(Foto: Dan Jensen)

Hver fjerde danske it- og teleselskab vil søge lønkompensation på grund af Covid-19

Hver danske it- og teleselskab påtænker at søge lønkompensation af staten i forbindelse med Covid-19.

Næsten hver fjerde danske it- og teleselskab påtænker at søge lønkompensation af staten på grund af Covid-19.

Det viser en rundspørge, som Dansk Erhverv har udarbejdet blandt 1.091 medlemsvirksomheder inden for en række brancher.

Ifølge rundspørgen vil 24 procent af de adspurgte it- og televirksomheder benytte sig af ordningen, hvor de kan søge staten om kompensation for en del af deres løn-udgifter under bestemte betingelser - herunder at de står overfor fald i omsætningen og derfor sender deres medarbejdere hjem.

It- og telebranchen er den sektor, der er mildest ramt, viser rundspørgen fra Dansk Erhverv.

Således forventer 76 procent af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder inden for hotel, turisme og lignende at søge lønkompensation.

“Der er en naturlig sammenhæng mellem, hvilke brancher, der er hårdest ramt af corona-krisen, og hvilke brancher, der forventer at gøre brug af lønkompensationsordningen. Det skyldes, at lønkompensation først tages i anvendelse, når en virksomhed ser ind i et muligt omsætningsfald og vælger at sende medarbejdere hjem,” lyder det fra Dansk Erhverv.

Du kan læse mere hos Dansk Erhverv her.

Læs også:

Få overblikket: En dramatisk uge hvor Danmarks it-infrastruktur for alvor blev testet

Mange it-projekter risikerer at blive udskudt som følge af Covid-19: Sådan er du dækket juridisk

Sådan er it-konsulentbranchen blevet ramt efter nedlukning af Danmark: Her er status fra 7N, Prodata Consult og DevoteamYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.