Artikel top billede

Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin, Martin Pronk (Foto: Queue-it)

Danske Queue-it solgt til kapitalfond: Lægger trecifret millionbeløb på bordet for 75 procent af selskabet

Opdateret torsdag 07:10 Kapitalfonden Gro Capital overtager 75 procent af den danske it-succes Queue-it fra de tre stiftere, Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin og Martin Pronk.

Kapitalfonden Gro Capital overtager den fremadstormende danske it-succes, Queue-it.

Ifølge Børsen lægger Gro Capital et ‘mindre trecifret millionbeløb’ på bordet for at overtage 75 procent af selskabet.

Queue-itstår bag et kø-system til websites, der kan sikre, at de ikke crasher, når de udsættes for pres.

Systemet er blevet anvendt af blandt andre Nemlig.com under corona-krisen, der har fået brugerne til at strømme til sitet i en grad, som Nemlig.com ikke ville kunne holde til.

Queue-it har kunder i både Europa, USA og Asien. Selskabet blev grundlagt i 2010 af Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin og Martin Pronk og har i dag omkring 85 medarbejdere fordelt på København, Minneapolis i USA og Sydney i Australien.

Queue-it meddeler til Computerworld, at de tre stiftere med salget trækker sig helt ud ad ejerkredsen, da de 75 procent af aktierne udgør deres samlede ejerandel.

Selskabets omsætning er i gennemsnit steget med 40 procent om året i de seneste fire år, meddeler det.

"Gennem hele Queue-its rejse har vi været målsatte på at bevise, at det i den grad er muligt at vækste et dansk selskab. Så det var også vigtigt for os i vores evaluering af mulige investerings-partnere," siger CEO Niels Henrik Sodemann med henvisning til valget af danske GRO Capital.

"Vi er meget lykkelige over, at vi er i stand til at indgå partnerskab med sådan en stærk, lokal fond for at sætte skub i den fremtidige vækst," siger han.

“Formålet har ikke været at sælge, men lige siden vi stiftede selskabet i 2010, har vi arbejdet med en teori om, at vi gerne vil tage selskabet til næste niveau. Og derfor indledte vi en struktureret salgsproces,” siger Niels Henrik Sodemann til Børsen.

Gro Capital meddeler til Computerworld, at selskabets med sin investering sigter efter at sætte yderligere skub i Queue-its produkt-innovation, udvikling af partnernetværket, forøgelse af salg og marketing samt udvide selskabets markedsposition på ikke mindst det store amerikanske marked samt i Europa og Asien.

Opdateret torsdag klokken 07:10 på baggrund af udsendt pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere