Kazaa-firma i kødet på musikindustrien

Firmaet bag den fildelingsteknologi, som blandt andre Kazaa anvender, sagsøger den amerikanske pladeindustris brancheforening for at bryde patenter i kampen mod pirateri. Den amerikanske musikbranche er dermed involveret i et nyt juridisk slagsmål, selvom rollerne denne gang er byttet om.

Den amerikanske musikindustri er så forhippet på at gøre livet surt for pirater, at den bruger den samme teknologi som fildelerne. Og det må den ikke, hvis det står til Altnet, der blandt andet står bag den peer-to-peer-teknologi (P2P), der bruges på Kazaa.

Altnet har derfor indstævnet RIAA, som er den amerikanske pladebranches forening, samt Overpeer og Media Sentry, der sælger antipirat-software.

Altnet mener, at de to firmaer på foranledning af RIAA simpelthen oversvømmer fildelingsnetværk med falske filer, såkaldte spoof-filer.

Hvis en bruger ønsker at downloade et bestemt nummer, risikerer hun derfor at få en fupfil, der er skadet eller falsk.

Bryder patent

Altnet holder på, at den metode, som Media Sentry og Overpeer bruger til at matche deres spoofs med brugernes downloads, bryder det patent, som udviklerfirmaet Kinetech har på at identificere filer i fildelingsnetværk.

Den teknologi licenserer Kinetech udelukkende til Altnet og Altnets moderfirma, Brilliant Digital Entertainment.

Søgsmålet er det seneste skridt i Altnets kampagne for at få musikbranchen væk fra at bruge firmaets teknologi.

Siden november har Altnet forsøgt at komme i dialog med musikindustrien, men er blevet mødt med lukkede døre. Altnet har sendt utallige breve til pladeselskaberne, hvor Altnet beder om at man holder sig fra at bruge fildelingsteknologi i kampen mod pirateriet.

Tidligere sager

Det er ikke første gang, at Altnet er oppe at toppes med RIAA.

Altnet har været i dialog med flere af de store selskaber i forbindelse med at skabe legale distributionskanaler og licenser til musik gennem fildelingsnetværk. Men der har ikke været den store interesse.

Selskabets direktør, Kevin Bermeister, mener, at selskaberne nærmest står kartelagtigt sammen, når det handler om at holde Altnets fuldt lovlige teknologi væk fra det lovlige musikmarked.

Overpeer har som det eneste selsab reageret på stævningen. Firmaet "benægter beskyldningerne på det kraftigste, og finder dem fuldstændigt og aldeles grundløse".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere