Google og Microsoft dropper nye versioner af Chrome og Edge på ubestemt tid

Google og Microsoft dropper de ellers højaktuelle lanceringer af helt nye versioner af browserne Chrome og Edge.

Både Google og Microsoft lægger i ellevte time lanceringerne af nye versioner af deres browsere, Chrome og Edge, på hylden.

Det sker i begge tilfælde med direkte henvisning til Covid-19, da selskaberne mener, at det ikke giver mening at lancere ny teknologi og opgraderinger på området lige nu.

Microsoft meddeler således, at selskabet sætter opgraderinger af Edge-browseren på pause. Selskabet var ellers på trapperne til at lancere Edge 81.

“I lyset af de nuværende globale omstændigheder sætter Microsoft Edge-teamet opdateringer af Microsoft Edge på pause,” lyder det i blogpost fra Microsoft, som du kan læse her.

Microsoft nævner ikke noget om, hvornår opdateringer vil blive genoptaget, men skriver, at selskabet vil fortsætte med at udsende ‘sikkerheds- og stabilitet-opdateringer til Microsoft Edge 80.’

Chrome
Også Google trækker stikket på ubestemt tid for opgraderingen af Chrome, der er verdens mest udbredte browser.

Det var planen, at Chrome skulle opgraderes fra den nuværende version 80 til version 81 i sidste uge.

Men Google annullerede planen i sidste øjeblik.

Selskabet nævner ikke direkte Covid-19 som årsag, men meddeler i en kortfattet meddelelse, at årsagen til, at de kommende opgraderinger af Chrome og Chrome OS bliver sat på pause er ‘ændret arbejdsplanlæning [‘adjusted work schedules,’ red].

Du kan læse denne meddelelse her.

Google sendte for næsten to uger siden op mod 100.000 medarbejdere hjem på grund af corona-virussen.

Det kan du læse mere om her: Google vil have 100.000 amerikanske medarbejdere til at blive hjemme på grund af corona-virus.

Det regnes for at være en af årsagerne til udskydelsen.

På Twitter har selskabets udviklingschef Paul Kinlan da også skrevet, at Google dropper lanceringen af Chrome 81 på grund af ‘lavere produktivet, bekymringer om anmodning om ændringer i økosystemet, mulighed for at reagere hurtigt, når der opstår et issue,’ som nogle af årsagerne.

Både Chrome og Edge bygger på Googles open source-projekt Chromium.

Der er endnu ingen melding fra Mozilla om, hvorvidt selskabet vil holde fast i den nuværende opgraderingsplan, der sigter mod at opgradere Firefox-browseren hver fjerde uge. Næste opgradering af Firefox - der er langt mindre end Chrome, men større end Edge - er skemalagt til at finde sted 7. april.

Læs også:

Brugerne flygter fra Firefox: Dropper til laveste markedsandel siden 2005

Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Tre trin for at få succes med dit Machine Learning-projekt
At have succes med digital transformation gennem implementering af kunstig intelligens — og Machine Learning specifikt – afhænger i vid udstrækning af korrekt planlægning og rettidig styring af forventninger. Fejl, der foretages på ledelsesniveau, kan føre til alvorlige konsekvenser. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du effektivt kan organisere ML-udvikling og undgå de mest almindelige faldgruber. Whitepaperet er skrevet af WaveAccess, der har over 19 års erfaring inden for softwareudvikling, 5+ års erfaring med ML- og AI-projektudvikling og en portefølje på 20+ relaterede projekter inden for forskellige brancher.