Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bang og Olufsen lukker tre ud af fem butikker / Facebook donerer 680 millioner kroner til nødlidende medier / OnePlus sætter kryds i kalenderen: To uger til mobilstjerner slippes løs

Morgen-briefing: Bang og Olufsen lukker tre ud af fem butikker / Facebook donerer 680 millioner kroner til nødlidende medier / OnePlus sætter kryds i kalenderen: To uger til mobilstjerner slippes løs

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing tirsdag 31. marts.

Klar med morgenen nyhedsoversigt er morgen-briefing bestyrer Niels de Boissezon.

Bang og Olufsen lukker tre ud af fem butikker

Den danske lyd- og billedspecialist, Bang & Olufsen, er hårdt ramt af den verserende corona-krise, som forværrer de i forvejen svære tider, virksomheden befinder sig i.

Svigtende salg og karantænetiltag tvinger Struer-virksomheden til at lukke 60 procent af selskabets butikker på globalt plan, skriver Børsen.

Det svarer til cirka 300 forretninger, som lukkes midlertidigt.

I Danmark kan de enkelte forhandlere selv vurdere, hvorvidt det kan svare sig. De fleste danske butikker vælger at holde åbent oplyser B&O’s kommunikationschef, Jens Gamborg.

"Vi arbejder tæt sammen med vores detailpartnere over hele verden for at sikre, at vi kan servicere vores kunder bedst muligt i den ekstraordinære situation. Og selvom vores kundesupport nu arbejder hjemmefra, arbejder de med fuld tryk på at hjælpe vores kunder og partnere,” siger han.

B&O vil præsentere sit næste regnskab torsdag 2. april.

Facebook sender 680 millioner kroner til nødlidende medier

Trængte nyhedsorganisationer og lokale medier kan se frem til en håndsrækning fra den sociale mediegigant, Facebook, skriver Reuters.

I alt vil mediegiganten tilbyde 100 millioner dollar, svarende til knap 680 millioner kroner, til de nødlidende medier. Flere organisationer er ifølge mediet sendt til tælling af den verserende coronakrise.

Forrige uge meldte en anden af klodens førende annoncegiganter, Google, at det vil donere 800 millioner dollar, over 5,4 milliarder kroner, til nødlidende virksomheder, myndigheder og sundhedsorganisationer.

OnePlus sætter kryds i kalenderen: To uger til mobilstjerner slippes løs

Den kinesiske mobilproducent OnePlus gør sig nu klar til at søsætte selskabets næste flagskibstelefoner.

Selskabet, som hidtil har haft for vane at præsentere toptelefoner til skarpe priser, inviterer nu verdenspressen til livestream-event 14. april 2020 kl 17.00 dansk tid.

Tre telefoner rygtes hos blandt andet netmediet 9to5google til at være i spil under lanceringen: En Oneplus 8, en mere ambitiøs OnePlus 8 Pro samt en særlig ’OnePlus Z’ midrange-mobil til en mere beskeden pris.

Danske Jabra skaber ny UC-standard med Evolve2 serien

Den danske lydspecialist Jabra løfter denne uge sløret for Evolve2 – videreudviklingen af selskabets populære UC-headset.

I serien er tre modeller: Evolve2 85, Evolve 65 samt Evolve 40 som henholdsvis byder på trådløs lyd med ANC-evner, trådløs lyd med mikrofon-boom og en kablet variant.

Med de nye headset følger monitoreringsløsninger til at øge koncentrationen, fleksibiliteten og samarbejdet på kontoret, skriver Jabra.

Evolve2 serien vil lande i den danske handel i løbet af april måned.

Itadel forlænger med Cloud Teams

Samarbejdet mellem it-outsourcing virksomheden Itadel og Microsoft-konsulenten Cloud Teams bærer frugt.

Efter et års samarbejde styrkes partnerskabet mellem de to virksomheder, skriver Itadel i en pressemeddelelse.

”Vi ser rigtig mange synergier i partnerskabet mellem Itadel og Cloud Teams. Vi står stærkt i markedet og kan sammen hjælpe kunderne med lige præcis de løsninger, de er på udkig efter,” siger Anders Bader Søjdis, CEO i Cloud Teams.