Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Skal du have mere fart på dit internet? Så undgå at bruge mikroovn: Se nemme tricks til hurtigere internetforbindelse derhjemme

Millioner af mennesker går i disse uger på internettet hjemmefra, og det skaber pres på de private routere og forbindelser. Men du kan selv gøre noget for at få mere knald på forbindelsen.

I disse uger går millioner af mennesker på internettet hjemmefra på grund af Covid-19, og det skaber et nyt pres på de hjemlige routere, der for alvor skal levere varen.

Fra hele verden hører vi om, at online-trafikken stiger markant i takt med, at folk kobler på derhjemmefra.

Oplever du, at det hjemlige internet hakker lidt i det, så findes der forskellige lavpraktiske tricks, som du kan ty til.

Sådan lyder det ifølge BBC fra britiske Ofcom, der har samlet en stribe af de gode råd til at sikre stabilt internet hjemmefra.

Helt basalt anbefaler Ofcom, at man for eksempel downloader de film, som man vil se, på forhånd, fremfor at streame dem samtidig med, at andre i husstanden forsøger at komme igennem på et videocall eller ser en anden film.

I den mere kuriøse ende peger Ofcom på, at mikrobølge-ovne også kan reducere Wi-Fi-signalet, når de kører.

Derfor bør man undgå at anvende sin mikrobølge-ovn samtidig med, at der er belastning på Wi-Fi-routeren - hvis man altså vil undgå udfald.

Organisationen anbefaler desuden, at man placerer sin internet-routere så langt væk som muligt fra enheder, der kan forstyrre signalet.

De tæller eksempelvis trådløse telefoner, baby-monitorer, halogen-lamper, højttalere, fjernsyn og lys-dæmpere.

Samtidig bør man overveje systematisk at koble internet-opkoblede enheder fra Wi-Fi, når man ikke anvender dem.

Dette skyldes, at smartphones, tablet-computere og lignende ofte downloader og kører på internettet ‘i baggrunden’ - selv når de ikke anvendes direkte.

Andre anbefalinger:

- Routeren bør placeres højt - eksempelvis på væggen eller på en hylde og ikke på gulvet.

- Overvej at slå video-delen fra, når du holder møde eller lignende. Lyd optager væsentligt minde båndbredde end video.

- Overvej at holde møder på ukurrante tidspunkter - for eksempel 09:10 fremfor 09:00 eller 09:30, da de fleste andre også går i gang på lige klokkeslet.

- Brug kabel frem for trådløst internet.

Læs også:

Sony skruer ned for download-kvalitet i PlayStation: Forvent forsinkelser og kø