Artikel top billede

(Foto: © Ondine Goldswain /)

Teletrafik er 10-doblet: Corona-tiltag presser danske telefonsystemer til det yderste

Store dele af den danske arbejdsstyrke arbejder nu hjemmefra. Hos nogle kommunikationstjenester er trafikken 12-doblet.

Den verserende coronavirus-krise får stadigt flere danskere til at arbejde hjemmefra, hvilket har udløst et kæmpe boom i brugen af tele- og videomøde løsninger.

Trafikken på platformen hos IP Vision, der udbyder løsninger til blandt andet mobiltelefoni, ip-telefoni og telefonmøder, er otte til 10-doblet, en udvikling der periodevis giver udfald, skriver Finans.

”Det er faktisk så voldsomt, at man i kortere perioder kan opleve, at der ikke er kapacitet nok til at drive nogle af de her services. Vi har i perioder set aktivitet, som er otte - ti gange højere end normalt,” udtaler Kenneth Andreasen, administrerende direktør hos IP Vision.

Andre services som Mobilmødet.dk kan melde om en 12-dobling af aktiviteten efter at Statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag 11. marts sendte mange af landets ansatte, børn og unge hjem, for at inddæmme corona-smitten.

Selv teknologi-mastodonten Microsoft måtte tidligere på ugen se sin kommunikations-platform Teams bryde ned, særligt i Europa.

Til trods for den øgede trafik, følger indtjeningen ikke med flerdoblingerne.

Hos IP Vision er mobiltrafikken steget med 50 procent, men mange har tegnet abonnementer med ubegrænset taletid, pointerer Kenneth Andreasen.

Læs også: Få styr på hjemmekontoret: Her er fem ting du skal sikre, når corona sender dig i karantæne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere