Artikel top billede

Teletrafik er 10-doblet: Corona-tiltag presser danske telefonsystemer til det yderste

Store dele af den danske arbejdsstyrke arbejder nu hjemmefra. Hos nogle kommunikationstjenester er trafikken 12-doblet.

Den verserende coronavirus-krise får stadigt flere danskere til at arbejde hjemmefra, hvilket har udløst et kæmpe boom i brugen af tele- og videomøde løsninger.

Trafikken på platformen hos IP Vision, der udbyder løsninger til blandt andet mobiltelefoni, ip-telefoni og telefonmøder, er otte til 10-doblet, en udvikling der periodevis giver udfald, skriver Finans.

”Det er faktisk så voldsomt, at man i kortere perioder kan opleve, at der ikke er kapacitet nok til at drive nogle af de her services. Vi har i perioder set aktivitet, som er otte - ti gange højere end normalt,” udtaler Kenneth Andreasen, administrerende direktør hos IP Vision.

Andre services som Mobilmødet.dk kan melde om en 12-dobling af aktiviteten efter at Statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag 11. marts sendte mange af landets ansatte, børn og unge hjem, for at inddæmme corona-smitten.

Selv teknologi-mastodonten Microsoft måtte tidligere på ugen se sin kommunikations-platform Teams bryde ned, særligt i Europa.

Til trods for den øgede trafik, følger indtjeningen ikke med flerdoblingerne.

Hos IP Vision er mobiltrafikken steget med 50 procent, men mange har tegnet abonnementer med ubegrænset taletid, pointerer Kenneth Andreasen.

Læs også: Få styr på hjemmekontoret: Her er fem ting du skal sikre, når corona sender dig i karantæne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere