Artikel top billede

Det danske dataforbrug eksploderer

Corona-krisen får dataforbruget i Danmark til at gå amok. Det melder landets fire største teleselskaber.

Dataforbruget i Danmark eksploderer i disse dage som følge af et stigende antal danskere har flyttet arbejdspladsen fra kontoret til hjemmet.

En rundringning foretaget af Ekstra Bladet viser, at datatrafikken i Danmark i løbet af de seneste dage er øget med helt op til 30 procent.

"Trafikken flytter fra virksomhederne og hjem til folk privat, hvor man generelt bruger mere data, end man gør på arbejdet. Så selvom faldet i dataforbruget på arbejdspladserne og stigningen i forbruget derhjemme procentuelt er nogenlunde det samme hos os, så stiger den samlede trafik, fordi der i gennemsnit bruges mere data derhjemme," siger Mads Houe, pressechef hos Telia, til avisen.

Udover Telia har Ekstra Bladet også haft fat i TDC, mobilselskabet 3 og Telenor.

Teleselskaberne fortæller enstemmigt, at de oplever, at trafikken stiger, men også at kapaciteten på netværkene kan justeres behov, og netværkene derfor sagtens kan klare presset.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Voldsomme tal hos TDC: Der sendes 15 millioner flere sms'er end normalt

TDC meddeler blandt andet, at der i peak-perioden onsdag og torsdag er sendt 45 millioner sms'er, hvilket er 15 millioner over normalen.

Og torsdag registrerede TDC's YouSee-streamingplatform ligeledes en stigning i antallet af brugere på mere end 100 procent i forhold til dagen før.