Zoom lænser data til Facebook: Sådan danner Facebook brugerprofiler ud fra videokonference-værktøjet

Videokonferenceværktøjet Zooms iPhone-app deler dine brugeroplysninger med det sociale medie Facebook. Også hvis du ikke er Facebook -bruger.

Videokonferenceværktøjet Zoom oplever kronede dage i disse corona-tider, hvor millionvis af mennesker arbejder hjemmefra.

For Zoom har det medfødt en massiv tilstrømning af brugere, særligt efter at selskabet i forbindelse med corona-pandemien har gjort sit værktøj gratis tilgængeligt.

Brugere af iOS-app’en kan dog opleve, at brugen af app’en har sin pris, for Zoom deler ifølge netmediet Motherboard brugeroplysninger med den sociale mediegigant Facebook.

Læs også: Kæmpepres får Microsoft til at drosle ned for vigtige funktioner i Office 365 og Microsoft 365

Oplysningerne bliver også delt for brugere uden en Facebook-konto.

Datadelingen foregår, når brugeren åbner Zoom-app’en, hvor Zoom knytter brugerkontoen til Facebooks ’Graph’ API. Det fremgår af en undersøgelse af programmet netværksaktivitet.

Af de delte data fremgår oplysninger om brugerens enhed, lokation, netværksudbyder, tid som knyttes til en unik annonceprofil, som tredjepart kan annoncere skræddersyet indhold til.

Denne slags datadeling er ikke uhørt, præciserer mediet, som skriver, at mange apps benytter sig af Facebooks udviklingsværktøjer (SDK) for at integrere funktioner ind i programmet.

Ifølge Zooms egne brugerbetingelser kan programmet benytte sig af brugerens Facebook-profil, når der logges ind via Facebook, men det fremgår ikke eksplicit, at Zoom sender data til Facebook den anden vej rundt.

I Zoom-betingelserne lyder det, at tredjeparts-services kan indsamle oplysninger om brugeren og dennes brugsmønster.

Opdatering: Zoom oplyser på sin blog, at en ny version af iOS-app'en vil fjerne Facebook SDK'en. Den opdaterede version bliver tilgængelig fra 28. marts klokken 00.30 dansk tid.

Læs også: Slack-topchef: Brugerne vælter ind på Slack i tusindvis - aktiekursen stiger kraftigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.