Artikel top billede

Stor stigning i antallet af kvinder, der vil være software-udviklere

IT-Universitetet i København oplever i år en stigning i antallet af prioriterede kvote 2-ansøgninger. Det skyldes blandt andet en markant vækst i antallet af kvindelige ansøgere til de tekniske uddannelser.

27 procent flere unge har i år en uddannelses hos IT-Universitetet i København, som førsteprioritet i deres kvote 2 ansøgninger.

Det oplyser IT-Universitet på sin hjemmeside.

Samlet set har det københavnske universitet fået 886 kvote 2-ansøgninger, hvor af de 443 har været som førsteprioritet.

En del af forklaringen på stigningen er ifølge ITU, at det har været en markant vækst i antallet af kvinder, der nu søger ind på de tekniske uddannelser.

Eksempelvis er der nu 68 procent flere kvinder, der har bacheloruddannelsen i softwareudvikling som deres førsteprioritet.

”Det er vigtigt, at kvinder såvel som mænd er med til at skabe den digitale fremtid. Vi er derfor meget glade for at se den positive udvikling i antallet af kvindelige ansøgere til vores tekniske uddannelser. Vi arbejder for at det er en udvikling, der skal fortsætte,” siger Martin Zachariasen, rektor på IT-Universitet, til universitetets hjemmeside.

ITU oplyser samtidig, at softwareudvikling har oplevet en stor interesse fra både mænd og kvinder.

Sammen med data science har softwareudvikling, der er universitetets mest tekniske uddannelser, således fået 313 prioritetsansøgninger.

”Det er meget glædeligt, at så mange unge mennesker kan se de muligheder, der åbner sig med en it-uddannelse. Vi oplever en rigtig stor efterspørgsel på it-kompetencer fra erhvervslivet og fra samfundet, og derfor er det positivt, at mange unge har lyst til at blive it-eksperter. Jeg er også glad for, at så mange unge gerne vil prøve kræfter med vores mest tekniske uddannelser,” siger Martin Zachariasen til IT-Universitetets hjemmeside.

Læs også:
Manglen på it-specialister er stor: Men IT-Universitetet er tvunget til at afvise 40 procent af ansøgerne på populære uddannelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere