Artikel top billede

Det danske mobilselskab Mobylife konkurs - køber sprunget fra i sidste øjeblik

Det danske mobil-reparationsselskab Mobylife går konkurs efter længere tids problemer.

Kapitalfonden Catacap har indgivet konkursbegæring på mobilreparatøren Mobylife, som kapitalfonden ejer, skriver Finans.

Mobylife har omkring 250 medarbejdere i Skandinavien, heraf omkring 70 i Danmark, og har gennem flere år været i problemer.

Nu har Catacap fået nok.

Ledende partner i kapitalfonden, Vilhelm Hahn-Petersen, skriver i en mail til avisen, at han er ‘ærgerlig’ over, at Mobylife går nedenom og hjem.

“Der er fortsat perspektiver i selskabet og dygtige medarbejdere. Det er også derfor, at vi har bakket betydeligt op om selskabet og over flere omgange hjulpet finansielt. Med det scenarie, vi ser ind i lige nu, kan vi dog ikke forsvare at gøre det længere,” skriver han til avisen.

Mobylife har tidligere været i problemer og stoppede i 2018 således med at betale renter på et stort obligationslån og bønfaldte kreditorerne om at slå en streg over 88 procent af gælden.

Det kan du læse mere om her: Dansk mobilselskab trues af tårnhøj gæld: Risikerer at dreje nøglen om.

Vilhelm Hahn-Petersen meddeler om konkursen til ITWatch, at selskabet længe har været udfordret af det, som han kalder for de ‘uautoriserede reparations-forretninger,’ der er dukket op mange steder.

Samtidig er flere af de store teleselskaber begyndt at sende deres reparationer til Polen og andre steder, fortæller han,

Han fortæller, at selskabet for en måneds tid siden fandt en køber til Mobylife. Men denne køber sprang fra i sidste øjeblik.

“De [køberne, red] har ført en meget intensiv due diligence-proces, og vi skulle have underskrevet og afsluttet aftalen i mandags. Fredag sent om eftermiddagen meddeler de os, at de ikke er i stand til at gennemføre købet alligevel på grund af usikkerheden, der er i markedet i øjeblikket,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.