Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Danske teleselskaber hjælper med at hente udenlandsdanskere hjem under corona-krisen

Danske mobilselskaber har hjulpet Udenrigsministeriet med at hjælpe danskere, der er strandet i udlandet, hjem under corona-krisen.

De danske teleselskaber kan se, hvilket land deres kunder befinder sig i, og netop den information er blevet brugt til at hjælpe Udenrigsministeriet med at få kontakt til udenlandsdanskerne under corona-krisen.

Teleselskaberne får informationer om kunderne lokalitet ved at se, hvilket netværk kundernes sim-kort er registreret på.

Og den information er flere gange blevet benyttet til at målrette sms’er til relevante danskere under corona-krisen.

Det skriver Version2.

"Vi sendte de første sms’er afsted den 4. marts til de af vores kunder, som befandt sig i Italien, og vi har også sendt specifikt til kunder i Kina, Sydkorea og Østrig i løbet af de seneste uger. Og senest blev vi fredag og igen lørdag bedt om at kontakte alle kunder i udlandet," siger mobilselskabet 3's netværksdirektør, Kim Christensen, til mediet.

Over for Version2 gør advokat Catrine Søndergaard Byrne, fra advokatfirmaet Labora Legal, der har speciale i GDPR det klart, at teleselskabernes tracking af de danske sim-kort i udlandet ikke er i strid med GDPR så længe, oplysningerne ikke deles med politiet.

Læs også: Det danske dataforbrug eksploderer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere