Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Zoom lænser data til Facebook: Sådan danner Facebook brugerprofiler ud fra videokonference-værktøjet

Videokonferenceværktøjet Zooms iPhone-app deler dine brugeroplysninger med det sociale medie Facebook. Også hvis du ikke er Facebook -bruger.

Videokonferenceværktøjet Zoom oplever kronede dage i disse corona-tider, hvor millionvis af mennesker arbejder hjemmefra.

For Zoom har det medfødt en massiv tilstrømning af brugere, særligt efter at selskabet i forbindelse med corona-pandemien har gjort sit værktøj gratis tilgængeligt.

Brugere af iOS-app’en kan dog opleve, at brugen af app’en har sin pris, for Zoom deler ifølge netmediet Motherboard brugeroplysninger med den sociale mediegigant Facebook.

Læs også: Kæmpepres får Microsoft til at drosle ned for vigtige funktioner i Office 365 og Microsoft 365

Oplysningerne bliver også delt for brugere uden en Facebook-konto.

Datadelingen foregår, når brugeren åbner Zoom-app’en, hvor Zoom knytter brugerkontoen til Facebooks ’Graph’ API. Det fremgår af en undersøgelse af programmet netværksaktivitet.

Af de delte data fremgår oplysninger om brugerens enhed, lokation, netværksudbyder, tid som knyttes til en unik annonceprofil, som tredjepart kan annoncere skræddersyet indhold til.

Denne slags datadeling er ikke uhørt, præciserer mediet, som skriver, at mange apps benytter sig af Facebooks udviklingsværktøjer (SDK) for at integrere funktioner ind i programmet.

Ifølge Zooms egne brugerbetingelser kan programmet benytte sig af brugerens Facebook-profil, når der logges ind via Facebook, men det fremgår ikke eksplicit, at Zoom sender data til Facebook den anden vej rundt.

I Zoom-betingelserne lyder det, at tredjeparts-services kan indsamle oplysninger om brugeren og dennes brugsmønster.

Opdatering: Zoom oplyser på sin blog, at en ny version af iOS-app'en vil fjerne Facebook SDK'en. Den opdaterede version bliver tilgængelig fra 28. marts klokken 00.30 dansk tid.

Læs også: Slack-topchef: Brugerne vælter ind på Slack i tusindvis - aktiekursen stiger kraftigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere