Artikel top billede

Aula oplyste hemmelig adresse på mindreårig pige til far

Ved en fejl har en far via Aula fået adgang til en lang række oplysninger på sin datter. Problemet er bare, at datteren lever hos plejeforældre og er under adressebeskyttelse.

En far har fået adgang til sin biologiske datters adresse via skoleplatformen Aula, selvom datteren sammen med sin plejefamilie lever under adressebeskyttelse i Køge Kommune.

Det skriver Version2, der har fået kendskab til sagen som følge af en aktindsigt.

Selvom den mindreårige pige har levet under adressebeskyttelse i Køge Kommune, har faderen alligevel kunnet logge på Aula og få adgang til oplysninger om pigens skole, skoleskema, adresse og navnene på plejeforældrene.

Læs også: Netcompany står til at score ekstragevinst på at videresælge Aula og Digital Post over hele verden: "Det er en genial manøvre for Netcompany"

Køge Kommune:Her er fejlen

Christian Holm, der er Aula-konsulent i Køge Kommune, oplyser til mediet, at fejlen er sket i forbindelse med en forkert opsætning i KMD-systemet, KMD Elev.

Det betyder, at den biologiske far har fået forkerte rettigheder i Aula.

KMD Elev er administrationssystemet, der står for dataflowet mellem cpr-registeret og Aula.


Køge Kommune beklager fejlen.

"Det er en stor omkostning på grund af et flueben. Mange kunne have gjort noget: Kombit og KL, KMD som administrativ leverandør, og vi kommuner har lavet hele arkitekturen, men ingen har været opmærksomme på det. Vi kan ikke løbe fra, at vi som kommune står tilbage som dataansvarlig," siger Christian Holm til Version2.

Både KMD og Køge Kommune oplyser, at parterne er i dialog om fejlen, men de oplyser ikke om, systemet er sikret mod lignende fejl i fremtiden.Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.