Zoom lænser data til Facebook: Sådan danner Facebook brugerprofiler ud fra videokonference-værktøjet

Videokonferenceværktøjet Zooms iPhone-app deler dine brugeroplysninger med det sociale medie Facebook. Også hvis du ikke er Facebook -bruger.

Videokonferenceværktøjet Zoom oplever kronede dage i disse corona-tider, hvor millionvis af mennesker arbejder hjemmefra.

For Zoom har det medfødt en massiv tilstrømning af brugere, særligt efter at selskabet i forbindelse med corona-pandemien har gjort sit værktøj gratis tilgængeligt.

Brugere af iOS-app’en kan dog opleve, at brugen af app’en har sin pris, for Zoom deler ifølge netmediet Motherboard brugeroplysninger med den sociale mediegigant Facebook.

Læs også: Kæmpepres får Microsoft til at drosle ned for vigtige funktioner i Office 365 og Microsoft 365

Oplysningerne bliver også delt for brugere uden en Facebook-konto.

Datadelingen foregår, når brugeren åbner Zoom-app’en, hvor Zoom knytter brugerkontoen til Facebooks ’Graph’ API. Det fremgår af en undersøgelse af programmet netværksaktivitet.

Af de delte data fremgår oplysninger om brugerens enhed, lokation, netværksudbyder, tid som knyttes til en unik annonceprofil, som tredjepart kan annoncere skræddersyet indhold til.

Denne slags datadeling er ikke uhørt, præciserer mediet, som skriver, at mange apps benytter sig af Facebooks udviklingsværktøjer (SDK) for at integrere funktioner ind i programmet.

Ifølge Zooms egne brugerbetingelser kan programmet benytte sig af brugerens Facebook-profil, når der logges ind via Facebook, men det fremgår ikke eksplicit, at Zoom sender data til Facebook den anden vej rundt.

I Zoom-betingelserne lyder det, at tredjeparts-services kan indsamle oplysninger om brugeren og dennes brugsmønster.

Opdatering: Zoom oplyser på sin blog, at en ny version af iOS-app'en vil fjerne Facebook SDK'en. Den opdaterede version bliver tilgængelig fra 28. marts klokken 00.30 dansk tid.

Læs også: Slack-topchef: Brugerne vælter ind på Slack i tusindvis - aktiekursen stiger kraftigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.