Artikel top billede

Aula opgav mindreåriges hemmelige adresse til far - men Kombit ændrer ikke i systemet

Selvom en far kunne få adgang til oplysninger på sin mindreårige pige, der levede under adressebeskyttelse i Aula, kommer Kombit ikke til at ændre i systemet. Læs her hvorfor.

I slutningen af februar kom det frem, at en far havde fået adgang til sin biologiske datters adresse via skoleplatformen Aula, selvom datteren levede under adressebeskyttelse sammen med sin plejefamilie i Køge Kommune.

På trods af at pigen levede under adressebeskyttelse kunne faderen alligevel logge på Aula og få adgang til oplysninger om pigens skole, skoleskema, adresse og navnene på plejeforældrene.

Men fejlen medfører ikke ændringer i Aula.

Det skriver Version2.

"Vi må gå ud fra, at data fra kommunerne er valideret af kommunerne og er korrekte, når vi indlæser dem," siger Frank Stjerne, der er driftschef i Kombit, til mediet.

Kombit er ansvarlig for kravspecifikationerne til Aula, men ifølge Kombits driftschef, var der tale om en menneskelig fejl i sagen.

Oplysningen om pigens adressebeskyttelse stod i CPR-registeret, men Frank Stjerne slår fast, at der ikke er planer om, at Aula skal tjekke data op imod CPR-registeret.

Læs også: Aula oplyste hemmelig adresse på mindreårig pige til far
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere