Telia forventer fald i indtjeningen på over 500 millioner efter corona-virus

Konsekvenserne af corona-virus kommer til at koste den svenske teleoperatør Telia dyrt. Selskabet forventer et fald i indtjeningen på over 600 millioner danske kroner.

Corona-virussen er allerede ved at sætte sig markante spor i økonomien, og det kan mærkes hos flere virksomheder.

Den svenske telegigant Telia meddeler nu, at man forventer en samlet indtjening i 2020 på mellem 0-0,5 milliarder svenske kroner. Sidste år havde selskabet en indtjening på 1,5 milliarder svenske kroner.

Dermed kommer koncernen til at se et fald på minimum en millard svenske kroner eller hvad der svarer til omkring 600 millioner danske kroner.

Læs også: Teletrafik er 10-doblet: Corona-tiltag presser danske telefonsystemer til det yderste

Telia understreger i meddelelsen, at det er svært at forudsige indtjeningen for det kommende år. Men vurderingen kommer efter række negative effekter som følge af corona-virussen.

Særligt selskabets tv-forretning kommer til at blive ramt hårdt, vurderer Telia selv.

"På trods af en stigning i tv-forbruget, der har resulteret i en stigning i rækkevidden for vores allerede populære tv-kanaler, Telia Company er vidende til et hurtig fald i annonce-indtægter. Samtidig har aflysningen af globale sportsbegivenheder haft en negativ indflydelse på vores betalings-tv indtægter," skriver Telia i meddelelsen.

For tidligt at spå om den danske forretning
Hos Telias danske forretning, mener topchef Thomas Kjærsgaard, at det endnu er for tidligt at sige, hvilke konsekvenser det kommer til at få.

Mens indtjeningen på roaming falder, fordi folk ikke rejser til udlandet, så ser den danske topchef en stigning i data og taler, siger han til ITWatch.

"Det begynder at blive kritisk for mig, hvis vi ser store konjunkturudsving og påvirkning af kundernes købsmønstre. Det handler om, hvor hurtigt de offentlige hjælpepakker får effekt i det danske erhvervsliv. Spørgsmålet er, hvor hurtigt vi kan stoppet den negative udvikling. Det påvirker mig. Hverken du eller jeg kan spå om, hvad der kommer til at ske efter påske: Hvor stor påvirkning har det her? Nogle virksomheders likviditet er god nok, mens andres ikke er," siger Thomas Kjærsgaard til mediet.

Hos moderselskabet i Sverige har man dog markeret fem områder som særligt risikable under den nuværende corona-krise.
  • Rejseforbud betyder lavere roaming-indtjening.
  • Begrænsede sportsbegivenheder lægger pres på tv-distribution.
  • Den finansielle stabilitet hos kunderne.
  • Generelle effekter på forsyningskæden.
  • Medarbejdernes tilgængelighed og velbefindende.
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.