Artikel top billede

(Foto: © Ondine Goldswain /)

Teletrafik er 10-doblet: Corona-tiltag presser danske telefonsystemer til det yderste

Store dele af den danske arbejdsstyrke arbejder nu hjemmefra. Hos nogle kommunikationstjenester er trafikken 12-doblet.

Den verserende coronavirus-krise får stadigt flere danskere til at arbejde hjemmefra, hvilket har udløst et kæmpe boom i brugen af tele- og videomøde løsninger.

Trafikken på platformen hos IP Vision, der udbyder løsninger til blandt andet mobiltelefoni, ip-telefoni og telefonmøder, er otte til 10-doblet, en udvikling der periodevis giver udfald, skriver Finans.

”Det er faktisk så voldsomt, at man i kortere perioder kan opleve, at der ikke er kapacitet nok til at drive nogle af de her services. Vi har i perioder set aktivitet, som er otte - ti gange højere end normalt,” udtaler Kenneth Andreasen, administrerende direktør hos IP Vision.

Andre services som Mobilmødet.dk kan melde om en 12-dobling af aktiviteten efter at Statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag 11. marts sendte mange af landets ansatte, børn og unge hjem, for at inddæmme corona-smitten.

Selv teknologi-mastodonten Microsoft måtte tidligere på ugen se sin kommunikations-platform Teams bryde ned, særligt i Europa.

Til trods for den øgede trafik, følger indtjeningen ikke med flerdoblingerne.

Hos IP Vision er mobiltrafikken steget med 50 procent, men mange har tegnet abonnementer med ubegrænset taletid, pointerer Kenneth Andreasen.

Læs også: Få styr på hjemmekontoret: Her er fem ting du skal sikre, når corona sender dig i karantæne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere