Skal du have mere fart på dit internet? Så undgå at bruge mikroovn: Se nemme tricks til hurtigere internetforbindelse derhjemme

Millioner af mennesker går i disse uger på internettet hjemmefra, og det skaber pres på de private routere og forbindelser. Men du kan selv gøre noget for at få mere knald på forbindelsen.

I disse uger går millioner af mennesker på internettet hjemmefra på grund af Covid-19, og det skaber et nyt pres på de hjemlige routere, der for alvor skal levere varen.

Fra hele verden hører vi om, at online-trafikken stiger markant i takt med, at folk kobler på derhjemmefra.

Oplever du, at det hjemlige internet hakker lidt i det, så findes der forskellige lavpraktiske tricks, som du kan ty til.

Sådan lyder det ifølge BBC fra britiske Ofcom, der har samlet en stribe af de gode råd til at sikre stabilt internet hjemmefra.

Helt basalt anbefaler Ofcom, at man for eksempel downloader de film, som man vil se, på forhånd, fremfor at streame dem samtidig med, at andre i husstanden forsøger at komme igennem på et videocall eller ser en anden film.

I den mere kuriøse ende peger Ofcom på, at mikrobølge-ovne også kan reducere Wi-Fi-signalet, når de kører.

Derfor bør man undgå at anvende sin mikrobølge-ovn samtidig med, at der er belastning på Wi-Fi-routeren - hvis man altså vil undgå udfald.

Organisationen anbefaler desuden, at man placerer sin internet-routere så langt væk som muligt fra enheder, der kan forstyrre signalet.

De tæller eksempelvis trådløse telefoner, baby-monitorer, halogen-lamper, højttalere, fjernsyn og lys-dæmpere.

Samtidig bør man overveje systematisk at koble internet-opkoblede enheder fra Wi-Fi, når man ikke anvender dem.

Dette skyldes, at smartphones, tablet-computere og lignende ofte downloader og kører på internettet ‘i baggrunden’ - selv når de ikke anvendes direkte.

Andre anbefalinger:

- Routeren bør placeres højt - eksempelvis på væggen eller på en hylde og ikke på gulvet.

- Overvej at slå video-delen fra, når du holder møde eller lignende. Lyd optager væsentligt minde båndbredde end video.

- Overvej at holde møder på ukurrante tidspunkter - for eksempel 09:10 fremfor 09:00 eller 09:30, da de fleste andre også går i gang på lige klokkeslet.

- Brug kabel frem for trådløst internet.

Læs også:

Sony skruer ned for download-kvalitet i PlayStation: Forvent forsinkelser og kø


Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.