Artikel top billede

Sikkerhedsekspert vil straffe hackere, der udnytter corona-krisen: "Vi vil finde jer og sørge for, at I bliver straffet"

Interview: Mens hospitaler verden over kæmper mod coronavirussen sidder it-sikkerhedseksperter klar til at jagte it-kriminelle, der forsøger at udnytte situationen. "Bliv væk fra hospitalerne, og hvis ikke I gør, så bruger vi alle vores
ressourcer på at jagte jer og straffe de kriminelle," siger Mikko Hyppönen til Computerworld.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvorfor Mikko Hyppönen har kastet sig ind i kampen mod it-kriminelle der angriber hospitaler
  • Læs om hvordan du kan bidrage til den globale corona-krise
1.197
6 min
Efter flere uger hvor hospitaler rundt om i verden kæmper mod den smitsomme corona-virus forsøger hackere at udnytte situationen ved at inficere hospitaler med ransomware.

Sygehuse i både Frankrig og Tjekkiet er allerede blevet ofre for hacker-angreb midt i den største sundhedskrise i nyere tid.

Derfor har den verdensberømte it-sikkerhedsekspert hos selskabet F-Secure, Mikko Hyppönen, nu kastet sig ind i kampen mod hackerne.

"Der er mange rundt om i verden, som sidder hjemme og ikke føler de kan hjælpe. Hvis der er noget vi kan gøre for at hjælpe situationen lige nu, er vi mere end klar til at give en hånd," siger Mikko Hyppönen til Computerworld.

Læs også: ISS har gjort kæmperegningen op for hacker-angreb: Kommer til at koste minimum en halv milliard kroner

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter