Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Intels kommende chip med lugtesans, pr-foto. (Foto: Intel Corporation / Tim Herman\Intel Corporation)

Intel har udviklet en ny chip med lugtesans

En computerchip med lugtesans er ved at blive til virkelighed hos producenten Intel, der er på vej med en chip, der skal fungere som den menneskelige lugtesans.

Chip-giganten Intel er et skridt nærmere at udvikle en chip der efterligner den menneskelige hjerne.

Intel er nemlig på vej med en ny type chip, der har samme egenskaber som den menneskelige lugtesans.

Det skriver ZDNet.

I samarbejde med forskere på Cornell University har selskabet udviklet en algoritme, der identificere forskellige lugte.

Chippen er et led i Intels forsøg på at efterligne den menneskelige hjerne mest muligt.

Mennesker har omkring 450 receptorer siddende i næsen, som kan aktiveres og identificere lugte. Det er netop de hundredvis af receptorer, som Intel i samarbejde med Cornell Univiserity forsøger at efterligne.

Intel er stadig et godt stykke vej fra at have udviklet hele den menneskelige hjerne i chip-form, men er altså nu et skridt nærmere.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere