Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei skovler penge ind: Omsætning stiger 19 procent trods turbulent år

Kinesiske Huawei omsætning vokser støt og selskabet skovler fortsat penge ind, men væksten i indtjeningen er under opbremsning i takt med, at selskabet er under pres i de vestlige lande.

Kinesiske Huaweis omsætning vokser markant, men væksten i indtjeningen er under opbremsning, viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2019.

Den samlede omsætning for 2019 lander på 858,8 milliarder yuan (816 milliarder kroner), hvilket ifølge Huawei svarer til en vækst på 19,1 procent i forhold til 2018.

Indtjeningen lander på 62,7 milliarder yuan - 59 milliarder kroner.

Det svarer ifølge Reuters til en stigning på 5,6 procent, hvilket ifølge nyhedsbureauet er den laveste vækst i indtjeningen i tre år for Huawei.

Et år tidligere voksede indtjeningen således med hele 25 procent.

Huawei har da også været gennem et turbulent år, hvor selskabet har måtte kæmpe hårdt i de vestlige lande på ikke mindst 5G-området, der for tiden er under udrulning.

Huawei er verdens største leverandør af udstyr til 5G-netværk foran Ericsson og Nokia. Men selskabet bliver for tiden skudt i skoene af ikke mindst USA, at det arbejder for tæt sammen med den kinesiske regering.

USA beskylder direkte Huawei for at være en trussel mod den nationale sikkerhed og arbejder for tiden ret målrettet på at holde Huawei ude af USA med en række tiltag.

“2019 har været et specielt år for Huawei. På trods af enormt pres udefra har vores team kæmpet videre med blikket rettet på at skabe værdi for vores kunder,” lyder det fra Eric Xu, der er såkaldt ‘rotating chairman’ for Huawei for tiden.

På omsætningssiden oplever Huawei da også den største vækst i Kina, hvor det går strålende for ikke mindst salget af mobiltelefoner.

Således er omsætningen i Kina for Huaweis forbrugerrettede forretning steget med hele 36,2 procent til 506,7 milliarder yuan, viser regnskabet.

Huawei er den uden sammenligning største mobilproducent i Kina, hvor selskabet har en stigende markedsandel på 38,5 procent.

Det forbrugerrettede salg i Europa og Mellemøsten steg til sammenligning blot 0,7 procent.

Huawei meddeler, at selskabet i 2019 investerede 15,3 procent af omsætningen i udvikling og innovation.

Du finder hele årsregnskabet fra Huawei her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.