Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft dropper sine månedlige Windows-opdateringer

Microsoft dropper indtil videre sine månedlige opdateringer af Windows for at give system-administratorerne arbejdsro under corona-krisen.

Om godt en måned er det slut med de månedlige opdateringer af Windows, som du ellers har modtaget i fast cyklus i flere år.

Til maj stopper Microsoft nemlig med at udsende de månedlige opdateringer til Windows, der ikke har noget af gøre med it-sikkerhedsmæssige hensyn.

Disse opdateringer er hidtil typisk blevet udsendt mod slutningen af hver måned.

Microsoft meddeler, at selskabet blandt andet på grund af corona-krisen ville give de essentielle opdateringer af Windows yderligere fokus og drosle ned for alle ikke-essentielle opdateringer.

Det vil sige, at selskabet vil fokusere på at udsende sikkerhedsopdateringer for at give selskabets professionelle brugere arbejdsro og ikke forstyrre unødigt med striben af løbende opdateringer.

“Som svar på de nuværende udfordringer prioriterer vi vores fokus på sikkerheds-opdateringer. Fra begyndelsen af maj 2020 sætter vi alle valgfrie ikke-sikkerheds udgivelser på pause,” meddeler Microsoft i denne blogpost.

Microsoft kategoriserer disse opdateringer som såkaldte C- og D-opdateringer, mens de vigtigere sikkerhedsopdateringer kaldes for B-opdateringer.

B-opdateringer fortsætter som altid med udsendelse en gang om måneden på Patch Tuesday.

Læs også:

Vil tage corona-pres væk fra admins: Microsoft forlænger Windows 10-versioner med et halvt år

Google og Microsoft dropper nye versioner af Chrome og Edge på ubestemt tid