Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei skovler penge ind: Omsætning stiger 19 procent trods turbulent år

Kinesiske Huawei omsætning vokser støt og selskabet skovler fortsat penge ind, men væksten i indtjeningen er under opbremsning i takt med, at selskabet er under pres i de vestlige lande.

Kinesiske Huaweis omsætning vokser markant, men væksten i indtjeningen er under opbremsning, viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2019.

Den samlede omsætning for 2019 lander på 858,8 milliarder yuan (816 milliarder kroner), hvilket ifølge Huawei svarer til en vækst på 19,1 procent i forhold til 2018.

Indtjeningen lander på 62,7 milliarder yuan - 59 milliarder kroner.

Det svarer ifølge Reuters til en stigning på 5,6 procent, hvilket ifølge nyhedsbureauet er den laveste vækst i indtjeningen i tre år for Huawei.

Et år tidligere voksede indtjeningen således med hele 25 procent.

Huawei har da også været gennem et turbulent år, hvor selskabet har måtte kæmpe hårdt i de vestlige lande på ikke mindst 5G-området, der for tiden er under udrulning.

Huawei er verdens største leverandør af udstyr til 5G-netværk foran Ericsson og Nokia. Men selskabet bliver for tiden skudt i skoene af ikke mindst USA, at det arbejder for tæt sammen med den kinesiske regering.

USA beskylder direkte Huawei for at være en trussel mod den nationale sikkerhed og arbejder for tiden ret målrettet på at holde Huawei ude af USA med en række tiltag.

“2019 har været et specielt år for Huawei. På trods af enormt pres udefra har vores team kæmpet videre med blikket rettet på at skabe værdi for vores kunder,” lyder det fra Eric Xu, der er såkaldt ‘rotating chairman’ for Huawei for tiden.

På omsætningssiden oplever Huawei da også den største vækst i Kina, hvor det går strålende for ikke mindst salget af mobiltelefoner.

Således er omsætningen i Kina for Huaweis forbrugerrettede forretning steget med hele 36,2 procent til 506,7 milliarder yuan, viser regnskabet.

Huawei er den uden sammenligning største mobilproducent i Kina, hvor selskabet har en stigende markedsandel på 38,5 procent.

Det forbrugerrettede salg i Europa og Mellemøsten steg til sammenligning blot 0,7 procent.

Huawei meddeler, at selskabet i 2019 investerede 15,3 procent af omsætningen i udvikling og innovation.

Du finder hele årsregnskabet fra Huawei her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere