Artikel top billede

Google og Microsoft dropper nye versioner af Chrome og Edge på ubestemt tid

Google og Microsoft dropper de ellers højaktuelle lanceringer af helt nye versioner af browserne Chrome og Edge.

Både Google og Microsoft lægger i ellevte time lanceringerne af nye versioner af deres browsere, Chrome og Edge, på hylden.

Det sker i begge tilfælde med direkte henvisning til Covid-19, da selskaberne mener, at det ikke giver mening at lancere ny teknologi og opgraderinger på området lige nu.

Microsoft meddeler således, at selskabet sætter opgraderinger af Edge-browseren på pause. Selskabet var ellers på trapperne til at lancere Edge 81.

“I lyset af de nuværende globale omstændigheder sætter Microsoft Edge-teamet opdateringer af Microsoft Edge på pause,” lyder det i blogpost fra Microsoft, som du kan læse her.

Microsoft nævner ikke noget om, hvornår opdateringer vil blive genoptaget, men skriver, at selskabet vil fortsætte med at udsende ‘sikkerheds- og stabilitet-opdateringer til Microsoft Edge 80.’

Chrome

Også Google trækker stikket på ubestemt tid for opgraderingen af Chrome, der er verdens mest udbredte browser.

Det var planen, at Chrome skulle opgraderes fra den nuværende version 80 til version 81 i sidste uge.

Men Google annullerede planen i sidste øjeblik.

Selskabet nævner ikke direkte Covid-19 som årsag, men meddeler i en kortfattet meddelelse, at årsagen til, at de kommende opgraderinger af Chrome og Chrome OS bliver sat på pause er ‘ændret arbejdsplanlæning [‘adjusted work schedules,’ red].

Du kan læse denne meddelelse her.

Google sendte for næsten to uger siden op mod 100.000 medarbejdere hjem på grund af corona-virussen.

Det kan du læse mere om her: Google vil have 100.000 amerikanske medarbejdere til at blive hjemme på grund af corona-virus.

Det regnes for at være en af årsagerne til udskydelsen.

På Twitter har selskabets udviklingschef Paul Kinlan da også skrevet, at Google dropper lanceringen af Chrome 81 på grund af ‘lavere produktivet, bekymringer om anmodning om ændringer i økosystemet, mulighed for at reagere hurtigt, når der opstår et issue,’ som nogle af årsagerne.

Både Chrome og Edge bygger på Googles open source-projekt Chromium.

Der er endnu ingen melding fra Mozilla om, hvorvidt selskabet vil holde fast i den nuværende opgraderingsplan, der sigter mod at opgradere Firefox-browseren hver fjerde uge. Næste opgradering af Firefox - der er langt mindre end Chrome, men større end Edge - er skemalagt til at finde sted 7. april.

Læs også:

Brugerne flygter fra Firefox: Dropper til laveste markedsandel siden 2005

Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
DXC Technology færdig som leverandør af Den Digitale Tinglysning: Netcompany indsættes som ny leverandør
Netcompany bliver ny leverandør af Den Digitale Tinglysning, som DXC Technology har stået for i de seneste mange år.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.