Artikel top billede

Aula opgav mindreåriges hemmelige adresse til far - men Kombit ændrer ikke i systemet

Selvom en far kunne få adgang til oplysninger på sin mindreårige pige, der levede under adressebeskyttelse i Aula, kommer Kombit ikke til at ændre i systemet. Læs her hvorfor.

I slutningen af februar kom det frem, at en far havde fået adgang til sin biologiske datters adresse via skoleplatformen Aula, selvom datteren levede under adressebeskyttelse sammen med sin plejefamilie i Køge Kommune.

På trods af at pigen levede under adressebeskyttelse kunne faderen alligevel logge på Aula og få adgang til oplysninger om pigens skole, skoleskema, adresse og navnene på plejeforældrene.

Men fejlen medfører ikke ændringer i Aula.

Det skriver Version2.

"Vi må gå ud fra, at data fra kommunerne er valideret af kommunerne og er korrekte, når vi indlæser dem," siger Frank Stjerne, der er driftschef i Kombit, til mediet.

Kombit er ansvarlig for kravspecifikationerne til Aula, men ifølge Kombits driftschef, var der tale om en menneskelig fejl i sagen.

Oplysningen om pigens adressebeskyttelse stod i CPR-registeret, men Frank Stjerne slår fast, at der ikke er planer om, at Aula skal tjekke data op imod CPR-registeret.

Læs også: Aula oplyste hemmelig adresse på mindreårig pige til far
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere