Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hver fjerde danske it- og teleselskab vil søge lønkompensation på grund af Covid-19

Hver danske it- og teleselskab påtænker at søge lønkompensation af staten i forbindelse med Covid-19.

Næsten hver fjerde danske it- og teleselskab påtænker at søge lønkompensation af staten på grund af Covid-19.

Det viser en rundspørge, som Dansk Erhverv har udarbejdet blandt 1.091 medlemsvirksomheder inden for en række brancher.

Ifølge rundspørgen vil 24 procent af de adspurgte it- og televirksomheder benytte sig af ordningen, hvor de kan søge staten om kompensation for en del af deres løn-udgifter under bestemte betingelser - herunder at de står overfor fald i omsætningen og derfor sender deres medarbejdere hjem.

It- og telebranchen er den sektor, der er mildest ramt, viser rundspørgen fra Dansk Erhverv.

Således forventer 76 procent af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder inden for hotel, turisme og lignende at søge lønkompensation.

“Der er en naturlig sammenhæng mellem, hvilke brancher, der er hårdest ramt af corona-krisen, og hvilke brancher, der forventer at gøre brug af lønkompensationsordningen. Det skyldes, at lønkompensation først tages i anvendelse, når en virksomhed ser ind i et muligt omsætningsfald og vælger at sende medarbejdere hjem,” lyder det fra Dansk Erhverv.

Du kan læse mere hos Dansk Erhverv her.

Læs også:

Få overblikket: En dramatisk uge hvor Danmarks it-infrastruktur for alvor blev testet

Mange it-projekter risikerer at blive udskudt som følge af Covid-19: Sådan er du dækket juridisk

Sådan er it-konsulentbranchen blevet ramt efter nedlukning af Danmark: Her er status fra 7N, Prodata Consult og Devoteam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere