

“Jeg tabte endegyldigt troen på, at folk kan have bedre forstand på at handle aktier, end en abe kan kaste med dartpile mod en dartskive. Og siden 2008 er jeg kun blevet bestyrket i, at alle de mennesker, der kalder sig aktiehandlere, analytikere og alt muligt andet, de er en gang spåkoner og kaffegrumskiggende mennesker, som basically ikke aner, hvad de laver. Og det har jeg ikke lyst til at deltage i,” siger han.

Læs også:

Midt i corona-krisen: Det er præcis 20 år siden, at dotcom-boblen brast: Står vi over for en ny nedtur?

Martin Thorborg sender alle Dinero-medarbejdere hjem: "Hvorfor skal de overhovedet møde op på kontoret og tage en unødig chance?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere