Artikel top billede

(Foto: © Ondine Goldswain /)

Teletrafik er 10-doblet: Corona-tiltag presser danske telefonsystemer til det yderste

Store dele af den danske arbejdsstyrke arbejder nu hjemmefra. Hos nogle kommunikationstjenester er trafikken 12-doblet.

Den verserende coronavirus-krise får stadigt flere danskere til at arbejde hjemmefra, hvilket har udløst et kæmpe boom i brugen af tele- og videomøde løsninger.

Trafikken på platformen hos IP Vision, der udbyder løsninger til blandt andet mobiltelefoni, ip-telefoni og telefonmøder, er otte til 10-doblet, en udvikling der periodevis giver udfald, skriver Finans.

”Det er faktisk så voldsomt, at man i kortere perioder kan opleve, at der ikke er kapacitet nok til at drive nogle af de her services. Vi har i perioder set aktivitet, som er otte - ti gange højere end normalt,” udtaler Kenneth Andreasen, administrerende direktør hos IP Vision.

Andre services som Mobilmødet.dk kan melde om en 12-dobling af aktiviteten efter at Statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag 11. marts sendte mange af landets ansatte, børn og unge hjem, for at inddæmme corona-smitten.

Selv teknologi-mastodonten Microsoft måtte tidligere på ugen se sin kommunikations-platform Teams bryde ned, særligt i Europa.

Til trods for den øgede trafik, følger indtjeningen ikke med flerdoblingerne.

Hos IP Vision er mobiltrafikken steget med 50 procent, men mange har tegnet abonnementer med ubegrænset taletid, pointerer Kenneth Andreasen.

Læs også: Få styr på hjemmekontoret: Her er fem ting du skal sikre, når corona sender dig i karantæne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere