Telebranchen klar til at assistere med lokationsdata

Teleindustrien er villig til at hjælpe til med at give adgang til danskernes teledata i annonymiseret og aggregeret form, så myndighederne kan tjekke, om vi nu også gør, som der bliver sagt.

Telebranchen er klar til at åbne op for, at myndighederne kan få adgang til lokationsdata fra det danske mobilnet.

Det skriver Berligske.

Her udtaler Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, at man nu er i dialog med myndigheder og Rigspolitiet.

"Som udgangspunkt ønsker vi selvfølgelig at assistere, hvor vi kan, hvis det giver værdi for myndighederne i bekæmpelse af sygdommen. Vi skal dog sikre os, at det sker på et solidt og juridisk forsvarligt grundlag med en klar hjemmel," lyder det.

Læs også: Statens Serum Institut vil have adgang til lokationsdata om danskernes mobiltelefoner

I Norge henviser Jakob Willer til, at Telenor og Telia i nogle uger har leveret oplysninger fra mobilnettet til myndighederne. Data er anonymiseret og aggregeret, så man ikke kan spore enkeltpersoner.

Det vil teleselskaberne i Danmark også hurtigt kunne levere, mener Jakob Willer, der dog endnu ikke kan sige, hvornår en aftale kan være på plads.

Flere eksperter vurderer over for Berlingske, at der som udgangspunkt ikke er problemer i forhold til beskyttelse af privatlivets fred ved at udlevere anonymiseret og aggregeret data, og hvis det sker efter det norske eksempel.

Tidligere i marts hjalp teleselskaberne med at sende en sms fra Rigspolitiet til otte millioner danske mobilbrugere.

Læs mere om det her: Danske teleselskaber har for første gang nogensinde sendt sms til samtlige danske mobilbrugere: "Det er historisk"Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.