Zoom lænser data til Facebook: Sådan danner Facebook brugerprofiler ud fra videokonference-værktøjet

Videokonferenceværktøjet Zooms iPhone-app deler dine brugeroplysninger med det sociale medie Facebook. Også hvis du ikke er Facebook -bruger.

Videokonferenceværktøjet Zoom oplever kronede dage i disse corona-tider, hvor millionvis af mennesker arbejder hjemmefra.

For Zoom har det medfødt en massiv tilstrømning af brugere, særligt efter at selskabet i forbindelse med corona-pandemien har gjort sit værktøj gratis tilgængeligt.

Brugere af iOS-app’en kan dog opleve, at brugen af app’en har sin pris, for Zoom deler ifølge netmediet Motherboard brugeroplysninger med den sociale mediegigant Facebook.

Læs også: Kæmpepres får Microsoft til at drosle ned for vigtige funktioner i Office 365 og Microsoft 365

Oplysningerne bliver også delt for brugere uden en Facebook-konto.

Datadelingen foregår, når brugeren åbner Zoom-app’en, hvor Zoom knytter brugerkontoen til Facebooks ’Graph’ API. Det fremgår af en undersøgelse af programmet netværksaktivitet.

Af de delte data fremgår oplysninger om brugerens enhed, lokation, netværksudbyder, tid som knyttes til en unik annonceprofil, som tredjepart kan annoncere skræddersyet indhold til.

Denne slags datadeling er ikke uhørt, præciserer mediet, som skriver, at mange apps benytter sig af Facebooks udviklingsværktøjer (SDK) for at integrere funktioner ind i programmet.

Ifølge Zooms egne brugerbetingelser kan programmet benytte sig af brugerens Facebook-profil, når der logges ind via Facebook, men det fremgår ikke eksplicit, at Zoom sender data til Facebook den anden vej rundt.

I Zoom-betingelserne lyder det, at tredjeparts-services kan indsamle oplysninger om brugeren og dennes brugsmønster.

Opdatering: Zoom oplyser på sin blog, at en ny version af iOS-app'en vil fjerne Facebook SDK'en. Den opdaterede version bliver tilgængelig fra 28. marts klokken 00.30 dansk tid.

Læs også: Slack-topchef: Brugerne vælter ind på Slack i tusindvis - aktiekursen stiger kraftigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Top 100: Her er kongerigets ni bedste BI-leverandører
Computerworld Top 100/2020: Computerworld har kåret Danmarks bedste BI-leverandører, og du kan se alle ni leverandører på listen her.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.