Telia forventer fald i indtjeningen på over 500 millioner efter corona-virus

Konsekvenserne af corona-virus kommer til at koste den svenske teleoperatør Telia dyrt. Selskabet forventer et fald i indtjeningen på over 600 millioner danske kroner.

Corona-virussen er allerede ved at sætte sig markante spor i økonomien, og det kan mærkes hos flere virksomheder.

Den svenske telegigant Telia meddeler nu, at man forventer en samlet indtjening i 2020 på mellem 0-0,5 milliarder svenske kroner. Sidste år havde selskabet en indtjening på 1,5 milliarder svenske kroner.

Dermed kommer koncernen til at se et fald på minimum en millard svenske kroner eller hvad der svarer til omkring 600 millioner danske kroner.

Læs også: Teletrafik er 10-doblet: Corona-tiltag presser danske telefonsystemer til det yderste

Telia understreger i meddelelsen, at det er svært at forudsige indtjeningen for det kommende år. Men vurderingen kommer efter række negative effekter som følge af corona-virussen.

Særligt selskabets tv-forretning kommer til at blive ramt hårdt, vurderer Telia selv.

"På trods af en stigning i tv-forbruget, der har resulteret i en stigning i rækkevidden for vores allerede populære tv-kanaler, Telia Company er vidende til et hurtig fald i annonce-indtægter. Samtidig har aflysningen af globale sportsbegivenheder haft en negativ indflydelse på vores betalings-tv indtægter," skriver Telia i meddelelsen.

For tidligt at spå om den danske forretning
Hos Telias danske forretning, mener topchef Thomas Kjærsgaard, at det endnu er for tidligt at sige, hvilke konsekvenser det kommer til at få.

Mens indtjeningen på roaming falder, fordi folk ikke rejser til udlandet, så ser den danske topchef en stigning i data og taler, siger han til ITWatch.

"Det begynder at blive kritisk for mig, hvis vi ser store konjunkturudsving og påvirkning af kundernes købsmønstre. Det handler om, hvor hurtigt de offentlige hjælpepakker får effekt i det danske erhvervsliv. Spørgsmålet er, hvor hurtigt vi kan stoppet den negative udvikling. Det påvirker mig. Hverken du eller jeg kan spå om, hvad der kommer til at ske efter påske: Hvor stor påvirkning har det her? Nogle virksomheders likviditet er god nok, mens andres ikke er," siger Thomas Kjærsgaard til mediet.

Hos moderselskabet i Sverige har man dog markeret fem områder som særligt risikable under den nuværende corona-krise.
  • Rejseforbud betyder lavere roaming-indtjening.
  • Begrænsede sportsbegivenheder lægger pres på tv-distribution.
  • Den finansielle stabilitet hos kunderne.
  • Generelle effekter på forsyningskæden.
  • Medarbejdernes tilgængelighed og velbefindende.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder / Telenor får adgang til Norlys' fibernet / Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik" / Dansk Gartner-profil skifter til Combitech

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder. Telenor får adgang til Norlys' fibernet. Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik". Dansk Gartner-profil skifter til Combitech. Indisk it-gigant vil bringe stadionoplevelsen hjem i stuerne med virtual reality. NNIT er tæt på at være fuldtallig igen. Dansk DXC Technology-boss udgiver spændingsroman.

1 Industry 4.0 bygger på farlig forudsætning om tillid
Politiet geoblokerer adgang til danske coronahjemmesider grundet frygt for DDoS-angreb
Hitachi vil indføre fast hjemmearbejde som 'new normal'
Wipro ansætter ny topchef: Henter Capgemini-veteran
Morgen-briefing: 3 tilbagebetaler lønkompensation / 7N dropper udbytte til ejerne / Facebook-ansatte gennemfører virtuel udvandring/ Teleselskaber positivt overrasket over få konkurser blandt kunder / Danske Radiobotics modtager bevilling på 10 millioner
Hjemmearbejdets mange klimafordele understreger behovet for mere energivenlige data
2 Ugen i tech: Verdens største el-passagerfly går i luften – bruger strøm for 40 kroner / Så afsindig dyrt er Bang & Olufsens nye drømmefjernsyn / SpaceX mission lykkedes: Indleder en ny æra for kommerciel rumudforskning

mest debatterede artikler

Premium
TietoEvry og IBM lander ny omfattende mainframe-aftale og begraver stridsøksen
Nordens nye it-gigant TietoEvry og IBM begraver stridsøksen og dropper de anlagte sager mod hinanden. I stedet indgår de tidligere så stridende parter en ny omfattende samarbejdsaftale, der sender 180 IBM-medarbejdere til TietoEvry og 25 ansatte den anden vej. Se alle detaljerne her.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.