Stor stigning i antallet af kvinder, der vil være software-udviklere

IT-Universitetet i København oplever i år en stigning i antallet af prioriterede kvote 2-ansøgninger. Det skyldes blandt andet en markant vækst i antallet af kvindelige ansøgere til de tekniske uddannelser.

27 procent flere unge har i år en uddannelses hos IT-Universitetet i København, som førsteprioritet i deres kvote 2 ansøgninger.

Det oplyser IT-Universitet på sin hjemmeside.

Samlet set har det københavnske universitet fået 886 kvote 2-ansøgninger, hvor af de 443 har været som førsteprioritet.

En del af forklaringen på stigningen er ifølge ITU, at det har været en markant vækst i antallet af kvinder, der nu søger ind på de tekniske uddannelser.

Eksempelvis er der nu 68 procent flere kvinder, der har bacheloruddannelsen i softwareudvikling som deres førsteprioritet.

”Det er vigtigt, at kvinder såvel som mænd er med til at skabe den digitale fremtid. Vi er derfor meget glade for at se den positive udvikling i antallet af kvindelige ansøgere til vores tekniske uddannelser. Vi arbejder for at det er en udvikling, der skal fortsætte,” siger Martin Zachariasen, rektor på IT-Universitet, til universitetets hjemmeside.

ITU oplyser samtidig, at softwareudvikling har oplevet en stor interesse fra både mænd og kvinder.

Sammen med data science har softwareudvikling, der er universitetets mest tekniske uddannelser, således fået 313 prioritetsansøgninger.

”Det er meget glædeligt, at så mange unge mennesker kan se de muligheder, der åbner sig med en it-uddannelse. Vi oplever en rigtig stor efterspørgsel på it-kompetencer fra erhvervslivet og fra samfundet, og derfor er det positivt, at mange unge har lyst til at blive it-eksperter. Jeg er også glad for, at så mange unge gerne vil prøve kræfter med vores mest tekniske uddannelser,” siger Martin Zachariasen til IT-Universitetets hjemmeside.

Læs også:
Manglen på it-specialister er stor: Men IT-Universitetet er tvunget til at afvise 40 procent af ansøgerne på populære uddannelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.