Artikel top billede

Google og Microsoft dropper nye versioner af Chrome og Edge på ubestemt tid

Google og Microsoft dropper de ellers højaktuelle lanceringer af helt nye versioner af browserne Chrome og Edge.

Både Google og Microsoft lægger i ellevte time lanceringerne af nye versioner af deres browsere, Chrome og Edge, på hylden.

Det sker i begge tilfælde med direkte henvisning til Covid-19, da selskaberne mener, at det ikke giver mening at lancere ny teknologi og opgraderinger på området lige nu.

Microsoft meddeler således, at selskabet sætter opgraderinger af Edge-browseren på pause. Selskabet var ellers på trapperne til at lancere Edge 81.

“I lyset af de nuværende globale omstændigheder sætter Microsoft Edge-teamet opdateringer af Microsoft Edge på pause,” lyder det i blogpost fra Microsoft, som du kan læse her.

Microsoft nævner ikke noget om, hvornår opdateringer vil blive genoptaget, men skriver, at selskabet vil fortsætte med at udsende ‘sikkerheds- og stabilitet-opdateringer til Microsoft Edge 80.’

Chrome

Også Google trækker stikket på ubestemt tid for opgraderingen af Chrome, der er verdens mest udbredte browser.

Det var planen, at Chrome skulle opgraderes fra den nuværende version 80 til version 81 i sidste uge.

Men Google annullerede planen i sidste øjeblik.

Selskabet nævner ikke direkte Covid-19 som årsag, men meddeler i en kortfattet meddelelse, at årsagen til, at de kommende opgraderinger af Chrome og Chrome OS bliver sat på pause er ‘ændret arbejdsplanlæning [‘adjusted work schedules,’ red].

Du kan læse denne meddelelse her.

Google sendte for næsten to uger siden op mod 100.000 medarbejdere hjem på grund af corona-virussen.

Det kan du læse mere om her: Google vil have 100.000 amerikanske medarbejdere til at blive hjemme på grund af corona-virus.

Det regnes for at være en af årsagerne til udskydelsen.

På Twitter har selskabets udviklingschef Paul Kinlan da også skrevet, at Google dropper lanceringen af Chrome 81 på grund af ‘lavere produktivet, bekymringer om anmodning om ændringer i økosystemet, mulighed for at reagere hurtigt, når der opstår et issue,’ som nogle af årsagerne.

Både Chrome og Edge bygger på Googles open source-projekt Chromium.

Der er endnu ingen melding fra Mozilla om, hvorvidt selskabet vil holde fast i den nuværende opgraderingsplan, der sigter mod at opgradere Firefox-browseren hver fjerde uge. Næste opgradering af Firefox - der er langt mindre end Chrome, men større end Edge - er skemalagt til at finde sted 7. april.

Læs også:

Brugerne flygter fra Firefox: Dropper til laveste markedsandel siden 2005

Her er årets mest populære browsere: Chrome mister momentum, mens Microsoft og Apple vinder frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere