Artikel top billede

Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin, Martin Pronk (Foto: Queue-it)

Danske Queue-it solgt til kapitalfond: Lægger trecifret millionbeløb på bordet for 75 procent af selskabet

Opdateret torsdag 07:10 Kapitalfonden Gro Capital overtager 75 procent af den danske it-succes Queue-it fra de tre stiftere, Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin og Martin Pronk.

Kapitalfonden Gro Capital overtager den fremadstormende danske it-succes, Queue-it.

Ifølge Børsen lægger Gro Capital et ‘mindre trecifret millionbeløb’ på bordet for at overtage 75 procent af selskabet.

Queue-itstår bag et kø-system til websites, der kan sikre, at de ikke crasher, når de udsættes for pres.

Systemet er blevet anvendt af blandt andre Nemlig.com under corona-krisen, der har fået brugerne til at strømme til sitet i en grad, som Nemlig.com ikke ville kunne holde til.

Queue-it har kunder i både Europa, USA og Asien. Selskabet blev grundlagt i 2010 af Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin og Martin Pronk og har i dag omkring 85 medarbejdere fordelt på København, Minneapolis i USA og Sydney i Australien.

Queue-it meddeler til Computerworld, at de tre stiftere med salget trækker sig helt ud ad ejerkredsen, da de 75 procent af aktierne udgør deres samlede ejerandel.

Selskabets omsætning er i gennemsnit steget med 40 procent om året i de seneste fire år, meddeler det.

"Gennem hele Queue-its rejse har vi været målsatte på at bevise, at det i den grad er muligt at vækste et dansk selskab. Så det var også vigtigt for os i vores evaluering af mulige investerings-partnere," siger CEO Niels Henrik Sodemann med henvisning til valget af danske GRO Capital.

"Vi er meget lykkelige over, at vi er i stand til at indgå partnerskab med sådan en stærk, lokal fond for at sætte skub i den fremtidige vækst," siger han.

“Formålet har ikke været at sælge, men lige siden vi stiftede selskabet i 2010, har vi arbejdet med en teori om, at vi gerne vil tage selskabet til næste niveau. Og derfor indledte vi en struktureret salgsproces,” siger Niels Henrik Sodemann til Børsen.

Gro Capital meddeler til Computerworld, at selskabets med sin investering sigter efter at sætte yderligere skub i Queue-its produkt-innovation, udvikling af partnernetværket, forøgelse af salg og marketing samt udvide selskabets markedsposition på ikke mindst det store amerikanske marked samt i Europa og Asien.

Opdateret torsdag klokken 07:10 på baggrund af udsendt pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.